Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Актуелни случувања во општина Делчево

Актуелности

IMG 5370_resize

На 11.06.2013 година, во просториите на спомен домот АСНОМ во Делчево, со почеток во 10 часот се одржа координативен состанок на субјектите вклучени во Системот за управување со кризи на регионално ниво.

Повеќе...

Актуелности

IMG 5349_resize

Градежната механизација на фирмата изведувач на градежните работи за реконструкција на локалниот пат кон село Нов Истевник во понеделник 10.06.2013 година во предвидениот рок ги заврши асфалтерски работи за асфалтирање на 830 метри делница од овој локален патен правец.

Повеќе...

Актуелности

Почитувани,

Ја информираме јавноста дека Општина Делчево согласно Законот за градење, од 1-ви Јуни 2013 година започна со постапката за издавање на одобрение за градење по електронски пат.

За таа цел сите заинтересирани граѓани и баратели на одобрение за градба потребно е самостојно да се регистрираат на веб сајтот www.gradezna-dozvola.mk и согласно упатството за подносители на барања за одобрение за градба, да постапат во рамки на процедурата за поднесување на нивното барање.

Барањето на одобрение за градба заедно со сите прилози кон тоа барање, се доставуваат во електронска форма од било која локација со користење на персонален компјутер и интернет конекција.

За авторизација на барањата потребно е подносителот на барањето да поседува валиден дигитален сертификат издаден од овластен издавач, со кој во рамки на системот ке врши потпишување на целокупната неопходна документација.

Ваквиот електронски систем за поднесување и издавање на одобрение за градење  овозможува квалитетен, транспарентен и унифициран начин на постапување на сите надлежни органи и субјекти во постапката на издавање на одобрение за градење по најсовремени стандарди, во најкраток можен рок а врз основа на поднесено барање за одобрение за градење од страна на граѓаните.

Ви благодариме.

Делчево, 07.06.2013

ПРЕС ЦЕНТАР

Актуелности

Врз основа на член 65 Став (6) од Законот за животна средина  (,,Службен весник на Република Македонија,,бр.53/05,, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 124/10 и 51/11) , и одлука за спроведување на стратегиска отцена  донесена од Градоначалникот на Општина Делчево за Планска програма за изработка на Државна урбанистичка планска документација за ТИРЗ во Делчево м.в.Милково Брдо  доставено е: Oдлука за спроведување на стратегиска отцена и SEAForma ДУП Делчево.

Основни податоци за планскиот документ (SEA форма) се дадени во документот достапен на сл. интернет врска тука.

Oдлука за спроведување на стратегиска отцена за ПЛАНСКА ПРОГРАМА ЗА ИЗРАБОТКА НА ДРЖАВНА УРБАНИСТИЧКА ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ТЕХНОЛОШКА ИНДУСТРИСКА РАЗВОЈНА ЗОНА ДЕЛЧЕВО М.В. МИЛКОВО БРДО, КО ДЕЛЧЕВО е достапна на сл. интернет врска тука.

ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО

Актуелности

IMG 5272_resize

Деновиве започна целосната реконструкција на локалниот пат на потегот од регионалниот пат Делчево-Берово кон селото Нов Истевник (Балабанско маало).

Повеќе...

Актуелности

Во петок 28.05.2013 година со почеток во 13.00 часот се одржа 3-та седница на Советот на Општина Делчево според сл. Дневен ред:

Повеќе...

Актуелности

IMG 5098_resize

Изминатата недела започна изградбата на локалниот пат од регионалниот пат Делчево-Голак до селото Косово Дабје.

Повеќе...

Актуелности

IMG 4989_resize

Во Вторник 28.05.2013 година во Македонска Каменица, со почеток од 13:00 часот, се одржа првата сесија во рамките на Програмата „Форуми во заедницата“ која што ја спроведуваат општините Делчево и Македонска Каменица во соработка со Швајцарската агенција за развој.

Повеќе...

Актуелности

IMG 4463_resize

Во петок 24.05.2013 година со почеток во 08.00 часот започна одбележувањето на празникот на "Св.Кирил и Методиј-просветители и покровители на општина Делчево".

Повеќе...

Актуелности

Pokana za_24_ti_2013

Почитувани,

Општина Делчево по повод  „24 мај Св. Кирил и Методиј - просветители и покровители на општина Делчево“, Ве поканува да присуствувате на прославата по повод патрониот празник на општината која ќе се одржи на 24.05.2013 година. 

