Актуелности од општина Делчево (кликни на соодведната информација за детален преглед)

Previous Следно
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 32
 • 33
 • 34
 • 35
 • 36
 • 37
 • 38
 • 39
 • 40
 • 41
 • 42
 • 43
 • 44
 • 45
 • 46
 • 47
 • 48
 • 49
 • 50
 • 51
 • 52
 • 53
 • 54
 • 55
 • 56
 • 57
 • 58
 • 59
 • 60
 • 61
 • 62
 • 63
 • 64
 • 65
 • 66
 • 67
 • 68
 • 69
 • 70
 • 71
 • 72
 • 73
 • 74
 • 75
Успешно завршен проектот насловен „Социјална кохезија преку воспоставување на активности во центри по интереси“ Успешно завршен проектот насловен „Социјална кохезија преку воспоставување на активности во центри по интереси“ Успешно завршен проектот насловен „Социјална кохезија преку воспоставување на активности во центри по интере...
Матуранти 2015/2016 – прогласени десетте најдобри ученици на генерација Матуранти 2015/2016 – прогласени десетте најдобри ученици на генерација 20.05.2016 година, матурантите од четврта година при СОУ „М.М. Брицо“ со целодневна забава и дружење ја прос...
Одбележана 140 годишнината од кревањето на Разловечкото Востание Одбележана 140 годишнината од кревањето на Разловечкото Востание   15.05.2016 славното Разловци ја одбележа 140 годишнината од кревањето на Разловечкото востание. Честву...
Покана за одбележување на 140 годишнината од Разловечкото востание Покана за одбележување на 140 годишнината од Разловечкото востание Во недела, 15.05.2016 година се навршуваат  140 години од РАЗЛОВЕЧКОТО ВОСТАНИЕ. По тој повод  Опш...
Евакуација на ученици и вработени во гимназијата М.М.Брицо Евакуација на ученици и вработени во гимназијата М.М.Брицо   Територијалната противпожарна единица  од  Делчево денес  во склоп на своите годишни ак...
Известување за теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци 10.05.2016 Известување за теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци 10.05.2016 Општина Делчево ги известува граѓаните дека на 10 мај 2016 година, со почеток во 22:00 часот , стручни екипи...
Одбележан 9ти мај -Денот на Европа и Денот на победата над Фашизмот Одбележан 9ти мај -Денот на Европа и Денот на победата над Фашизмот Со полагање на букети со свежо цвеќе на споменикот на паднатите борци од НОВ, денеска беше одбележан 9ти мај...
Покана за одбележување на 9ти мај - Ден на Европа и Ден на победата над фашизмот Покана за одбележување на 9ти мај - Ден на Европа и Ден на победата над фашизмот Понеделник, 9ти мај со почеток во 10:00 часот пред споменикот на паднатите борци од НОВ со свечена програма ...
ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на штети на земјоделски насади од ниските температури ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на штети на земјоделски насади од ниските температури Се повикуваат граѓаните на Општина Делчево на кои ниските температури кои ја зафатија Општина Делчево во пер...
Интегрален текст објавен во весникот Нова Македонија во врска со реконструкцијата на мостот кај с.Тработивиште Интегрален текст објавен во весникот Нова Македонија во врска со реконструкцијата на мостот кај с.Тработивиште Реконструкцијата на мостот кон Делчево ќе го врати во живот историското Разловци Мостот на реката Брегалниц...
Закажана триесет и седмата седница на Советот на Општина Делчево Закажана триесет и седмата седница на Советот на Општина Делчево Триесет и седмата седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на ден 25.04.2016година (понеделник...
Известување за спроведување на планирана дератизација Известување за спроведување на планирана дератизација Се известуваат жителите на општина Делчево дека на ден 01.04.2016 година со почеток во 8.30 часот ќе се врши...
Известување за ларвицидно прскање против комарци Известување за ларвицидно прскање против комарци Општина Делчево ги известува жителите дека на ден 31.03.2016 со почеток од 12:00 часот стручна екипа на ЈЗУ„...
138 години ПИЈАНЕЧКА РЕПУБЛИКА 138 години ПИЈАНЕЧКА РЕПУБЛИКА Националната установа центар за култура „Никола Јонков Вапцаров“ - Делчево тргнувајќи од вредностите и значе...
Краен рок за легализација на бесправно изградени објекти 31.03.2016 Краен рок за легализација на бесправно изградени објекти 31.03.2016 За сите бесправно изградени објекти кои се наоѓаат на територијата на општина Делчево – ЕЛС Делчево ги извес...
Заедничка соработка на ООУ „Ванчо Прке“ и НУЦК „Н.Ј.Вапцаров“ Делчево Заедничка соработка на ООУ „Ванчо Прке“ и НУЦК „Н.Ј.Вапцаров“ Делчево   Изминативе два дена ООУ „Ванчо Прке“ и НУЦК „Н.Ј.Вапцаров“ Делчево преку заедничка соработка заедно ор...
Веб алатка - прашалник во рамки на програмата Општинско- корисна работа Веб алатка - прашалник во рамки на програмата Општинско- корисна работа Oваа година во рамките на програмата Општинско- корисна работа за полесно денифирање на приоритетите од соци...
Одлуката за спроведување на стратегиска оцена за планскиот документ - Детален урбанистички план за Урбана единица 2, дел од урбан блок 2.1- Кожара, град Делчево Одлуката за спроведување на стратегиска оцена за планскиот документ - Детален урбанистички план за Урбана единица 2, дел од урбан блок 2.1- Кожара, град Делчево Врз основа на член 65 став (6) од Законот за животната средина („Службен весник на Република Македонија" бр....
Закажана триесет и шестата седница на Советот на Општина Делчево Закажана триесет и шестата седница на Советот на Општина Делчево Триесет и шестата седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на ден 15.03.2016година (Вторник)&n...
Караванот „КУПИ КУЌА ЗА МЛАДИ ДО 35 ГОДИНИ“ И „КУПИ КУЌА,КУПИ СТАН“ и во Делчевo Караванот „КУПИ КУЌА ЗА МЛАДИ ДО 35 ГОДИНИ“ И „КУПИ КУЌА,КУПИ СТАН“ и во Делчевo   Огромна заинтересираност пројавија нашите сограѓани – делчевчани, за двата проекти за млади  на В...
ООУ „Св. Климент Охридски“ во процес на постанување на енергетски ефикасно училиште ООУ „Св. Климент Охридски“ во процес на постанување на енергетски ефикасно училиште   Владата на Р.Македонија во соработка со општините низ целата држава активно работи на превземањето на ...
Практична настава на учениците од ООУ„Ванчо Прке“ во Општина Делчево Практична настава на учениците од ООУ„Ванчо Прке“ во Општина Делчево   Четврто одделенчињата заедно со нивните наставнички во рамки на наставната единица „Општество“ денес б...
Одржана 35 седница на Советот на Општина Делчево Одржана 35 седница на Советот на Општина Делчево Советот на Општина Делчево во Среда (17.02.2016 година) ја одржа триесет и петата седницата. Дневниот ред со...
ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 72 ГОДИШНИНА ОД ФЕВРУАРСКИОТ ПОХОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 72 ГОДИШНИНА ОД ФЕВРУАРСКИОТ ПОХОД Општина Делчево, во соработка со планинарски друштва и спортски рекреативни клубови организира планинар...
Закажана триесет и петата седница на Советот на Општина Делчево Закажана триесет и петата седница на Советот на Општина Делчево   Триесет и петата седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на ден 17.02.2016 година (среда)&...
Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови Се известуваат граѓаните и правните лица на територијата на Општина Делчево, дека се распишува: Јавен повик...
Чествување 144 години од раѓањето на Гоце Делчев - великанот на македонската револуционерна борба Чествување 144 години од раѓањето на Гоце Делчев - великанот на македонската револуционерна борба По повод 144 години од раѓањето на Гоце Делчев - великанот на македонската револуционерна борба Општина Делч...
Изграден крак од ул. ПЛАЧКОВИЦА во Маџир маало Изграден крак од ул. ПЛАЧКОВИЦА во Маџир маало   Уште една улица изградена во урбаната населба Трети реон. По реализирањето на проектот за изградба на ...
Прво па машко дете за 2016 година родено во ЈЗУ Здравствен дом „Гоце Делчев“ Делчево Прво па машко дете за 2016 година родено во ЈЗУ Здравствен дом „Гоце Делчев“ Делчево На 18 Јануари 2016 година во ЈЗУ Здравствен дом „Гоце Делчев“ Делчево се роди првото бебе за оваа година род...
Свето Богојавление – Водици Свето Богојавление – Водици   Верниците од христијанска вероисповест денеска го чествуваа големиот христијански празник Свето Богоја...
Традиционалниот фестивал под маски „Ѕвегорска Сурова 2016“ Традиционалниот фестивал под маски „Ѕвегорска Сурова 2016“ Среда, 14.01.2016 во с.Ѕвегор, Делчево се одржа традиционалниот фестивал под маски „Ѕвегорска Сурова 2015“. ...
Советот на Општина Делчево го усвои Буџетот на општината за 2016 година (34 седница) Советот на Општина Делчево го усвои Буџетот на општината за 2016 година (34 седница) Вчера, 29.12.2015 Советот на Општина Делчево ја одржа Триесет и четвртата седница. Седницата се одржа во во&...
Триесет и четвртата седница на Советот на Општина Делчево закажана за 29.12.2015 Триесет и четвртата седница на Советот на Општина Делчево закажана за 29.12.2015 Триесет и четвртата седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на ден 29.12.2015 година (вторник...
Чистење на речните корита во oпштина Делчево согласно акционниот план за 2015-2016 година Чистење на речните корита во oпштина Делчево согласно акционниот план за 2015-2016 година Започна чистењето на речните корита на територијата на општина Делчево кое се реализира согласно акционниот ...
Премиерно во киносалата во Делчево комедијата „Женидба“ Премиерно во киносалата во Делчево комедијата „Женидба“ НУЦК „Н.Ј.Вапцаров“ во соработка со театарот при ЈОУ Дом на култура „Иван Мазов - Климе“ Кавадарци премиерно...
Изградба на улица Илинденска Изградба на улица Илинденска   Привршуваат градежните активности за изградба на нова улица во населбата Маџир маало на границата со У...
Покана за учество на 5-та форумска сесија од буџетскиот форум Покана за учество на 5-та форумска сесија од буџетскиот форум Петата форумска сесија од буџетскиот форум која се реализира во рамки на програмата Форуми во заедниците ќе ...
ООУ„Св. Климент Охридски“ со свечена програма го чествуваше својот патронен празник ООУ„Св. Климент Охридски“ со свечена програма го чествуваше својот патронен празник Учениците и вработените во основното општинско училиште „Св. Климент Охридски“ – Делчево со целодневна свече...
Свечена програма по повод 8-ми Декември патрон празник на ООУ„Св. Климент Охридски“ Свечена програма по повод 8-ми Декември патрон празник на ООУ„Св. Климент Охридски“ По повод 8-ми Декември кој се празнува во чест на Св. Климент Охридски еден од најистакнатите ученици на&nbs...
