Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Актуелни случувања во општина Делчево

Актуелности

IMG 1649_resize

Заврши санацијата и реконструкцијата на дел од  тротоарниот простор долж улицата Ѓорче Петров на потегот од влезот на ЈПКД „Брегалница“ до раскрсницата со ул. Питу Гули во населбата Милково брдо во Делчево. Санирани се вкупно 352 метри квадратни при што за санацијата  е искористен дел од претходно употребениот бекатон материјал, а онаму каде што имало поголеми оштетувања бекатон плочките се заменети со сосема нови.

Повеќе...

Актуелности

IMG 7415_resize

Екипи на Јавното претпријатие за комунална дејност Брегалница од Делчево деновиве завршија со првиот дел од проектот за реконструкција и санација на тротоарниот простор во централното градско подрачје. Станува збор за реконструкција и санација на дел од тротоарот долж Булеварот "Методи Митевски Брицо" на потегот од мостот на река Брегалница  до  влезот на ЈПКД  „Брегалница“.

Повеќе...

Актуелности

IMG 2116_resize

Деновиве заврши санацијата и реконструкцијата на дел од покривачот и кровната конструкција на Спомен домот „АСНОМ“- Делчево. Со оваа  акција беше извршена санација на 25 метри квадратни покривач на Спомен домот „АСНОМ“ и реконструкција на 96 метри квадратни стреа.

Повеќе...

Актуелности

IMG 1669_resize IMG 1671_resize

Денес 28.06.2014 година (сабота) во рамки на Националната кампања за чистење во склоп на проектот „Македонија без отпад 2014“ и Асоцијацијата Ајде Македонија на три однапред одредени локации (Пустевски Ендек, Манастирски Ендек и Голачки пат) во Општина Делчево се одржа акција за чистење на несоодветно депонираниот отпад на претходно лоцирани депонии. 

Повеќе...

Актуелности

Makedonija-bez-otpad-Promo

 

Општина Делчево и оваа година по трет пат активно се вклучува во  Националната кампања за чистење која е дел од проектот ,,Македонија без отпад 2014,, на МЖСПП и Асоцијацијата Ајде Македонија се со цел справување со неорганизираното и незаконско фрлање на отпад, чистење на несоодветно депонираниот отпад, едукација и промоција. 

Повеќе...

Актуелности

Во понеделник 30.06.2014 година ќе се одржи Седумнаесеттата седница на Советот на Општина Делчево, седницата ќе се одржи во салата на Спомен-домот „АСНОМ“-Делчево, со почеток во 12.00 часот.

Повеќе...

Актуелности

moto1 resize

Водејќи се од потребата за континуирано унапредување на безбедноста на ранливите групи учесници во сообраќајот неделата од 16-ти до 22-ри Јуни 2014 година од страна на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) е прогласена за „Недела за безбедност на мотоциклистите“.

Повеќе...

Актуелности

IMG 1581

17 јуни 2014 година, Среда со почеток од 14 часот во фоајето на Спомен дом АСНОМ  се одржа ЈАВНА РАСПРАВА за Регионалниот план за управување со отпад (РПУО) и Стратешка оцена на животната средина (СОЖС) за источниот регион.

Повеќе...

Актуелности

СООПШТЕНИЕ

Општина Делчево ги известува своите граѓани дека на ден 12.06.2014 година (Четврток) во период од 04:00 часот – 07.00 часот наутро согласно Програмата за превентивни мерки за заштита на здравјето на населението 2014 година ќе се изврши

Повеќе...

Актуелности

IMG 1408 IMG 1410

Во рамки на реализацијата на втората фаза од проектот за изградба на колектор за отпадни води за град Делчево на потегот  Делчево – Индустриска зона Долни бавчи, беа набавени 47 полиетиленски (ПЕ) коругирани цевки за фекална канализација SN8 F 1000 mm со вкупна должина на цевките од 282 метри.

Повеќе...

Актуелности

IMG 1511

По барање и иницијатива на жителите од Месна заедница - с. Габрово,  деновиве активно се работи на уредување на местото викано Мановски ендек.