Со почит, 

Општина Делчево

Градоначалник,

Дарко Шехтански 

Во продолжение ја објавуваме програмата за настанот:

Pokana za_24_ti_2013_1

Актуелности

Врз основа на член 50 од Законот за локална самоуправа (,,Сл.весник на РМ,,бр.5/02) и член 3 од Уредбата за учество на јавноста во текот на изработка на прописи и акти како и планови и програми од областа на животната средина (,,Сл.весник на РМ,, бр147/08), Градоначалникот на општина Делчево го издава следното:

Повеќе...

Актуелности

IMG 3976_resize

Во недела 19.05.2013 година во село Разловци достојно беше одбележана 137 годишнината од кревањето на Разловечкото востание во 1876 година од страна на револуционерниот штаб предводен од страна на Димитар Поп Георгиев Беровски и Поп Стојан. 

Повеќе...

Актуелности

IMG 3854_resize

Во петок 17.05.2013 година со почеток во 20.30 часот на пригодна свеченост Градоначалникот на Општина Делчево, г-дин Дарко Шехтански на најдобрите матуранти од Средното општинско училиште Методи Митевски Брицо од Делчево им ги додели 12-те наградни патувања за тековната 2013 година во некои од европските метрополи.

Повеќе...

Актуелности

Во понеделник 20.05.2013 година со почеток во 20.00 часот по иницијатива на жителите на село Град, ке се одржи состанок на Месна заедница на ова село.

Состанокот ке се одржи според следниот

ДНЕВЕН РЕД

  1. Дискусија околу досегашните активности на МЗ за с.Град
  2. Констатирање на престанок на функција на досегашен претседател на МЗ с.Град
  3. Избор на нов Претседател на МЗ с.Град
  4. Ревидирање на членовите на Советот на МЗ с.Град
  5. Разно

Се повикуваат сите граѓани со место на живеење во с.Град да присуствуваат на овој состанок и да земат активно учество при реформирањето на членовите на Советот на оваа месна заедница како и изборот на нов Претседател на МЗ на с.Град.

Состанокот ке се одржи во просториите на подрачното општинско основно училиште во село Град.

Актуелности

IMG 3755_resize

Во четврток во 13.00 часот во посета на просториите на Општина Делчево беа ученици од ООУ Ванчо Прќе од Делчево од 7-мо одделение.

Повеќе...