Доделена Б-дозвола за усогласување со оперативен план - ТДПТУ ОБЕЛ ГРАДБА ДООЕЛ , с.Град Доделена Б-дозвола за усогласување со оперативен план - ТДПТУ ОБЕЛ ГРАДБА ДООЕЛ , с.Град Градоначалникот на Општина Делчево објавува издавање на Б-Дозвола за усогласување со оперативен план
Доделена Б-дозвола за усогласување со оперативен план - ФРОТИРКА-КОМПАНИ АД Делчево Доделена Б-дозвола за усогласување со оперативен план - ФРОТИРКА-КОМПАНИ АД Делчево Градоначалникот на Општина Делчево објавува издавање на Б-Дозвола за усогласување со оперативен план
Реализиран есенскиот дел од акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“ Реализиран есенскиот дел од акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“ Есенскиот дел од акцијата за пошумување "Ден на дрвото-засади ја својата иднина 2015" се реализираше и во Де...
Заменик министерот за труд и социјална политика во работна посета на Општина Делчево Заменик министерот за труд и социјална политика во работна посета на Општина Делчево Заменик министерот за труд и социјална политика Диме Спасов,  денес (01.12.2015 година) реализираше раб...
Најава за одржување на есенската акција „Ден на дрвото 2015“ Најава за одржување на есенската акција „Ден на дрвото 2015“ Среда, 02.12.2015 година ќе се реализира есенската акција за пошумување „Ден на дрвото“. Акцијата е во орган...
Градоначалникот на Општина Делчево објавува издавање на Б-дозвола за усогласување со оперативен план Градоначалникот на Општина Делчево објавува издавање на Б-дозвола за усогласување со оперативен план   Градоначалникот на Општина Делчево објавува издавање на Б-Дозвола за усогласување со оперативен план
КОНКУРС за доделување на 12 стипендии на студенти кои студираат на државните универзитети во Република Македонија КОНКУРС за доделување на 12 стипендии на студенти кои студираат на државните универзитети во Република Македонија КОНКУРСза доделување на 12 стипендии настуденти  кои студираат на државните универзитети во Република М...
КОНКУРС за доделување на 12 стипендии на одлични ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од II, III и IV година КОНКУРС за доделување на 12 стипендии на одлични ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од II, III и IV година Врз основа на Одлуката за  доделување на стипендии на одлични ученици во СОУ „М.М.Брицо“, Делчево ...
Покана за учество на 4-та форумска сесија од буџетскиот форум Покана за учество на 4-та форумска сесија од буџетскиот форум Четвртата форумска сесија во рамките на програмата Форуми во заедниците што ќе се одржи на 17-ти ноември&nbs...
Одржана 33 седница на Советот на Општина Делчево Одржана 33 седница на Советот на Општина Делчево Триесет и третата седница на Советот на Општина Делчево се одржа ден 13.11. 2015 година (петок) во ООУ ...
Изградена новата улица во с.Габрово десно од селската џамија Изградена новата улица во с.Габрово десно од селската џамија   Како што најави градоначалникот Дарко Шехтански на шести ноември кога започнаа подготвителните активно...
Во тек е партерно уредување на влезот во дворот на ООУ„Ванчо Прке“ Во тек е партерно уредување на влезот во дворот на ООУ„Ванчо Прке“   Во тек е партерно уредување на влезот во дворот на ООУ„Ванчо Прке“ во Делчево со што ќе биде доизграде...
Завршена изградбата на ул.Чифличка во населбата Стрелиште Завршена изградбата на ул.Чифличка во населбата Стрелиште Вчера, 12.11.2015 како што беше најавено пред десетина дена заврши асфалтирањето на ул. Чифличка во населбат...
Изградба на пристапна улица во с.Разловци Изградба на пристапна улица во с.Разловци Во с. Разловци во тек се градежни активности за изградба на пристапна улица која е лоцирана околу Спомен Дом...
Тестирана гумената преграда на р.Брегалница во центарот на Делчево Тестирана гумената преграда на р.Брегалница во центарот на Делчево Вчера, 09.11.2015 година беше извршено тестирање на новопоставената гумена преграда на реката Брегалница во ...
Во тек е реализација нa проект од областа на енергетската ефикасност во јавното осветлување Во тек е реализација нa проект од областа на енергетската ефикасност во јавното осветлување   Општина Делчево е во фаза на  имплементација на проект од областа на енергетската ефикасност во ј...
Изградба на нова улица во с.Габрово Изградба на нова улица во с.Габрово   Започнаа подготвителните градежни активности за изградба на нова улица во с.Габрово на потегот десно о...
Триесет и третата седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 13.11.2015 Триесет и третата седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 13.11.2015 Триесет и третата седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на ден 13.11.2015 година (петок). С...
Одржана 32-та седница на Советот на Општина Делчево Одржана 32-та седница на Советот на Општина Делчево   Советот на Општина Делчево ја одржа Триесет и втората седница на ден 30.10. 2015 година (пет...
Капитален проект за с.Вирче - почеток на иградба на фекална канализација Капитален проект за с.Вирче - почеток на иградба на фекална канализација Денес , 30.10.2015 по претходно извршените подготовки и официјално започна изградбата на канализацијата во с...
Градежни активности за изградба на ул. Чифличка Градежни активности за изградба на ул. Чифличка Жителите на населбата Стрелиште во изминатиот период во комуникацијата и соработката со Општина Делчево пред...
Покана за трета форумска сесија од „Буџетскиот форум“ Покана за трета форумска сесија од „Буџетскиот форум“ Третата форумска сесија од буџетскиот форум, во рамките на програмата Форуми во заедниците ќе се одржи на 30...
Триесет и втора седница на Советот на Општина Делчево закажана за 30.10.2015 Триесет и втора седница на Советот на Општина Делчево закажана за 30.10.2015 Триесет и втората седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на ден 30.10. 2015 година (петок). ...
Општина Делчево потпиша меморандум за соработка со Општина Валени де Мунте, Р.Романија Општина Делчево потпиша меморандум за соработка со Општина Валени де Мунте, Р.Романија   По иницијатива на амбасадата на Р.Македонија во Букурешт беше организиран настан со општини од Р.Макед...
НУЦК „Никола Ј. Вапцаров“ Делчево со богата културно-уметничка програма до крајот на месец Октомври НУЦК „Никола Ј. Вапцаров“ Делчево со богата културно-уметничка програма до крајот на месец Октомври НУЦК „Никола Ј. Вапцаров“ Делчево до крајот на месец Октомври има за цел да реализира низа на културно-уметн...
Чествување на Денот на македонската револуционерна борба Чествување на Денот на македонската револуционерна борба   На 23 октомври 1893 година во куќата на солунскиот книжар Иван Хаџи Николов во Солун се собраа шестмин...
УСАИД кампања за климатски промени УСАИД кампања за климатски промени Проектот на УСАИД за Општински стратегии за климатски промени, спроведуван од Милиеуконтакт Македонија, запо...
Санација и уредување на пристап до гаражи во населбата Стар Расадник Санација и уредување на пристап до гаражи во населбата Стар Расадник Продолжува успешната соработка на градоначалникот Дарко Шехтански со жителите од урбаните и месните заедници...
Покана за учество во проектот „Соседска патрола“ Покана за учество во проектот „Соседска патрола“ На 17.10.2015 година (сабота), Полициската станица од општа надлежност Делчево ќе го реализира проектот „Сос...
Вечер на староградски песни „Серенада 2015“ Вечер на староградски песни „Серенада 2015“ НУЦК „Никола Ј. Вапцаров“ годинава традиционално во рамки на регионалните средби на музички групи и оркестри...
Заврши асфалтирањето на локалниот пат с.Турија-с.Трстија Заврши асфалтирањето на локалниот пат с.Турија-с.Трстија Вчера, 12.10.2015 се финишираше асфалтирањето на делницата од 800 метри на локалниот пат с.Турија-с.Трстија....
Чествување на 11 Октомври - Денот на народното востание Чествување на 11 Октомври - Денот на народното востание 11.10.2015 година (недела) со положување на букети со свежо цвеќе на споменикот на паднатите борци од НОВ во...
Асфлатирање на пат Турија-Трстија во должина од 800 метри Асфлатирање на пат Турија-Трстија во должина од 800 метри   После петнаесет години од последното асфалтирање, денес повторно градежни машини се натерен и во тек с...
Втора форумска сесија од буџетскиот форум во рамки на програмата „Форуми во заедницата“ Втора форумска сесија од буџетскиот форум во рамки на програмата „Форуми во заедницата“   Втората форумска сесија од буџетскиот форум во рамки на програмата „Форуми во заедницата“ се одржа н...
Завршува проектот за реконструкција на гумената брана Завршува проектот за реконструкција на гумената брана Во изминатите 5-6 дена екипи на компанијата изберена за изведувач на градежните работи за замена на веќе дот...
Одржана јавната расправа за рехабилитација на патот Кочани-Делчево Одржана јавната расправа за рехабилитација на патот Кочани-Делчево   Во среда, 07.10.2015 година со почеток во 12:00 часот од страна на вработени во Јавното претпријатие з...
Покана за учество на 2-ра форумска сесија од буџетскиот форум Покана за учество на 2-ра форумска сесија од буџетскиот форум             Општина Делчево Ве поканува на втората форумска сесија од буџетски...
Пијанечки денови на сливата 2015 Пијанечки денови на сливата 2015   На платото пред спомен дом АСНОМ Делчево, денес 02.10.2015 се одржа традиционалниот настан - Пијанечки...
Јавна расправа за рехабилитација на на државен пат A3, делница Превалец (Кочани) – Делчево Јавна расправа за рехабилитација на на државен пат A3, делница Превалец (Кочани) – Делчево ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ЈАВНА КОНСУЛТАЦИЈА ЗА    ИЗВЕШТАЈ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И СОЦИЈАЛНИ АСПЕК...
Одржана 31 седница на Советот на Општина Делчево Одржана 31 седница на Советот на Општина Делчево   На ден 29.09.2015 година, Советот на Општина Делчево ја одржа Триесет и првата седница. Седницата се о...
Јавен повик - Пијанечки денови на сливата 2015 Јавен повик - Пијанечки денови на сливата 2015 ЈАВЕН ПОВИК за пријавување учесници во манифестацијата „Пијанечки денови на сливата 2015“ Општина Делчево в...
Работна посета на заменик министерот за Локална самоуправа м-р Љупчо Пренџов на Општина Делчево Работна посета на заменик министерот за Локална самоуправа м-р Љупчо Пренџов на Општина Делчево   Денес 28.07.2015 година, заменик министерот за Локална самоуправа м-р Љупчо Пренџов изврши работна пос...
