Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Актуелни случувања во општина Делчево

Актуелности

Ги покануваме сите граѓани на Општина Делчево да присуствуваат на големиот традиционален собор по повод празникот Св. Архангел Михаил кој секоја година се одржува кај истоимената црква во село Драмче на 21.11. година.

Повеќе...

Актуелности

quiz cards

Во петок (15.11.2013 година) во Делчево  во просториите на ООУ Св.Климент Охридски Делчево се одржа 29-тиот општински противпожарен квиз натпревар за учениците од основните и средните училишта.

Повеќе...

Актуелности

DSC 0021_resize

За одбележување на Светскиот ден и сеќавање на жртвите од сообраќјни незгоди 17 Ноември во ЕЛС Делчево се одржа работилница на тема „Како до помалку сообраќајни незгоди“ на која присуствуваа претставници од ЕЛС Делчево, Авто школи, Основни и средни училишта, медиуми, шумска полиција, Центар за управување со кризи и Дирекција за заштиота и спасување и ЈП Македонија.

Повеќе...

Актуелности

DSC 0005_resize

Во петок 15.11.2013 година во Делчево се одржа 14-та седница на Надзорниот и Извршниот одбор на Здружението на комунални инспектори на Република Македонија.

Повеќе...

Актуелности

 

Ги известуваме граѓаните на Општина Делчево дека од вчера 14.11.2013 година започнаа градежните активности за Продолжување на изградба на колектор за отпадни води за град Делчево од десна страна на р.Брегалница на потег Делчево-Сервисна зона-Долни Бавчи –ФАЗА 1.

Повеќе...

Актуелности

Врз основа на член 50 од Законот за локална самоуправа (,,Сл.весник на РМ,,бр.5/02) и член 3 од Уредбата за учество на јавноста во текот на изработка на прописи и акти како и планови и програми од областа на животната средина (,,Сл.весник на РМ,, бр147/08), Градоначалникот на општина Делчево го издава следното:

Повеќе...

Актуелности

Pokana so_programa1_resize

Во четврток 21.11.2013 година на празникот Св.Архангел Михаил  ке се одржи традиционалниот голем народен собир кај црквата посветена на овој светец во с.Драмче. 

Повеќе...

Актуелности

Општина Делчево по повод 17 Ноември-Светскиот ден за одбележување и сеќавање на жртвите во сообраќајни незгоди активно со свои активности се вклучува во борбата за подигање на свеста и превенција против  евидентната појава на сообраќајни незгоди на нашите патишта.

Повеќе...

Актуелности

Се известуваат членовите на Советот на Општина Делчево и јавноста дека 8-мата седница на Советот на Општина Делчево која беше закажана за 15.11.2013 година, со почеток во 14.00 часот се одлага за 22.11.2013 година, со почеток во 14.00 часот.

Повеќе...

Актуелности

Во четврток 07.11.2013 година со почеток во 18.00 часот во конференциската сала во Спомен домот АСНОМ во Делчево ке се одржи состанок на Советот на Урбаната заедница од 2-ри реон.

На состанокот ке бидат разгледувани сл. точки на

Дневен ред

1.Утврдување на приоритетна листа на проекти за реализација со сретства од Буџет на Општина Делчево за 2014 за територијата (граѓаните) од населбата 2-ри реон од Делчево.

2.Разно

На состанокот учество ке земат членовите на Советот на УЗ на 2-ри реон, претставници од општинската администрација, како и сите заинтересирани граѓани кои сакаат да ја проследат дискусијата во рамки на работата на Советот на урбаната заедница.

Актуелности

Од страна на UNDP во Македонија вчера (06.11.2013 година) е објавен јавен тендер за спроведување на мерки за енергетска ефикасност во Детската градинка "Весели цветови". Овој тендер се објавува во рамки на реализацијата на проектот кој што по апликација на Општина Делчево ке се спроведува за подобрување на енергетската ефикасност на постојните просторни капацитети на оваа предшколска установа во Делчево.

Јавниот тендер е објавен во дневните весници "Дневник" и "Коха" како и на веб страната на UNDP на сл. интернет врска тука.