Последни актуелни информации

Објавено на 19 Април 2019, 10.49 од Д.Чапевски
2019-04-19-09-52-09 Околу триесет милиони денари, средства  од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој доби Општина Делчево од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделието и руралниот развој за...
Објавено на 18 Април 2019, 12.43 од Д.Чапевски
2019-04-18-11-47-47 Во просториите на Спомен домот АСНОМ во Делчево се одржа  јавна консултација со засегнатите страни и локалното население на населените места долж делниците кои се предвидени за реконструкција т.е...
Објавено на 18 Април 2019, 11.32 од Д.Чапевски
2019-04-18-10-35-30 Амабсадорот на Република Франција, Кристијан Тимоние, денеска престојуваше во  Делчево. Во рамките на посетата, амбасадорот Тимоние оствари работна средба со градоначалникот на Општина Делчево,...
Објавено на 18 Април 2019, 11.21 од Д.Чапевски
2019-04-18-10-24-32 Донаторот на изградбата на фасадата на црквата „Св.Кирил и Методиј“, д-р Милен Врабевски е задоволен од текот и од квалитетот на работите на изградба на фасадата која го добива и својот конечен...
Објавено на 18 Април 2019, 07.54 од Д.Чапевски
2019-04-18-06-56-15  Деновиве започна реконструкцијата на старата училишна зграда во подрачното училиште „Св.Климент Охридски“ во селото Стамер. Во првата фаза од реконструкцијата е опфатена  промена на...
Објавено на 18 Април 2019, 07.39 од Д.Чапевски
2019-04-18-06-41-31 Започна асфалтирањето на првата улица во новата населба „Пролет“.  Се асфалтираат 262 метри од улица „1“ која води од старата зграда на Општина Делчево покрај река Габровчица и на која ќе бидат...
Објавено на 17 Април 2019, 12.59 од Д.Чапевски
2019-04-17-12-02-26  Над 200 средношколци од регионот денеска учествуваат на семинарот за „Иновации, прогрес и дигитален свет“ кој е во организација на Фондацијата „Бугарско сеќавање“и Општина Делчево,  како...
Објавено на 16 Април 2019, 13.55 од Д.Чапевски
2019-04-16-12-57-27 По неколку децении во делчевското Јавно комунално претпријатие „Брегалница“ е набавена нова машина ровокопач-утоварач. Вредноста на машината е 5,3 милиони денари, а инвестицијата е од сопствени средства...
Објавено на 15 Април 2019, 13.18 од Д.Чапевски
2019-04-15-12-21-04 Со пригодна свеченост, денеска делчевската гимназија „М.М. Брицо“ го одбележа својот патронен празник и прослави 95- години од раѓањето на патронот, истакниот делчевски првоборец и организатор на НОБ,...
Објавено на 15 Април 2019, 13.06 од Д.Чапевски
2019-04-15-12-13-20 Средношколците од регионот повторно ќе имаат можност да се запознаат со новините во дигиталниот свет и претприемништвото. Делчево ќе биде домаќин на регионалниот семинар „Иновации, прогрес и дигитален...
Објавено на 15 Април 2019, 07.23 од Д.Чапевски
2019-04-15-06-27-09 Општина Делчево во соработка со локалните образовни и институции од областа на културата и оваа година ја организира традиционалната Велигденска изложба која има продажно-хуманитарен...
Објавено на 15 Април 2019, 06.50 од Д.Чапевски
2019-04-15-05-53-18  Продолжува изградбата на крак од улица „Острец“ во населбата Маџир Маало. ЈПКД „Брегалница“ Делчево работи на порамнување и поставување бехатон плочки и рабници на овој дел од улицата. Предвидена...
Објавено на 12 Април 2019, 08.12 од Д.Чапевски
2019-04-12-07-15-52 Првиот стратешки документ на Општина Делчево кој треба да ја унапреди состојбата со родовата еднкавост на жените и мажите во општината е изработен во рамките на проектот „ Со стратегија и акциски...
Објавено на 10 Април 2019, 08.19 од Д.Чапевски
2019-04-10-07-35-04 ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ЈАВНА КОНСУЛТАЦИЈА ЗА ИЗВЕШТАЈ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И СОЦИЈАЛНИ АСПЕКТИ И ПЛАН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА ПРОЕКТИТЕ “РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ПАТНА ДЕЛНИЦА МЕЃУ ДЕЛЧЕВО И...
Објавено на 09 Април 2019, 11.22 од Д.Чапевски
2019-04-09-10-26-00 Над 50 м3 комунален отпад се собрани во последната реализирана акција за пролетно чистење на дивите депонии, а организирана од ЈПКД „Брегалница“. Екипи на ова Јавно претпријатие ги чистеа дивите депонии...
Објавено на 08 Април 2019, 11.37 од Д.Чапевски
2019-04-08-10-39-56 Ученици и професори од словенечката гимназија „Полјане“ кои деновиве престојуваат во посета на делчевската гимназија, денеска беа на работна средба кај градоначалникот на Општина Делчево, Горан...
Објавено на 08 Април 2019, 11.07 од Д.Чапевски
2019-04-08-10-16-51 По повод Светскиот ден на Ромите 8 Април, најдобрите ученици Роми од трите образовни институции во Делчево, денеска беа на прием кај градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски. Ученичката во...
Објавено на 05 Април 2019, 10.28 од Д.Чапевски
2019-04-05-09-29-50 На 13 април во Делчево во организација на Здружението „Kings of the roаds“ од Делчево, а со поддршка на Општина Делчево ќе се одржи четвртата ревија на популарните „олд тајмери“ на која се очекува...
Објавено на 05 Април 2019, 10.20 од Д.Чапевски
2019-04-05-09-22-44 Фондот за иновации и технолошки развој на 30.03.2019 година објави Јавен повик за поднесување предлог проекти за финансирање под Инструментот за поддршка – Ко-финансирани грантови за...
Објавено на 04 Април 2019, 14.20 од Д.Чапевски
2019-04-04-13-24-51 За прв пат во Делчево пред љубителите на пишаниот збор беше претставена најдобрата кинеска детска литература. Преку презентација на литературата творена од најдобрите кинески автори за деца, публиката...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес1054
mod_vvisit_counterВчера2584
mod_vvisit_counterОваа недела3638
mod_vvisit_counterПретходна недела17511
mod_vvisit_counterОвој месец60399
mod_vvisit_counterПретходен месец73356
mod_vvisit_counterВкупно2616405

Присутни online: 55
Ваша IP: 52.200.130.163
,
Денес: Апр 23, 2019