Прва форумска сесија од буџетскиот форум во рамки на програмата „Форуми во заедницата“ Прва форумска сесија од буџетскиот форум во рамки на програмата „Форуми во заедницата“   Денес 25.09.2015 година во салата на Спомен дом АСНОМ со почеток во 13.00 часот се одржа првата форумс...
Закажана Триесет и првата седница на Советот на Општина Делчево Закажана Триесет и првата седница на Советот на Општина Делчево Триесет и првата седница  на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на ден 29.09.2015  година...
Општина Делчево го започна процесот за изработка на Локална стратегија за климатски промени Општина Делчево го започна процесот за изработка на Локална стратегија за климатски промени На ден 23.09.2015 се одржа Првиот јавен собир за изготвување на локална стратегија  за климатски промен...
Покана за учество на 1ва форумска сесија од буџетскиот форум Покана за учество на 1ва форумска сесија од буџетскиот форум Ве покануваме на првата форумска сесија од буџетскиот форум, прва форумска сесија во рамките на програмата Ф...
Изградба на канализација с.Град според предвидена динамика Изградба на канализација с.Град според предвидена динамика   Изградбата на канализацијата за село Град се одвива според предвидената динамика. Жителите се особено ...
Заврши изградбата на патниот правец с.Стамер-с.Град-с.Вирче Заврши изградбата на патниот правец с.Стамер-с.Град-с.Вирче   Како што беше најавено пред петнаесетина дена кога започна асфалтирањето на патниот правец с.Град – с....
Покана за јавна расправа тема Менаџирање со поплави во рамките на проектот “Мерки за заштита од поплави на реките Бреганица и Бистрица” Покана за јавна расправа тема Менаџирање со поплави во рамките на проектот “Мерки за заштита од поплави на реките Бреганица и Бистрица” Ве покануваме на јавна дискусија за подигање на свеста кај граѓаните на тема Менаџирање со поплави  во ...
Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Службен весник на РМ бр.199/2014, 42...
Започнува доградбата на детската градинка „Весели цветови“ – Делчево Започнува доградбата на детската градинка „Весели цветови“ – Делчево   Во кабинетот на градоначалникот Дарко Шехтански денес беше потпишан договорот за доградба на детската...
71 година од ослободувањето на Делчево и 24 години независна и самостојна Р.Македонија 71 година од ослободувањето на Делчево и 24 години независна и самостојна Р.Македонија   Општина Делчево денес 7-ми Септември одбележа 71 години од ослободувањето на Делчево од фашистичкиот о...
Одржана деветтата по ред Пијанечко-малешевска свадба Одржана деветтата по ред Пијанечко-малешевска свадба   Со низата адети и обичаи кои се карактеристични за пијанечко-малешевскиот регион деновиве се одбележу...
Се чисти коритото на р.Габровчица Се чисти коритото на р.Габровчица Согласно Акцискиот план за чистење на речните корита предложен од Владата на Р.Македонија во соработка со оп...
Покана за деветата Пијанечко-малешевска свадба Покана за деветата Пијанечко-малешевска свадба   Во склоп на триесет и деветиот Меѓународен музички и фолклорен фестивал – Делчево 2015 во полн тек се...
Реконструираното детско игралиште во Ново Делчево збогатено со нова голема детска играчка Реконструираното детско игралиште во Ново Делчево збогатено со нова голема детска играчка Деновиве во склоп на реконструираното детско игралиште во населбата Ново Делчево беше поставена нова голема ...
Одржана Триесеттата седница на Советот на Општина Делчево Одржана Триесеттата седница на Советот на Општина Делчево На ден 26.8.2015 година со почеток во 9.00 часот  во салата на Спомен Домот „АСНОМ“ се одржa Триесетт...
Во полн тек се градежните активности за изградба на локалните патни правци на потегот с.Стамер – с.Град – с. Вирче Во полн тек се градежните активности за изградба на локалните патни правци на потегот с.Стамер – с.Град – с. Вирче   Во полн тек се градежните активности за изградба на локалните патни правци на потегот  с.Стамер –...
Дневен ред за 30 седница на Советот на Општина Делчево Дневен ред за 30 седница на Советот на Општина Делчево  На ден 26.8.2015 година со почеток во 9.00 часот  во салата на Спомен Домот „АСНОМ“ ќе се одржи&n...
Оглас за избор на КО-МОДЕРАТОР на буџетски форум Оглас за избор на КО-МОДЕРАТОР на буџетски форум Целта на програмата „Форуми во заедницата” е да го поддржи партиципативниот развој на заедниците на локално ...
Новата учебна година во СОУ„М.М. Брицо“ вработените и учениците ќе ја започнат со едносменско работење Новата учебна година во СОУ„М.М. Брицо“ вработените и учениците ќе ја започнат со едносменско работење   Со почетокот на новата учебна година 2015/2016 од 1 септември вработените и учениците во гимназијата М...
Изградбата на фекалната канализација во с.Град е во полн eк Изградбата на фекалната канализација во с.Град е во полн eк   Во тек се градежните активности за изградба на фекалната канализација за село Град.Со проектот е опфат...
Започнаа подготовките за реконструкција на ул. Кузман Ј. Питу во населбата Расадник Започнаа подготовките за реконструкција на ул. Кузман Ј. Питу во населбата Расадник   Во изминатиот период изработена е техничка документација за Основен проект за реконструкција на дел од...
„Парче душа „Парче душа" - сценски приказ на македонска љубовна и родољубна поезија   Во Среда, 29.07.2015 година со почеток во 21:00 во Градскиот парк во Делчево во рамки на Топлиот култу...
Советот на Општина Делчево ја одржа својата 29 седница Советот на Општина Делчево ја одржа својата 29 седница    Во Понеделник 27.07.2015 година со почеток во 13.00 часот, Советот на Општина Делчево ја одржа Д...
Традиционален турнир во мал фудбал „ИЛИНДЕН 2015“ - С.Ѕвегор Традиционален турнир во мал фудбал „ИЛИНДЕН 2015“ - С.Ѕвегор По повод големиот македонски празник Илинден, кој секоја година се чествува на 2-ри Август и годинава оганиз...
Реконструирано постојно детско игралиште во с. Град Реконструирано постојно детско игралиште во с. Град   Во  периодот кој измина беа реконструирани постојните детски и спортски игралишта во Делчево. Во ...
Работен состанок на оперативната група за заштита од пожари и шумски пожари на територијата на општина Делчево во проширен состав Работен состанок на оперативната група за заштита од пожари и шумски пожари на територијата на општина Делчево во проширен состав   Денес, 28.07.2015 година со почеток во 10:00 часот во просториите на ЕЛС Делчево се одржа работен сост...
Oдржан работен состанок на оперативната група за заштита од пожари и шумски пожари на територијата на општина Делчево Oдржан работен состанок на оперативната група за заштита од пожари и шумски пожари на територијата на општина Делчево   Денес со почеток во 10.00 часот во фоајето на Спомен дом – АСНОМ се одржа работен состанок на оператив...
Театарска претстава „Парче душа“ Среда 29.07.2015 Театарска претстава „Парче душа“ Среда 29.07.2015 Во рамки на Топлиот културен бран за 2015 година кој се реализира во летниот период и е под поковителство на...
СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА - Презакажана театарската претстава „Парче Душа“ СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА - Презакажана театарската претстава „Парче Душа“ Почитувани, Театарската претстава Парче Душа која беше планирана да се реализира денеска 24.07.2015 година ...
Реализирано наградното патување на најдобрите 10 гимназијалци за учебната 2014/2015 Реализирано наградното патување на најдобрите 10 гимназијалци за учебната 2014/2015 Најдобрите 10 гимназијалци-матуранти за учебната 2014/2015 година успешно го реализираа своето наградно пату...
27.07.2015 ќе се одржи Дваесет и деветта седница на Советот на Општина Делчево 27.07.2015 ќе се одржи Дваесет и деветта седница на Советот на Општина Делчево На ден 27.07.2015 година (понеделник) во  салата на Спомен Домот „АСНОМ“ со почеток во 12.00 часот ќе с...
ПОВИК ЗА ПОНУДИ ПОД-ПРОЕКТ „ ДОГРАДБА НА ГРАДИНКА ВЕСЕЛИ ЦВЕТОВИ ВО ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО„ ПОВИК ЗА ПОНУДИ ПОД-ПРОЕКТ „ ДОГРАДБА НА ГРАДИНКА ВЕСЕЛИ ЦВЕТОВИ ВО ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО„ Република МакедонијаПроект за Подобрување на Општински Услугите - МСИПКредит Бр. 8158-МКMSIP-NCB-049-15
Започна проект на УСАИД за развивање на локални Стратегии за справување со климатските промени Започна проект на УСАИД за развивање на локални Стратегии за справување со климатските промени   Избрани се две нови општини за имплементација на Проектот на УСАИД за Општински стратегии за климатски...
Известување за теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци 9 и 10 јули Известување за теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци 9 и 10 јули Општина Делчево ги известува граѓаните дека на 9 и 10 јули 2015 година, во раните утрински часови, стручни е...
Се очекува почетокот на изградбата на канализација во с. Град и с.Вирче Се очекува почетокот на изградбата на канализација во с. Град и с.Вирче Како што беше најавено уште во изборната програма за работа на градоналачникот Дарко Шехтански, летово се оч...
Поставени се армирано бетонски цевасти пропусти на неколку локации долж реката Туришница Поставени се армирано бетонски цевасти пропусти на неколку локации долж реката Туришница   На барање на месното население од село  Илиово, а во соработка со Општина Делчево, во изминатиот ...
После неколку децении, повторно се регулира коритото на р.Брегалница После неколку децении, повторно се регулира коритото на р.Брегалница   Во изминатиот период од месец дена во полн тек се градежните активности кои се предвидени во рамки на ...
Ќе се реконструираат 23 основни училишта во цела држава меѓу кои ООУ„Св. Климент Охридски“ Ќе се реконструираат 23 основни училишта во цела држава меѓу кои ООУ„Св. Климент Охридски“ Во буџетот на Република Македонија за тековната 2015 година се предвидени средства за реконструкција на...
Објавен е огласот за рехабилитација на регионалниот пат P2343, Делчево – Голак Објавен е огласот за рехабилитација на регионалниот пат P2343, Делчево – Голак По реконструкцијата на делница од регионалниот пат P2343, Делчево – Голак во должина од 1,2 километри која б...
Фестивалот „Во Делчево под ѕвездите“ ќе се одржи по втор пат Фестивалот „Во Делчево под ѕвездите“ ќе се одржи по втор пат Во организација на Општина Делчево во рамки на културно-уметничката програма за ова лето се најавуваат низа ...
