Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Актуелни случувања во општина Делчево

Актуелности

Razlovechko Vostanie1  DSC0224_resize

Веднаш по изградбата на пешачката улица во должина од 28 метри на улицата Разловечко Востание во делот од кај ул.Питу Гули во населбата Милково Брдо, денес започнаа и активности за асфалтирање на крак 1 од истата улица во должина од 74 метри и профил од 6 метри како и асфалтирање на крак 2 во должина од околу 60 метри и профил од 6 метри. Асфалтирањето се врши со асфалт со големина на фракција БНС 16А. Изградбата на оваа улица е дел од програмата за работа на градоначалникот Дарко Шехтански.
Веќе утре е предвидено да се започне со реконструкција на дел од улицата Велко Влаховиќ во должина од околу 253 метри на која предходно беше заменета дел од водоводната мрежа, односно старите азбестни цевки беа заменети со нови полиетиленски и беа вградени сите потребни пропратни елементи.

Повеќе...

Актуелности

 DSC0231_resize  DSC0020_resize

Во изминатиов период со взаимна соработка на Општина Делчево и Владата на Р.Македонија, преку Програмата – Подршка на имплементација на Декадата и стратегијата за ромите во населбата Стар Расадник беше изградена пристапна улица – крак од улицата Видое Смилевски – Бато.

Повеќе...

Актуелности

plakat mirche_ACEV

Во рамки на „Топлиот културен бран“ за 2016 кој е под покровителство на Министерството за култура, а во соработка со општините во Македонија, на 08.07.2016 со почеток во 20 часот во салата на Спомен домот „АСНОМ“ ќе се одржи - Вечер на хорска музика.

Повеќе...

Актуелности

Општина Делчево ги известува граѓаните дека ноќта 23 спрема 24 јуни 2016 година, со почеток во 02:00 часот , стручни екипи од ЈЗУ,,Центар за јавно здравје,, Скопје ќе извршат теристичка(од земја) аеросолна дезинсекција против комарци со УЛВ метода, односно ќе се спроведе редовно прскање против заразно-преносливи инсекти и комарци. Оваа активност ќе се изведе во следите предвидени атари:

Повеќе...

Актуелности

Триесет и деветата седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 27.06.2016 година во  салата на Спомен домот  „АСНОМ“, со почеток во 12:00 часот

  За седницата е предложен следниот

Дневен ред

Повеќе...

Актуелности

Барање за доставување понуди бр. 03-69/01

Во рамките на проектот на УСАИД за општински стратегии за климатски промени, Милиеуконтакт Македонија има потреба од изведувач на изградба на атмосферска канализација во населба Милково брдо, Oпштина Делчево.

Повеќе...

Актуелности

  DSC0053_resize  DSC0058_resize

По поставувањето односно замената на постоечките водоводни азбестни цевки со нови полиетиленски цевки на улицата Светозар Марковиќ во централното градско подрачје, деновиве се работи на поставување на атмосферска канализација на истата улица.  Станува збор за поставување на атмосферска канализација (полиетиленски цевки фи 400 фи 500) во должина од околу 380 метри. Со изградбата на атмосферската канализација се отвора можноста да се започне и со изградба на фекална канализација на истата улица.

Повеќе...

Актуелности

Врз основа на член 65 став (6) од Законот за животната средина („Службен весник на Република Македонија" бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12, 93/13, 187/13, 42/14, 44/15, 129/15, 192/15 и 39/16), Градоначалникот на општина Делчево ја донесува Одлуката за неспроведување на стратегиска оцена за планскиот документ  ЛУПД за лесна индустрија (Г2) на КП 4417 и 4418/2 КО Град општина Делчево.

Повеќе...

Актуелности

 DSC0023_resize

На предлог на општинските советници, Општина Делчево предводена од Градоначалникот Дарко Шехтански целосно опреми нова сала за венчавки. Новата сала за венчавки е лоцирана на ул. Методи Митевски – Брицо бр.40 (старата општинска зграда, втори кат).

Со ова се реши голем проблем кој се јавуваше поради несаканите преклопувања на термини на културно-уметнички настани  и регистрации на млади брачни парови кои се одвиваа во фоајето на Спомен дом „АСНОМ“.

Повеќе...

Актуелности

 DSC0004_resize

Со почеток во 14.00 часот на ден 30.05.2016 година во салата на ООУ „Ванчо Прке“ се одржа триесет и осмата седница на Советот на Општина Делчево. На седницата беа разгледани и усвоени следните точки од дневниот ред.

Повеќе...

Актуелности

 DSC0103_resize

Јавната презентација на Нацрт - Детален урбанистички план (ДУП) за Урбана единица 1, дел од урбан блок 2.1 – Кожара со КП бр.6017 КО Делчево се одржа на ден 25.05.2016 год. во фоајето на спомен дом АСНОМ. Со воведен говор Јавната презентација ја започна Раководителот на Оддението за урбанизам, Горан Петровски кој ги образложи постапките преземени и спроведени до Јавната презентација и Јавната анкета и нагласи дека со ова воедно е почеток на Јавната анкета која ќе трае 10 дена.