Повеќе...

Актуелности

IMG 1386

30.05.2014 година со почеток од 13 часот во салата на Спомен домот АСНОМ во Делчево во рамки на проектот НИЕ СМЕ ЛИДЕРКИ, НИЕ НОСИМЕ ПРОМЕНИ ВО НАШИТЕ ЗАЕДНИЦИ  се одржа работилница на тема „Механизми за подобрување на системот на јавно здравје на граѓаните на Општина Делчево“. Работилницата е во организација на Комисијата за еднакви можности  при Советот на Општина Делчево и невладината организација Македонско женско лоби. Тематски ментор на работилницата  беше примариус д-р Нада Симовска. 

Повеќе...

Актуелности

Во четврток 05.06.2014 година ќе се одржи Шеснаесеттата седница на Советот на Општина Делчево, седницата ќе се одржи во салата на Спомен-домот „АСНОМ“-Делчево, со почеток во 12.00 часот.

Повеќе...

Актуелности

arm

Четврток, 29.05.2014 Општина Делчево во соработка со Гардиската бригада на Армијата на Република Македонија организираа Отворен ден на АРМ  во Делчево.  Со почеток од  11 часот во градскиот парк во Делчево беше изложена поголем дел од опремата на Армијата на Република Македонија со што граѓаните одблиску можеа да се запознаат со основните тактичко-технички податоци за опремата преку  директната и непосредна комуникација со припадниците на АРМ, кои на сите поставени прашања одговараа со високо ниво на професионализам и знаење.

Повеќе...

Актуелности

IMG 1150

Согласно годишната програма на Јавното претпријатие за комунална дејност Брегалница –Делчево, групата задолжена за одржување и уредување паркови, зелени површини и речни корита, деновиве активно работи на уредување на речното корито на река Габровчица на потегот од мостот кај старата општинска зграда се до вливот во река Брегалница.

Повеќе...