Изградена делница од тротоар пред новата црква во Ново Делчево Изградена делница од тротоар пред новата црква во Ново Делчево   Деновиве екипи на ЈПКД „Брегалница“ Делчево успешно ги завршија градежните работи со кои беше изграден...
Обележување на пешачки премини согласно Програмата за изградба, реконструкција, одржување и заштита на општински патишта и улици Обележување на пешачки премини согласно Програмата за изградба, реконструкција, одржување и заштита на општински патишта и улици   Согласно Програмата за изградба, реконструкција, одржување и заштита на општински патишта и улици во О...
Одржана 28-та седница на Советот на Општина Делчево, донесени важни инфраструктурни одлуки Одржана 28-та седница на Советот на Општина Делчево, донесени важни инфраструктурни одлуки   Советот на Општина Делчево во среда (10.06.2015 година) ја одржа 28-та седница. На седницата беа разгл...
Реализиран состанок со бизнисмените во врска со плаќањето на комунална такса за користење на просторот пред деловни простории Реализиран состанок со бизнисмените во врска со плаќањето на комунална такса за користење на просторот пред деловни простории   На 09.06.2015 год.беше организиран состанок со бизнисмените во врска со  плаќањето на комунална т...
Најава за одржување на 28-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 28-та седница на Советот на Општина Делчево На ден 10.06.2015  година (среда), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и осмата се...
Промотивен настан „Вода за живот“ Промотивен настан „Вода за живот“   Проектот за управување со речниот слив на реката Брегалница, финансиран од Швајцарската влада, а импле...
Поставен камен-темелникот на ТИРЗ Делчево Поставен камен-темелникот на ТИРЗ Делчево   Економскиот тим на чело со премиерот на Владата на Р.Македонија г-дин Никола Груевски, Директорот на...
Одржана 27-ма седница на Советот на Општина Делчево Одржана 27-ма седница на Советот на Општина Делчево   На ден 28.05.2015  година (четврток), Советот на Општина Делчево ја одржа Дваесет и сед...
Презакажана 27-та седница на Советот на Општина Делчево Презакажана 27-та седница на Советот на Општина Делчево На ден 28.05.2015  година (четврток), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и седмат...
Пуштено во употреба реконструираното детско игралиште во населбата Ново Делчево Пуштено во употреба реконструираното детско игралиште во населбата Ново Делчево   Денес со почеток во 11:00 часот во рамки на чествувањето на патрониот празник на Делчево, градоначал...
Делчево го чествува својот патрон празник „Св. Кирил и Методиј – просветители и покровители на општина Делчево“ Делчево го чествува својот патрон празник „Св. Кирил и Методиј – просветители и покровители на општина Делчево“ Во чест на патрониот празник на Делчево деновиве со низа културни настани се оддава почит на светите браќа, ...
Официјалната прес-конференција за медиумите по повод Меѓународниот фестивал на афоризам и карикатура „Пијанец 2015“ Официјалната прес-конференција за медиумите по повод Меѓународниот фестивал на афоризам и карикатура „Пијанец 2015“ Се одржа официјалната прес-конференција за медиумите  по повод Меѓународниот фестивал на афоризам и кар...
Матуранти 2014/2015 – прогласени десетте најдобри ученици на генерација Матуранти 2014/2015 – прогласени десетте најдобри ученици на генерација   Матурнатите од СОУ„М.М. Брицо“ – Делчево за учебната година 2014/2015,  ја прославија својата мат...
 Концерт „Златно Славејче 2015“ Делчево Концерт „Златно Славејче 2015“ Делчево Општина Делчево во рамки на чествувањето на патрониот празник на градот, 24 мај – Денот на словенските просв...
Петмина авто-такси превозници го полагаа тестот за авто-такси сертификат Петмина авто-такси превозници го полагаа тестот за авто-такси сертификат   Денес во салата за состаноци на Општина Делчево петмина авто-такси превозници од Делчево го полагаа те...
Известување за теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци Известување за теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци           Општина Делчево ги известува граѓаните дека на ден 21...
Одбележана 139 – годишнината од Разловечкото востание Одбележана 139 – годишнината од Разловечкото востание Во с.Разловци по 139 пат беше одбележана годишнината од кревањето на Разловечкото востание во 1876 година.
Реализирана дводневна обука на тема “Управување/Менаџмент со поплави” Реализирана дводневна обука на тема “Управување/Менаџмент со поплави”   На  14-15 мај, 2015г, во рамките на проектот “Мерки за заштита од поплави на реките Брегалница и ...
Јавен оглас до евидентираните невработени лица за вклучување во Програмата „Општинско корисна работа„ Јавен оглас до евидентираните невработени лица за вклучување во Програмата „Општинско корисна работа„ Во Општина Делчево по четврти пат се спроведува Програмата „Општинско корисна работа “ проект „Заедно до под...
Покана за одбележување на 139 годишнината од Разловечкото востание Покана за одбележување на 139 годишнината од Разловечкото востание Градоначалникот на Општина Делчево Дарко Шехтански и Претседателот на Советот на Општина Делчево Драган Хрис...
Известување за одложување на 27.седница на Советот на Општина Делчево Известување за одложување на 27.седница на Советот на Општина Делчево ДоЧленовите на Советот на Општина ДелчевоД1 ТелевизијаРадио „Зора“Даниела ТакеваВасил Маневски
Дводневна обука на тема “Управување/Менаџмент со поплави” Дводневна обука на тема “Управување/Менаџмент со поплави” На  14-15 мај, 2015г, во рамките на проектот “Мерки за заштита од поплави на реките Брегалница и Бистри...
Најава за одржување на 27-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 27-та седница на Советот на Општина Делчево На ден 14.05.2015  година (четврток), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и седмат...
„Урбан ѕид“ проект на Агенција за млади и спорт „Урбан ѕид“ проект на Агенција за млади и спорт Директорот на Агенцијата за млади и спорт на Р.Македонија, г-дин Марјан Спасески денес беше во работна посет...
Делчево ќе добие двоен терен за тенис Делчево ќе добие двоен терен за тенис   Денес со почеток во 14.00 часот на локација кај градскиот стадион во Делчево се одржа настан на кој бе...
ЈАВНА РАСПРАВА: за реализација на проектот „Социјална кохезија преку воспоставување на активности во центри по интереси“ ЈАВНА РАСПРАВА: за реализација на проектот „Социјална кохезија преку воспоставување на активности во центри по интереси“ Денес 06.05.2015 година со почеток во 11 часот во организација на Општина Делчево во фоајето на Спомен домот...
Реконструирано постојно детско игралиште во населбата Милково брдо помеѓу улиците Григор Прличев и Велко Влаховиќ Реконструирано постојно детско игралиште во населбата Милково брдо помеѓу улиците Григор Прличев и Велко Влаховиќ   Во изминатиот период од две седмици Општина Делчево изврши целосна реконструкција на постојно детско и...
СООПШТЕНИЕ за ЈАВНА РАСПРАВА СООПШТЕНИЕ за ЈАВНА РАСПРАВА Општина Делчево им соопштува на граѓаните на општина Делчево дека на ден 06.05.2015 година (среда) со почето...
Проект за отворени денови за социјална заштита во руралните средини- 2015 година Проект за отворени денови за социјална заштита во руралните средини- 2015 година Министерството за труд и социјална политика преку ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа Делчево в...
Делчево ја чествува 112 годишнината од смртта на Гоце Делчев Делчево ја чествува 112 годишнината од смртта на Гоце Делчев 04.05.2015 година со почеток во 11:00 часот пред споменикот на Гоце Делчев во центарот во Делчево со пригодн...
РЕГИОНАЛНА СМОТРА НА ХОРОВИ И ОРКЕСТРИ 2015 РЕГИОНАЛНА СМОТРА НА ХОРОВИ И ОРКЕСТРИ 2015   30 април 2015, во фоајето на Спомен дом „АСНОМ“ Делчево со почеток од 11:00 часот се одржа традиционал...
Одржана трибина на тема „Болести на тироидната жлезда“ Одржана трибина на тема „Болести на тироидната жлезда“ На 24.04.2015 година со почеток во 18.00 часот во фоајето на Спомен дом „АСНОМ“ – Делчево се одржа трибина н...
Oдбележан јубилејот 54 години од основањето на СОУ „М.М. Брицо“ – Делчево Oдбележан јубилејот 54 години од основањето на СОУ „М.М. Брицо“ – Делчево Денес , 17.04.2015 година со низа свечености беше одбележан јубилејот 54 години од основањето на средното оп...
Велигденска јајцејада 2015 Велигденска јајцејада 2015 Општина Делчево традиционално и оваа година во соработка со локалните училишта ООУ „Ванчо Прке“, ООУ „С...
Општина Делчево го објави планот за активности за „АПРИЛ месец на јавното здравје“ Општина Делчево го објави планот за активности за „АПРИЛ месец на јавното здравје“ Општина Делчево во соработка со основните училишта ООУ„Ванчо Прке“, ООУ„Св. Климент Охридски “, гимназијата ...
Најава за одржување на 26-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 26-та седница на Советот на Општина Делчево На ден 1.04.2015  година (среда), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и шестата се...
Известување за формирање на МЗ „с. Вратиславци“ Известување за формирање на МЗ „с. Вратиславци“ Ги известуваме жителите на с. Вратиславци дека на ден 17.03.2015 година со почеток во  15.30 часот во п...
Посета од страна на учениците од ООУ „Св. Климент Охридски“ на Општина Делчево Посета од страна на учениците од ООУ „Св. Климент Охридски“ на Општина Делчево Учениците од  деветто одделение, предметна настава од ООУ „Св. Климент Охридски“ Делчево под раководств...
Одржана 25-та седница на Советот на Општина Делчево на ден 11.03.2015 Одржана 25-та седница на Советот на Општина Делчево на ден 11.03.2015 Во Среда 11.03.2015 година, Советот на Општина Делчево ја одржа својата Дваесет и петта сединца. За седницат...
Доделени 17 сертификати на авто-такси возач во Делчево Доделени 17 сертификати на авто-такси возач во Делчево Денес, Среда (12.03.2015) во просториите на Општина Делчево на 17 авто-такси возачи од Делчево им беа  ...
ЈАВЕН ОГЛАС за барање за прибирање на понуди за организирање на екскурзии ЈАВЕН ОГЛАС за барање за прибирање на понуди за организирање на екскурзии Врз основа на член 17 и 19 од Правилникот за начинот на изведување на ученичките екскурзии и други слободни ...
ООУ Ванчо Прке ги објави програмите за ученичките ексукрзии за 3, 6 и 9-то одделение ООУ Ванчо Прке ги објави програмите за ученичките ексукрзии за 3, 6 и 9-то одделение Ученичките екскурзии се посебен облик на воспитно-образовна  работа што се изведува надвор од учелиштет...