Се повикуваат сите заинтересирани компании за изведување на градежните работи предвидени во тендерската документација кои сакаат да конкурираат во рамки на овој јавен тендер да ги поднесат неопходните документи пропишани во самата тендерска документација на поштенската адреса на UNDP најдоцна до 19.11.2013 година (рок предвиден во тендерската документација).

Проектот за подобрување на енергетската ефикасност на детската градинка се реализира паралелно со проектот за доградба на 4 нови училни кој што општина Делчево и Градоначалникот го реализираат тековно за што претходно информиравме на нашиот веб портал.

Актуелности

TIRZ Delcevo_Nacrt_Page_01

Врз основа на член 65 Став (6) од Законот за животна средина  (,,Службен весник на Република Македонија,, бр.53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 124/10 и 51/11), и одлука за спроведување на стратегиска отцена донесена од Градоначалникот на Општина Делчево за Државна урбанистичка планска документација за Технолошки индустриски развојан зона Делчево, КО Делчево, општина  Делчево, доставено е: нацрт - извештај за стратегиска отцена на животната средина.

Нацрт - извештајот за стратегиска отцена на животната средина може да се превземе со кликање на сл интернет врска тука.

ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО

Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 

Актуелности

dogovor gradinka

Во вторник 05.11.2013 година во кабинетот на Градоначалникот на Општина Делчево Дарко Шехтански се потпиша Договор за доградба на детската градинка "Весели Цветови" во Делчево.

Повеќе...

Актуелности

IMG 2946_resize

Во недела 03.11.2013 и понеделник 04.11.2013 година во Делчево се снимаше емисијата "Талкачи" во продукција на националниот државен сервис Македонска телевизија. 

Повеќе...

Актуелности

IMG 2720_resize

Општина Делчево е во тек од спроведувањето на Програмата „Општинско корисна работа 2013„ проект „Грижа за стари лица„ која програма се спроведува со финансиска подршка на УНДП а со помош на Центарот за социјална работа Делчево и Центарот за вработување.

Повеќе...