Последни актуелни информации

Објавено на 09 Август 2019, 22.49 од Д.Чапевски
2019-08-09-22-15-05 Илјадници гости дел од спектакуларниот концерт на незаменливата Данијела Мартиновиќ и на предгрупите Дикато бенд и Троја бенд. Крајот на забавата го означија делчевците од The...
Објавено на 09 Август 2019, 14.14 од Д.Чапевски
2019-08-09-13-17-34   Ѕвездата на вечерта, Данијела Мартиновиќ, пристигна во Делчево. Првата средба ја имаше со градоначалникот на Делчево, Горан Трајковски, на која Трајковски ја запозна гостинката со спецификите на...
Објавено на 09 Август 2019, 12.52 од Д.Чапевски
-3- Изведувачот ГРАНИТ АД Скопје на ден 12.08.2019 година (понеделник) ќе започне со изведување градежни работи во рамки на рехабилитацијата на делницата од магистралниот пат А3 низ градот Делчево,...
Објавено на 09 Август 2019, 06.52 од Д.Чапевски
2019-08-09-06-19-20   Илјадници посетители од Делчево, Виница, околните општини, иселеници од регионот и гости од соседна Бугарија беа дел од новото издание на „Голачките фолклорни средби“ што се одржа синоќа покрај...
Објавено на 08 Август 2019, 14.06 од Д.Чапевски
-20192020 Општина Делчево објави Јавна набавка за превоз на ученици за сите образовни институции во Делчево за учебната 2019/2020 г. Јавната набавка на услуги ,,Превоз на ученици од СОУ „Методи Митевски Брицо“...
Објавено на 07 Август 2019, 16.36 од Д.Чапевски
2019-08-08-05-40-02 Со цел поголема безбедност во сообраќајот во Делчево и на Голак, а во пресрет на централните настани од манифестацијата „Делчевско лето 2019“ кога се очекуваат поголем број гости, денеска претставници...
Објавено на 07 Август 2019, 16.28 од Д.Чапевски
2019-08-08-05-30-09 Општина Делчево ги известува граѓаните дека на 8 август од 2 часот по полноќ  ќе спроведе наменско прскање против комарци и други инсекти кои се потенцијална опасност од преносливи заразни болести....
Објавено на 07 Август 2019, 12.15 од Д.Чапевски
2019-08-07-11-18-29 Во старата прочистителна станица во село Тработивиште од каде се преработува водата за пиење за Делчево и околните села, за прв пат по 25 години се поставува активен јаглен, а исто така и прв пат...
Објавено на 07 Август 2019, 11.25 од Д.Чапевски
2019-08-07-10-28-48   Екипи на ЈПКД „Брегалница“ од Делчево ги уредуваат јавните површини и работат на санација на оштетената урбана опрема во градскиот парк во пресрет на централните настани од „Делчевско лето“. Се...
Објавено на 06 Август 2019, 12.03 од Д.Чапевски
2019-08-06-11-05-39 Општина Дечево доделува локации за вршење угостителска и трговска дејност за ден 9-ти август 2019 година во градскиот парк во Делчево за време на одржување на концертите во рамките на „Делчевско лето“...
Објавено на 06 Август 2019, 11.21 од Д.Чапевски
2019-08-06-10-22-15 Екипи на ЈПКД „Брегалница“ со поддршка на ТППЕ Делчево извршија чистење на Голак.  Акцијата која беше во организација на Општина Делчево ги опфати локациите кои се најпосетувани од туристите и...
Објавено на 05 Август 2019, 11.57 од Д.Чапевски
2019-08-05-11-00-42  Општина Делчево доделува локации за вршење угостителска и трговска дејност на планината Голак на 8 август, а по повод традиционалните „Голачки Фолклорни средби“. Локациите се наоѓаат на следните...
Објавено на 05 Август 2019, 10.11 од Д.Чапевски
2019-08-05-09-13-43  Претставникот од ПСК „Голак“ од Делчево, Љупчо Чучуковски кој беше дел од експедицијата „Трилогија Алпи 2019“ ги развеја општинското и македонското знаме на највисоките врвови на...
Објавено на 05 Август 2019, 06.51 од Д.Чапевски
2019-08-05-06-09-05   Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Општина Делчево, Оперативниот план за активни програми и...
Објавено на 02 Август 2019, 09.46 од Д.Чапевски
2019-08-02-08-53-12   Со пригодна свеченост, Општина Делчево денеска ги одбележа двата Илиндена, 116 години од Илинденското востание и 75 години од Првото заседание на АСНОМ. Одбележувањето се одвиваше пред спомен-...
Објавено на 31 Јули 2019, 12.04 од Д.Чапевски
2019-07-31-11-05-59 Осум екипи од цела Македонија ќе се натпреваруваат на Ноќниот турнир во баскет кој започнува вечерва од 19 ч на спортските терени од ООУ „Ванчо Прке“ во Делчево. Претседателот на Советот на млади на...
Објавено на 29 Јули 2019, 13.41 од Д.Чапевски
2019-07-29-12-43-20 Општина Делчево денеска објави Поедноставена отворена постапка за набавка на работи „Изградба на дел од локален пат Л-10 отклон од пат М-5 (нова ознака А3)- Илиово-Турија (делница од с.Турија-с.Трстија)...
Објавено на 29 Јули 2019, 08.31 од Д.Чапевски
2019-07-29-07-34-33  Во тек се градежните работи за изградба на улицата која ќе го поврзува новиот пешачки мост со детската градинка во Делчево. Согласно со проектот, улицата во централното градско подрачје позната...
Објавено на 25 Јули 2019, 11.29 од Д.Чапевски
2019-07-25-10-32-16  Делчево доби грант од Министерството за финансии за изградба на градска капела во рамките на  Проектот за подобрување на општинските услуги кој го спроведува Министерството за финансии со...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес1782
mod_vvisit_counterВчера2512
mod_vvisit_counterОваа недела1782
mod_vvisit_counterПретходна недела16534
mod_vvisit_counterОвој месец42823
mod_vvisit_counterПретходен месец58421
mod_vvisit_counterВкупно2881287

Присутни online: 44
Ваша IP: 3.226.251.205
,
Денес: Авг 19, 2019