Најава за одржување на 25-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 25-та седница на Советот на Општина Делчево На ден 11.03.2015  година (среда), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и петата се...
Одржан информативен семинар под наслов Одржан информативен семинар под наслов "Нов период - нови можности за развој на прекуграничната соработка помеѓу Република Бугарија и Република Македонија" Со цел успешно отпочнување на новата програма за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија  и...
Одбележана 71 годишнината од Февруарскиот поход 1944 Одбележана 71 годишнината од Февруарскиот поход 1944   По повод 71 годишнината од Февруарскиот поход во 1944 година, вчера 22.02.2015 беше реализиран планина...
Започнуваат градежните активности за регулација на коритото на р. Брегалница во Делчево Започнуваат градежните активности за регулација на коритото на р. Брегалница во Делчево Денес во просториите на Општина Делчево од страна на градоначалникот Дарко Шехтански и овластено лице од &nb...
Покана за одбележување на 71 години од Февруарскиот поход Покана за одбележување на 71 години од Февруарскиот поход Општина Делчево, во соработка со: Спортско-рекреативен клуб “ПОП”-Делчево, Планинарско спортско друшт...
Одржана 24-та седница на Советот на Општина Делчево Одржана 24-та седница на Советот на Општина Делчево Советот на Општина Делчево на ден 05.02.2015 година ја одржа својата 24-та седница. Седницата се одржа во са...
Известување од Центарот за јавно здравје – Кочани Известување од Центарот за јавно здравје – Кочани Од Центарот за јавно здравје – Кочани информираат дека по извршените анализи на земените примероци од водите...
Работна посета на Делчево од страна на министерката за култура Елизабета Канческа - Милевска Работна посета на Делчево од страна на министерката за култура Елизабета Канческа - Милевска Министерката за култура Елизабета Канческа – Милевска, денес 04.02.2015 година оствари работна средба со гра...
Во Делчево одбележана 143 годишнината од раѓањето на Гоце Делчев Во Делчево одбележана 143 годишнината од раѓањето на Гоце Делчев Денес 04.02.2015 година со почеток во 11:00 часот пред споменикот на патронот на Делчево, Гоце Делчев со пол...
03.02.2015 Одржан состанок на кризниот штаб во Општина Делчево 03.02.2015 Одржан состанок на кризниот штаб во Општина Делчево Со оглед на актуелната временска состојба и влажните бранови со обилни врнежи на дожд и снег кои го зафатија...
Покана за одбележување на 143 години од раѓањето на Гоце Делчев Покана за одбележување на 143 години од раѓањето на Гоце Делчев   По повод 143 години од раѓањето на великанот на македонската револуционерна борба - Гоце Делчев, патро...
Орджан состанок на Општинскиот кризен штаб во Општина Делчево Орджан состанок на Општинскиот кризен штаб во Општина Делчево По вчера одржаниот состанок на Регионалниот центар за управување со кризи, денес со почеток во 9.45 часот со...
Најава за одржување на 24-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 24-та седница на Советот на Општина Делчево На ден 05.02.2015  година (четврток), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и четвртата с...
Започна постапката за полагање на сертификати за такси возачите во општина Делчево Започна постапката за полагање на сертификати за такси возачите во општина Делчево Во организација на Oпштина Делчево на 27.1.2015 год., се одржа работен состанок  со заинтерисираните во...
Со најголеми почести одбележан христијанскиот празник Богојавление - Водици 2015 Со најголеми почести одбележан христијанскиот празник Богојавление - Водици 2015   По повод големиот христијански празник Водици, денес со почеток во 09.00 часот во црквата „Успение на ...
Соопштение за почеток на второ полугодие на учебната 2014-2015 година во Делчево Соопштение за почеток на второ полугодие на учебната 2014-2015 година во Делчево На 16.01.2015 (Петок) во кабинетот на Градоначалникот на Општина Делчево се одржа состанок со директорите на...
Ѕвегорска Сурова 14.01.2015 Ѕвегорска Сурова 14.01.2015 Среда, 14.01.2015 во с.Ѕвегор, Делчево се одржа традиционалниот фестивал под маски „Ѕвегорска Сурова 2015“. ...
Одржана пресконференција по повод „ЅВЕГОРСКА СУРОВА 2015“ Одржана пресконференција по повод „ЅВЕГОРСКА СУРОВА 2015“ Денес, 12.01.2015 година во просториите на Општина Делчево се одржа пресконференција во врска со престојната...
Прво па машко за 2015 година во Делчево Прво па машко за 2015 година во Делчево Градоначалникот Дарко Шехтански во придружба на раководителите од различните одделенија при Општина Делчево ...
Голема предновогодишна забава за најмладите од Делчево (Среќна Нова 2015 година) Голема предновогодишна забава за најмладите од Делчево (Среќна Нова 2015 година) Денес, 30.12.2014 година традиционално по шести пат, во организација на Општина Делчево и градоначалникот Да...
Новогодишна претстава во градинката „Весели Цветови“ Новогодишна претстава во градинката „Весели Цветови“   Наставничките и негувателките од ОЈУДГ „Весели Цветови“ Делчево, денес (30.12.2014 година) организир...
Градоначалникот Шехтански им подели пакетчиња на лицата од Дневниот центар за лица со посебни потреби Градоначалникот Шехтански им подели пакетчиња на лицата од Дневниот центар за лица со посебни потреби   Градоначалникот Дарко Шехтански денес беше во неочекувана посета на Дневниот центар за лица со посебни...
Започна изградбата и целосното опремување на 6 нови училници во СОУ „М.М. Брицо“ – Делчево Започна изградбата и целосното опремување на 6 нови училници во СОУ „М.М. Брицо“ – Делчево   По одржаната прва и официјална пресконференција на која беше претставен проектот од прекуграничната со...
Советот на Општина Делчево го усвои Буџетот на општината за 2015 година (23 седница) Советот на Општина Делчево го усвои Буџетот на општината за 2015 година (23 седница)   Вчера, 25.12.2014 Советот на Општина Делчево ја одржа Дваесет и третата седница. Седницата се одржа во...
Во ООУ„Ванчо Прке“ активно се спроведува проектот за меѓуетничка интеграција во образованието (ПМИО) Во ООУ„Ванчо Прке“ активно се спроведува проектот за меѓуетничка интеграција во образованието (ПМИО)   Во рамки на проектот за меѓуетничка интеграција во образованието (ПМИО), денес во ООУ„Ванчо Прке“ Делч...
Општина Делчево организира новогодишна забава за најмладите Општина Делчево организира новогодишна забава за најмладите И оваа година традиционално во пресрет на новогодишните и божиќните празници Општина Делчево предводена од г...
Новогодишно изненадување за Градоначалникот од страна на учениците од ООУ„Ванчо Прке“ Делчево Новогодишно изненадување за Градоначалникот од страна на учениците од ООУ„Ванчо Прке“ Делчево Учениците од ООУ „Ванчо Прке“ Делчево денес, 23.12.2014 година беа во посета на Општина Делчево при што на Г...
Најава за одржување на 23-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 23-та седница на Советот на Општина Делчево На ден 25.12.2014  година (четврток), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и третат...
ИНФО ден на програмата Цивика Мобилитас ИНФО ден на програмата Цивика Мобилитас Во просториите на Општина Делчево се одржа инфо ден на програмата Цивика Мобилитас. Цивика Мобилитас е прогр...
ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ДЕНОВИ НА МЛАДИНСКО ВМРЕЖУВАЊЕ ЗА ОСНОВАЊЕ ЛОКАЛНИ МЛАДИНСКИ СОВЕТИ ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ДЕНОВИ НА МЛАДИНСКО ВМРЕЖУВАЊЕ ЗА ОСНОВАЊЕ ЛОКАЛНИ МЛАДИНСКИ СОВЕТИ ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ДЕНОВИ НА МЛАДИНСКО ВМРЕЖУВАЊЕ ЗА ОСНОВАЊЕ ЛОКАЛНИ МЛАДИНСКИ СОВЕТИ Младински образовен...
КОНКУРС за доделување на 6 стипендии на талентирани ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од II, III и IV година КОНКУРС за доделување на 6 стипендии на талентирани ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од II, III и IV година   Врз основа на Одлуката за  доделување на стипендии на талентирани ученици во СОУ „М.М.Брицо“, Д...
КОНКУРС за доделување на 6 стипендии настуденти кои студираат на државните универзитети во Република Македонијаи кои постигнале особено висок успех во студирањето КОНКУРС за доделување на 6 стипендии настуденти кои студираат на државните универзитети во Република Македонијаи кои постигнале особено висок успех во студирањето Врз основа на Одлуката за доделување на студентски стипендии на студенти кои студираат на државните универзи...
Санација со нов асфалт на најприоритетни локации на неколку улици во градот Санација со нов асфалт на најприоритетни локации на неколку улици во градот   По санацијата на ударни дупки на три фрекфентни улици во Делчево во месец Септември. Деновиве, согласн...
Ден на дрвото 03.12.2014 Ден на дрвото 03.12.2014 Есенскиот дел од граѓанската акција  „Ден на дрвото “ 2014,  успешно се спроведе и во општина Делч...
Најава за одржување на есенската акција „Ден на дрвото“ 2014 Најава за одржување на есенската акција „Ден на дрвото“ 2014 Се известуваат граѓаните на општина Делчево дека утре, Среда (03.12.2014) во Делчево ќе се спроведе есенскат...
Одржана 22-та седница на Советот на Општина Делчево Одржана 22-та седница на Советот на Општина Делчево Понеделник, 01.12.2014 во наставничката канцеларија во ООУ „Ванчо Прке“-Делчево, со почеток од 14.00 ча...
Инфо ден на АВРМ во Делчево Инфо ден на АВРМ во Делчево Петок, 28.11.2014 во работниот клуб на Центарот за вработување Делчево се одржа инфо ден на АВРМ на кој свое...
Најава за одржување на 22-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 22-та седница на Советот на Општина Делчево Во понеделник (01.12.2014 година), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и втората седниц...
КОНКУРС за доделување на 6 стипендии на одлични ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од II, III и IV година КОНКУРС за доделување на 6 стипендии на одлични ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од II, III и IV година   Врз основа на Одлуката за  доделување на стипендии на одлични ученици во СОУ „М.М.Брицо“, Делче...
КОНКУРС за доделување на 6 стипендии на студенти кои студираат на државните универзитети во Република Македонија КОНКУРС за доделување на 6 стипендии на студенти кои студираат на државните универзитети во Република Македонија Врз основа на Одлуката за доделување настудентски стипендии на студенти кои студираат на државните универзит...