Последни актуелни информации

Објавено на 05 Декември 2019, 13.40 од Д.Чапевски
2019-12-05-12-45-05   „Везот на животот“ новото дело на поетесата Ана Дедова, денеска беше промовирано во Делчево во рамките на кампањата „Денови на хуманост-дарувај со љубов“ организирана од Општина Делчево и ЈЛБ...
Објавено на 05 Декември 2019, 09.14 од Д.Чапевски
2019-12-05-08-16-59 Осум ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од Делчево се закитија со награди на манифестацијата за популаризација на природните науки „Ноември – месец на науката“ во организација на Македонското географско...
Објавено на 03 Декември 2019, 14.12 од Д.Чапевски
2019-12-03-13-16-25   Денеска во Дневниот центар e пуштена во употреба сензорната собаопремена преку иновативниот проект „Здрави деца – сигурна иднина“  и Источно- планскиот регион со средства од Швајцарската...
Објавено на 03 Декември 2019, 12.47 од Д.Чапевски
2019-12-03-11-50-21  Претставници од 11 општини од Косово и од нво-секторот од оваа земја, денеска престојуваат во Делчево со цел размена на искуства во делот на ЕУ-фондовите, но и градење нови партнерства и...
Објавено на 03 Декември 2019, 08.39 од Д.Чапевски
2019-12-03-07-43-45  „Музиката од светот“ во интерпретација на маестро Ѕене и прекрасниот вокал Елена, синоќа од Делчево испрати порака за поголема свест за лицата со посебни потреби со фокус на правата на овие лица....
Објавено на 02 Декември 2019, 12.19 од Д.Чапевски
2019-12-02-11-20-23   Општина Делчево денеска објави Поедноставена отворена постапка за набавка на работи„Изградба на придружни и услужни објекти на гробишта мртовечница-КАПЕЛА со ладилник и помошни простории во...
Објавено на 02 Декември 2019, 11.09 од Д.Чапевски
2019-12-02-10-12-55 Во рамките на манифестацијата „Денови на хуманост- дарувај со љубов“ посветен на Светскиот ден на лицата со попреченост, 3 Декември, вечерва делчевскиот композитор Дејан Ѓеоргиевски-Ѕене и вокалната...
Објавено на 28 Ноември 2019, 14.50 од Д.Чапевски
-32- 32 седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 06.12.2019година (петок) во 14:00 часотво Мултимедијалниот центар во Делчево. Центарот е сместен на вториот кат од Спомен-домот АСНОМ...
Објавено на 28 Ноември 2019, 08.09 од Д.Чапевски
2019-11-28-07-17-59 По повод Светскиот ден посветен на лицата со попреченост, 3 Декември, Општина Делчево во партнерство со Здружението „Бравура кооператива“ и Дневниот центар за лица со посебни потреби, ЈЛБ „Илинден“ ,...
Објавено на 27 Ноември 2019, 14.05 од Д.Чапевски
2019-11-27-13-16-09     Со пригодна свеченост денеска во Делчево Здружението Фолклорна група „Копачка“ одбележа 5 години од впишувањето, на ова по многу нешта уникатно оро, на Репрезентативната листа на...
Објавено на 27 Ноември 2019, 11.09 од Д.Чапевски
2019-11-27-11-13-22 Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве интензивно работат на изградба на крак од канализациската мрежа  во селото Стамер со што се решава долгогодишен проблем за жителите во ова село.  Станува...
Објавено на 25 Ноември 2019, 15.19 од Д.Чапевски
2019-11-25-14-21-59 Општина Делчево стана 167 членка на Мрежата ЦИВИНЕТ Сло-Хр-ЈИЕ која е една од најактивните и најбројните европски мрежи со членки од 6 земји. Мрежата ЦИВИНЕТ  им дава можност на членките да бидат...
Објавено на 23 Ноември 2019, 10.25 од Д.Чапевски
-200-   Јавори, јасени, липи и чемпреси се засадуваа денеска во урбаниот дел од градот по однапред направен распоред од одговорните лица во Општина Делчево. Во акцијата „За почист воздух“се вклучија...
Објавено на 22 Ноември 2019, 14.53 од Д.Чапевски
2019-11-22-13-55-26   На денешната Седница на Советот за социјална заштита на Општина Делчево беше донесен Социјалниот план за 2020 година на Општина Делчево во кој се содржани  главните активности на...
Објавено на 22 Ноември 2019, 10.34 од Д.Чапевски
-------200- Сѐ е поготвено за акцијата за пошумување во урбаниот дел од градот која ја организира Општина Делчево, а ќе се одржи утре на 23.11.2019, сабота . За таа цел, Општина Делчево ги повикува сите граѓани,...
Објавено на 21 Ноември 2019, 10.07 од Д.Чапевски
-2020- Изградбата на градскиот пазр во Делчево е приоритетен проект во Програмата за развој на Општина Делчево за 2020 година усвоен од советниците на 31 Седница на Советот на Општина Делчево. Целта на...
Објавено на 20 Ноември 2019, 14.37 од Д.Чапевски
2019-11-20-13-43-25  Советниците на денешната 31 Седница на Советот на Општина Делчево ја усвоија Одлуката за основање Заедничко јавно претпријатие за регионално управување со отпад. Согласно со Одлуката, Заедничкото...
Објавено на 19 Ноември 2019, 08.40 од Д.Чапевски
2019-11-19-07-46-39  Во Општина Делчево има 27 згради за колективно домување, од кои 22% имаат лифт,  а 55% имаат деловни простории, додека најстарата зграда е изградена во 1950 година. Овие податоци стојат во...
Објавено на 18 Ноември 2019, 14.18 од Д.Чапевски
2019-11-18-13-21-16   Започна асфалтирањето на последните 500 метри од локалниот пат Илиово-Турија, делницата од с. Турија до с. Трстија со што се заокружува комплетно изградбата на овој локален пат и се решава голем...
Објавено на 18 Ноември 2019, 11.48 од Д.Чапевски
2019-11-18-12-49-58 Уништувањето на урбаната опрема значи уништување на јавни добра купени со буџетски средства на Општина Делчево. Од тој аспект, граѓаните треба да се сами свесни дека со уништување на урбаната опрема во...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес1560
mod_vvisit_counterВчера2054
mod_vvisit_counterОваа недела9735
mod_vvisit_counterПретходна недела20677
mod_vvisit_counterОвој месец12818
mod_vvisit_counterПретходен месец74155
mod_vvisit_counterВкупно3122498

Присутни online: 35
Ваша IP: 3.229.122.219
,
Денес: Дек 05, 2019