Спровдена седмата форумска сесија и пуштен во употреба паркот долж ул„Кеј на Ослободување“ Спровдена седмата форумска сесија и пуштен во употреба паркот долж ул„Кеј на Ослободување“   Денес, 26.11.2014 година во присуство на претставници  од Македонскиот  центар за меѓународн...
Покана за учество на 7ма последователна форумска сесија Покана за учество на 7ма последователна форумска сесија Ве покануваме на последователна, седма  форумска сесија во рамките на програмата Форуми во заедниците...
Започна реконструкцијата на детското игралиште долж ул. Кеј на Ослободување Започна реконструкцијата на детското игралиште долж ул. Кеј на Ослободување Деновиве екипи на јавното комунално претпријатие Брегалница – Делчево работат на реконструкција и ревитализа...
ЈАВЕН ПОВИК за поднесување програми и проекти за реализација во 2015 година ЈАВЕН ПОВИК за поднесување програми и проекти за реализација во 2015 година Врз основа на член 50 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.Македонија бр.5/02) и член 2 од Стату...
Советот на Општина Делчево ја одржа својата 21 седница Советот на Општина Делчево ја одржа својата 21 седница  Во саботата (15.11.2014), Советот на Општина Делчево ја одржа Дваесет и првата седница. На седницата б...
Најава за одржување на 21-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 21-та седница на Советот на Општина Делчево Во сабота (15.11.2014 година), Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесет и првата седница.&nb...
Остварена работна средба на министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски со градоначалникот Дарко Шехтански Остварена работна средба на министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски со градоначалникот Дарко Шехтански Министерот за информатичко општество и администрација, Иво Ивановски денес 06.11.2014 година оствари работна...
Советот на Општина Делчево ја одржа својата 20-та седница Советот на Општина Делчево ја одржа својата 20-та седница Четврток, 30.10.2014 година во наставничката канцеларија во ООУ „Ванчо Прке“ Делчево, со почеток во 15.00 ча...
Промоција на прва стихозбирка на авторот Киро Филиповски Промоција на прва стихозбирка на авторот Киро Филиповски   Прва стихозбирка на авторот Киро Филиповски кој целиот свој работен век го поминал како учител во Делч...
Продолжуваат активностите за спроведување на Проект за отворени денови за социјална заштита во руралните средини Продолжуваат активностите за спроведување на Проект за отворени денови за социјална заштита во руралните средини Министерството за труд и социјална политика преку ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа Делчево в...
Најава за одржување на 20-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 20-та седница на Советот на Општина Делчево Во четврток (30.10.2014 година) Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесеттата седница. С...
е-набавки:,,Реконструкција на гумена брана за подигање на нивото во реката Брегалница и реконструкција на канал за наводнување,, е-набавки:,,Реконструкција на гумена брана за подигање на нивото во реката Брегалница и реконструкција на канал за наводнување,, Во електронскиот систем на Бирото за јавни набавки на Република Македонија објавен е ОГЛАС ЗА ДОДЕЛУВАЊ...
Општина Делчево го одбележа денот на македонската револуционерна борба - 23-ти октомври Општина Делчево го одбележа денот на македонската револуционерна борба - 23-ти октомври И покрај дождливото и релативно студено време денес пред споменикот на  Гоце Делчев, патронот на Делчев...
СОУ „М.М Брицо“ ќе добие 6 нови целосно опремени училници преку проект за прекугранична соработка со Р.Бугарија СОУ „М.М Брицо“ ќе добие 6 нови целосно опремени училници преку проект за прекугранична соработка со Р.Бугарија   Понеделник (20.10.2014 година) во Општина Благоевград се одржа првата официјална прес-конференција на ...
Спроведена акцијата за чистење која е дел од проектот „Македонија без отпад 2014“ Спроведена акцијата за чистење која е дел од проектот „Македонија без отпад 2014“ 18.10.2014 година, во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање и Асоцијацијат...
Одржана прес-конференција во рамките на проектот “Мерки за заштита од поплави на реките Бреганица и Бистрица” Одржана прес-конференција во рамките на проектот “Мерки за заштита од поплави на реките Бреганица и Бистрица” Денес, 16.10.2014 во салата за пресконференции во пицерија „Панорама“ се одржа првата, а воедно и воведна пр...
Ќе се спроведе националната акција за чистење која е дел од проектот ,,Македонија без отпад 2014,, Ќе се спроведе националната акција за чистење која е дел од проектот ,,Македонија без отпад 2014,, Општина Делчево ги известува граѓаните дека ќе се приклучи кон Националната акција за чистење која е дел од ...
Привршува изградбата на пешачка патека помеѓу ул. Партизанска и ул. Пролетерска Привршува изградбата на пешачка патека помеѓу ул. Партизанска и ул. Пролетерска   Привршува изградбата на пешачка патека помеѓу ул. Партизанска и ул. Пролетерска во населбата Милково Б...
Сообраќајно-воспитната кампања се спроведе во подрачните училишта во Габрово и Ѕвегор Сообраќајно-воспитната кампања се спроведе во подрачните училишта во Габрово и Ѕвегор   По вчерашната акција во која беа опфатени првачињата од ООУ „Св. Климент Охридски“ Делчево кои заедно ...
Во тек е спроведувањето на сообраќајно-воспитна кампања во Делчево Во тек е спроведувањето на сообраќајно-воспитна кампања во Делчево Во рамки на активностите за имплементација на Националната стратегија за унапредување на безбедноста на сооб...
Свечено одбележан 11-ти октомври Свечено одбележан 11-ти октомври 11.10.2014 година (сабота) со положување на букети со свежо цвеќе на споменикот на паднатите борци од НОВ во...
Првоодделенчињата од ООУ „Ванчо Прке“ во посета на Општина Делчево Првоодделенчињата од ООУ „Ванчо Прке“ во посета на Општина Делчево Седумдесетина првоодделенчиња од ООУ „Ванчо Прке“ Делчево заедно со своите наставнички и дирекоторот на учил...
Посета кај градоначалникот Дарко Шехтански од страна на дечињата од градинката „Весели Цветови“ Посета кај градоначалникот Дарко Шехтански од страна на дечињата од градинката „Весели Цветови“ Секоја година, првата седмица од месец октомври им се посветува на децата под мотото Детска недела. По тој п...
Одржан состанок на СГГ на тема Закон за јавна чистота и законот за заштита од пушење Одржан состанок на СГГ на тема Закон за јавна чистота и законот за заштита од пушење Среда, 09.10.2014 година во салата за состаноци во новата зграда на Полициската Станица во Делчево, Советода...
Закажан состанок на СГГ на тема - Презентација за Законот за заштита од пушењето и законот за Јавна чистота Закажан состанок на СГГ на тема - Презентација за Законот за заштита од пушењето и законот за Јавна чистота Во рамки на проектот „Соработка помеѓу полицијата и локалното население“ имплементиран од страна на ОБСЕ - М...
Започнува изградбата на парк помеѓу црквата Св.Кирил и Методиј и Спортскиот комплекс - Пијанец Започнува изградбата на парк помеѓу црквата Св.Кирил и Методиј и Спортскиот комплекс - Пијанец   Понеделник, 06.10.2014 година, потпишан е договорот за набавка на работи ,,Парковско уредување на дел ...
Одржана шестата финална сесија од програмата „Форуми на зедницата“ Одржана шестата финална сесија од програмата „Форуми на зедницата“ 02.10.2014 година во Општина Македонска Каменица со почеток од 13:00 часот се одржа шестата финална форумска...
Започна асфалтирањето на новата улица во с. Габрово Започна асфалтирањето на новата улица во с. Габрово   Денес, 01.10.2014 година, како што беше најавено пред 10-15 дена започна асфалтирањето на новата улица...
Одржана 19-та седница на Советот на Општина Делчево Одржана 19-та седница на Советот на Општина Делчево 30.09.2014 година, Вторник во фоајето на Спомен-домот АСНОМ во Делчево се одржа деветнаесеттата седница на С...
Ревитализација на улица во централното подрачје на с.Разловци Ревитализација на улица во централното подрачје на с.Разловци   Вчера, вторник (30.09.2014 година) во село Разловци се изврши ревитализација на улица во с. Разловци. ...
Најава за одржување на 19-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за одржување на 19-та седница на Советот на Општина Делчево Денес, 30.09.2014 година (вторник) ќе се оддржи Деветнаесетатта седница на Советот на Општина Делчево,&...
Известување за жителите на село Габрово Известување за жителите на село Габрово До жителите на село Габрово Известување Почитувани, ги известуваме жителите на село Габрово дека во среда ...
Пијанечки денови на сливата 2014 Пијанечки денови на сливата 2014   Викендов во Општина Делчево се одржаа низа настани и манифестации кои се директно поврзани со културат...
Одржан третиот меѓународен фестивал на карикатура и афоризам „Пијанец 2014“ Одржан третиот меѓународен фестивал на карикатура и афоризам „Пијанец 2014“   Општина Делчево вечерва претставуваше епицентар на балканската и светската карикатура и афоризам. Во ф...
Oдлука за спроведување на стратегиска отцена и SEAForma за СКИ ЦЕНТАР ГОЛАК Oдлука за спроведување на стратегиска отцена и SEAForma за СКИ ЦЕНТАР ГОЛАК Врз основа на член 65 Став (6) од Законот за животна средина  (,,Службен весник на Република Македонија...
Официјално примопредавање на возилата за комунален отпад Официјално примопредавање на возилата за комунален отпад   Денес, 25.09.2014 година на Градскиот плоштад во Општина Македонска Каменица се одржа значаен настан...
Најава за манифестацијата „Пијанечки денови на сливата 2014“ Најава за манифестацијата „Пијанечки денови на сливата 2014“ Општина Делчево и оваа година традиционално по втор пат ја организира манифестацијата „Пијанечки денови на с...
Официјално примопредавање на нови возила за комунален отпад Официјално примопредавање на нови возила за комунален отпад Во четврток (25.09.2014) со почеток од 11.30 часот, на Градскиот плоштад во Македонска Каменица ќе се оддржи...
Активности за асфалтирање на тениското игралиште во склоп на ООУ „Ванчо Прке“ Активности за асфалтирање на тениското игралиште во склоп на ООУ „Ванчо Прке“   Доследно на најавата од пред неколку дена од страна на градоначалникот на Општина Делчево, Дарко Шехта...
ЈАВЕН ПОВИК за пријавување учесници во манифестацијата „Пијанечки денови на сливата 2014“ ЈАВЕН ПОВИК за пријавување учесници во манифестацијата „Пијанечки денови на сливата 2014“ Општина Делчево објавува  ЈАВЕН ПОВИК за пријавување учесници во манифестацијата „Пијанечки денови н...
Изградба на тениско игралиште во склоп на ООУ „Ванчо Прке“ Изградба на тениско игралиште во склоп на ООУ „Ванчо Прке“   По минатогодишното финализирање и пуштање во употреба на мултинаменското спортско игралиште во склоп н...
Изградена канализација кај Спортски комплекс „Пијанец“ Делчево Изградена канализација кај Спортски комплекс „Пијанец“ Делчево   Екипите на ЈПКД Брегалница деновиве завршија со градежните активности околу изградбата на канализација...
Реконструкција на критична делница на ул. Острец Реконструкција на критична делница на ул. Острец   Деновиве Општина Делчево е во градежна експанзија, покрај санацијата на ударните дупки на трите фрекфе...
Тематска работилница на тема „ Женските права како дел од корпусот на човекови права “ Тематска работилница на тема „ Женските права како дел од корпусот на човекови права “ Комисијата за еднакви можности при Советот на Општина Делчево организираше тематска работилница на тема „ Же...
Подготвителни активности за асфалтирање на улица во с.Габрово Подготвителни активности за асфалтирање на улица во с.Габрово   Во четврток, 12.09.2014 година во село Габрово започнаа градежни активности за подготовка на терен за ...
Санација на ударни дупки на три фрекфетнтни улици во Делчево Санација на ударни дупки на три фрекфетнтни улици во Делчево   Согласно програмата за работа на Општина Делчево и градоначалникот Дарко Шехтански во делот за санациј...
Одржана осмата по ред Пијанечко-малешевска свадба Одржана осмата по ред Пијанечко-малешевска свадба   Во саботата, 06.09.2014 година во Делчево се одржа осмата по ред  Пијанечко-малешевска свадба во ...
Општина Делчево чествува два значајни историски празници Општина Делчево чествува два значајни историски празници По повод 7-ми септември-Денот на ослободувањето на Делчево од фашистичкиот окупатор и 8-ми септември - 23 го...
Покана за одбележување на 7-ми и 8-ми септември Покана за одбележување на 7-ми и 8-ми септември Почитувани,И оваа година Општина Делчево традиционално ги чествува двата од големиот број значајни историски...
Одржана прес-конференција по повод 8-та традиционална Пијанечко-малешевска свадба Одржана прес-конференција по повод 8-та традиционална Пијанечко-малешевска свадба   Денес, 03 септември 2014 година во малата сала на Спомен-домот АСНОМ во Делчево се одржа прес-конферен...
е-набавки:„Набавка и испорака на прехрамбени производи за потребите на општината“ е-набавки:„Набавка и испорака на прехрамбени производи за потребите на општината“ Во електронскиот систем на Бирото за јавни набавки на Република Македонија објавен е ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА П...
Успешен почеток на новата учебна 2014-2015 година во Општина Делчево Успешен почеток на новата учебна 2014-2015 година во Општина Делчево   Со пригодни свечености приредени за првоодделенците утринава започна првиот училиштен час за учебната ...
е-набавки: ,,Набавка и испорака на мрежна арматура,, е-набавки: ,,Набавка и испорака на мрежна арматура,, Во електронскиот систем на Бирото за јавни набавки на Република Македонија објавен е ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА П...
е-набавки: ,,Набавка и испорака на цемент за потребите на општина Делчево ,, е-набавки: ,,Набавка и испорака на цемент за потребите на општина Делчево ,, Во електронскиот систем на Бирото за јавни набавки на Република Македонија објавен е ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА П...
е-набавки:,,Набавка на профили и цевки за потребите на Општина Делчево“ е-набавки:,,Набавка на профили и цевки за потребите на Општина Делчево“ Во електронскиот систем на Бирото за јавни набавки на Република Македонија објавен е ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА П...
Општина Делчево објави Оглас за прибирање на понуди Општина Делчево објави Оглас за прибирање на понуди Во електронскиот систем на Бирото за јавни набавки на Република Македонија објавен е ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА П...
Демант на прилог на Даниела Такева и ТВ Стар-Штип Демант на прилог на Даниела Такева и ТВ Стар-Штип Повод за денешната прес конференција се саботните вести на ТВ СТАР Телевизија на кој што се изнесени уште ед...
Објавена е јавна набавка за изградба на парк во Делчево Објавена е јавна набавка за изградба на парк во Делчево   Во електронскиот систем на Бирото за јавни набавки на Република Македонија објавена е јавна набавка за...
Оддржана 18 - та редовна седница на Советот на Општина Делчево Оддржана 18 - та редовна седница на Советот на Општина Делчево   Четврток (22.08.2014 година) со почеток во 12:00 часот во фоајето на Спомен-домот АСНОМ во Делчево се ...
Копачката од с. Драмче прогласена за културно наследство со особено значење на Македонија Копачката од с. Драмче прогласена за културно наследство со особено значење на Македонија Со одлука на Владата  Бр. 42-6070/3 од 1-ви август 2014 година на Република Македонија, ...
Изложба на карикатури од два интернационални фестивали на карикатури и афоризми Изложба на карикатури од два интернационални фестивали на карикатури и афоризми  Во сабота (23.08.2014) со почеток од 20:00 часот во салата на Спомен - домот АСНОМ во Делчево ќе се од...
Оддржана шестата дополнителна сесија во рамките на Програмата Форуми во заедницата во Општина Делчево Оддржана шестата дополнителна сесија во рамките на Програмата Форуми во заедницата во Општина Делчево Денес, 19 август 2014 година во салата на Спомен – домот АСНОМ во Делчево се оддржа шестата дополнителна фор...
Во тек е изградба на пристапна патека во населбата Милково Брдо Во тек е изградба на пристапна патека во населбата Милково Брдо   Во рамки на годишната програма за соработка со месните и урбаните заедници на градоначалникот Дарко Ше...
Ревитализација и реконструкција на просторот и настрешницата кај бунарот во с. Разловци Ревитализација и реконструкција на просторот и настрешницата кај бунарот во с. Разловци   На барање од месната заедница на жителите од село Разловци, по предходно направена предмер-пресметка в...
Акција за обележување на пешачките премини во централното градско подрачје Акција за обележување на пешачките премини во централното градско подрачје Согласно Програмата за изградба, реконструкција, одржување и заштита на општински патишта и улици во Општина...
Најава за оддржување на 18-та седница на Советот на Општина Делчево Најава за оддржување на 18-та седница на Советот на Општина Делчево Во четврток 21.08.2014 година ќе се оддржи Осумнаесетата седница на Советот на Општина Делчево, седница...
Уредена пешачка патека со должина од 150 метри во с. Стамер Уредена пешачка патека со должина од 150 метри во с. Стамер Соработката  помеѓу Општина Делчево раководена од градоначалникот Дарко Шехтански и месните и урбани за...
Соопштение за втора теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци со УЛВ метода за 2014 година Соопштение за втора теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци со УЛВ метода за 2014 година   Општина Делчево ги известува своите граѓани дека на ден 15.08.2014 година (Петок) во период од 04:00...
Оддржан меѓународниот фолклорен фестивал „Голачки фолклорни средби 2014“ јубилејно по 20-ти пат Оддржан меѓународниот фолклорен фестивал „Голачки фолклорни средби 2014“ јубилејно по 20-ти пат Планината Голак синоќа беше центар на културните збиднувања во Источна Македонија. Огромен број граѓани се с...
Најава за овогодинешните јубилејни Голачки фолклорни средби 2014 Најава за овогодинешните јубилејни Голачки фолклорни средби 2014 Најава за овогодинешниот централен настан - јубилејни 20 години манифестација „Голачки фолклорни средби“ и ч...
Топол културен бран 2014: Балканска плетенка Топол културен бран 2014: Балканска плетенка Синоќа, 07 август 2014 граѓаните на Општина Делчево ја имаа можноста да присуствувааат на меѓународниот фолк...
Излезе од печат мапа на Општина Делчево со цел промоција на потенцијални туристички локалитети Излезе од печат мапа на Општина Делчево со цел промоција на потенцијални туристички локалитети Деновиве излезе од печат двојазично (англиски и македонски) издание на мапа на Општина Делчево. На мапата со...
Топол културен бран 2014: Меѓународен фолклорен фестивал „Балканска плетенка“ Топол културен бран 2014: Меѓународен фолклорен фестивал „Балканска плетенка“   Топлиот културен бран во Општина Делчево продолжува и во месец Август со извонреден избор на културни ...
Општина Делчево објавува оглас за доделување парцели под наем на планината Голак Општина Делчево објавува оглас за доделување парцели под наем на планината Голак   По повод претстојниот христијански празник Св. Пантелејмон и свечената јубилејна манифестација 20 годи...
Пригодно одбележан денот на двата илиндени „Илинден“ 2014 Пригодно одбележан денот на двата илиндени „Илинден“ 2014 Денот на двата Илиндени, 2-ри Август и годинава традиционално  беше одбележан  во  Делчево. Д...
 Чествување на 2-ри август Илинден, свечена манифестација на меморијален центар АСНОМ - ПЕЛИНЦЕ Чествување на 2-ри август Илинден, свечена манифестација на меморијален центар АСНОМ - ПЕЛИНЦЕ По повод овогодинешното чествување на најголемиот македонски празник – 2 Август, на кој се слави јубилеј 70 ...
Комедијата „Ни ваму, ни таму“ изведена пред делчевската публика Комедијата „Ни ваму, ни таму“ изведена пред делчевската публика Граѓаните на Општина Делчево, вчеравечер (30.07.2014) со почеток во 21.00 часот ја имаа можноста да присуств...
Реализирана проектната активност „Мешана патрола полиција и родители во обиколка на најпосетувани места за ноќна забава на малолетниците“ Реализирана проектната активност „Мешана патрола полиција и родители во обиколка на најпосетувани места за ноќна забава на малолетниците“ Во текот на минатиот викенд во Општина Делчево поточно на подрачјето на ПС од ОН Делчево, во периодот од 21....
Извонреден почеток на манифестацијата „Топол културен бран“ во Делчево Извонреден почеток на манифестацијата „Топол културен бран“ во Делчево Вчера, 24.07.2014 граѓаните на Општина Делчево имаа извонредна можност да присуствуваат на еден несекојдневе...

Видео прилози за активности на општина Делчево

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
   Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Делчево водич

Образовни институции

Образовниот процес во општина Делчево се одвива во следните воспитно - образовни институции: Вид на образование Назив на установа Предучилишно ...

Инфраструктура

Водовод ...

Природни ресурси

КлимаКлимата во општина Делчево е источноевропска со модифициран плувиометарски режим. Според метеоролошките податоци во Делчево просечната годишна те...

Демографија

Според Пописот во 2002 година во општина Делчево живеат 17.505 жители, од кои 11.536 или 66% во општинскиот центар, т.е. градот Делчево. Просечната гу...

Кратка историја

Пределот на Пијанец има богато историско минато со археолошки остатоци кои потекнуваат од неолитскиот период (во околината на Габрово, Драмче, Ѕвегор,...

Култура

Културните активности во општина Делчево главно се одвиваат во Спомен домот АСНОМ, град Делчево кој располага со корисна површина од 2359 m2 и Спомен ...

Спорт и туризам

Спортски објекти во општина Делчево и нивна состојба на употребливост. Вид на спортски објект  Број Состојба  Градски стадион  1  Функ...

Граѓански сектор

ХДЗР “КХАМ“ - Општа цел “Подигање на едукативното ниво на Ромите“. Kонтакт: Зекир Абдулов 033 413 695, www.khamdelcevo.org.mk, e-mail: kham...

Делчево водич

Општина Делчево се наоѓа во крајниот североисточен дел на Република Македонија, во подножјето на планината Голак (Чавка -1524 m), непосредно до бугарс...

-Официјален Грб на Општина Делчево-

(За преглед на Општинскиот грб со поголема резолуција кликни на сликата.)

-Официјално знаме на Општина Делчево

(За преглед на Општинското знаме со поголема резолуција кликни на сликата.)

Развој на општина Делчево низ историјата

Делчево, според едно предание во Византиско време се викало Василево, што преведено од грчки значи Царево Село. За прв пат како населба се споменува п...

Постанок на областа и геолошки состав на територијата на општина Делчево

Потеклото на Пијанец е тектонско. Според геоморфолошките испитувања на Б.Ж Милоевиќ, Цвиииќ и други научници уште во Палеоген котлината Пијанец претст...

Состојба на животната средина во општина Делчево

Животната средина во општина Делчево во основа се карактеризира со сочуваност,  природност и еколошка рамнотежа. Општината се наоѓа далеку од инд...

Тврдината кај село Град

Град, е село во Пијанец, општина Делчево. Се наоѓа на неколку километри од магистралниот пат Делчево-Берово. Местото на кое се наоѓа селото изобилува ...

Палеонтолошки Истражувања кај с.Стамер

На 28 Јули 2007 година во атарот на селото Стамер во непосредна близина на Делчево пронајдена е масовна гробница на праисториски животни, која според ...

Основни податоци

За првпат археолошко-етнолошката збирка е отворена на 19.11.2001 година како тематска изложба- “ Пијанец од праисторијата па до денес”. А...

Музејски експонати-Дел од Етнолошката постановка во музејот

Софра, столчиња за седење, прибор за јадење во традиционалните Пијанечки домови. Корито за рачно месење на леб. Сито за сеење на бра...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес526
mod_vvisit_counterВчера1130
mod_vvisit_counterОваа недела5074
mod_vvisit_counterПретходна недела6720
mod_vvisit_counterОвој месец25770
mod_vvisit_counterПретходен месец18826
mod_vvisit_counterВкупно1237641

Присутни online: 10
Ваша IP: 54.161.95.0
,
Денес: Мај 25, 2016

Интерактивни мапи

Плански региони во Р.М.