Повеќе...

Актуелности

 DSC0062_resize  DSC0066_resize

Денес 24.05.2016 година, Делчево го празнува својот патрон празник- Денот на сесловенските просветители светите браќа Кирил и Методиј.Настанот за одбележување на патрониот празник започна во 07.00 часот во новоизградениот дел од храмот „Св. Кирил и Методиј“ каде се одржа Света архиерејска литургија на која чиноначалствуваше Митрополитот Брегалнички г. Иларион по што во 10:00 часот следуваше и света литија со кршење на славски колач во новата црква-параклис во дворот на СОУ М.М.Брицо во Делчево која е посветена на нивниот ученик “ Св.Климент Охридски “ изградена на темелите на урнатата некогашна градска црква и годинава не се заборави споменот на учителите кои му ја дадоа писменоста на целиот словенски род.

Повеќе...

Актуелности

 DSC0043_resize  DSC0047_resize

Основното училиште Ванчо Прке со низа активности денес го чествува својот патронен празник. Со почеток во 9 часот на новото мултинаменско игралиште во дворот на училиштето се одржаа турнири во фудбал и ракомет.

Повеќе...

Актуелности

 DSC0052_resize

Успешно завршен проектот насловен „Социјална кохезија преку воспоставување на активности во центри по интереси“  кој се реализираше  во период од  22 месеци во СОУ„М.М. Брицо“.

Со почеток во 13:00 часот во гиманзијата М.М. Брицо се одржа завршен настан од проектот за прекугранична соработка од чија реализација гимназијата доби целосно изградени 6 нови училници и едносменско работење.

Повеќе...

Актуелности

 DSC0062_resize  DSC0063_resize

Во тек се градежни активности за изградба на улицата Разловечко востание во населбата Милково Брдо

Повеќе...

Последни актуелни информации

Објавено на 15 Септември 2017, 13.10 од Д.Чапевски
-2017 Општина Делчево ги известува сите заинтересирани лица кои сакаат да ги користат услугите од програмата „Општинско- корисна работа 2017“, проект „Подобри услуги за подобри луѓе“, да се пријават во...
Објавено на 14 Септември 2017, 14.33 од Д.Чапевски
-20172018  Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РМ (АВРМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Општина Делчево, Оперативниот план за активни програми и...
Објавено на 12 Септември 2017, 08.06 од Д.Чапевски
2017-09-13-07-13-02  Започната е изградба на крак за атмосферска канализација по дел од улица "Македонска" во населбата Милково брдо. Оваа нова линија ќе придонесе кон надминување на неповолната постоечка...
Објавено на 04 Септември 2017, 07.56 од Д.Чапевски
-q-2017q Општина Делчево има чест и задоволство да Ве покани на манифестацијата Пијанечки денови на сливата 2017 која ќе се одржи од 07.09.2017,плато пред спомен дом АСНОМ во Делчево. Програма 17:00 часот...
Објавено на 17 Август 2017, 10.51 од Д.Чапевски
2017-08-17-09-56-34 Врз основа на член 35 став 3 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр. 199/2014, 44/2015,193/15, 31/16,163/16),член 50 точка 4 од Законот за локална самоуправа ("Сл.весник на...
Објавено на 10 Август 2017, 08.20 од Д.Чапевски
2017-09-13-07-23-56 Започнаа главните градежно-оперативни работи за реконструкција на улица "Питу Гули" во населбата Милково брдо во Делчево. Оваа улица е една од најзначајните сообраќајници во оваа населба, по која...
Објавено на 09 Август 2017, 08.35 од Д.Чапевски
------q---2017q Граѓаните на Општина Делчево можат да бидат горди на својата преубава традиција. Врвот на планината Голак повторно беше гнездо за починка и рекреација на голем број на добронамерници кои со сета своја...
Објавено на 08 Август 2017, 08.27 од Д.Чапевски
-q-2017q Синоќа се реализираше прекрасна прва вечер на меѓународниот фолклорен фестивал "Голачки фолклорни средби 2017" кој се одржува по 23-ти пат во нашата општина.Главната завршна манифестација ќе се...
Објавено на 27 Јули 2017, 13.53 од Д.Чапевски
----50------ Ве известуваме дека 50 седница на Советот на Општина Делчево која првично беше закажана за 12.05.2017 година, ќе се одржи на 28.07.2017 година (петок) во фоајето на Спомен домот АСНОМ, со почеток во...
Објавено на 21 Јули 2017, 10.39 од Д.Чапевски
10- Матурантите кои на 19.07.2017 година заминаа на заслуженото наградно патување кое го добија како награда од Општина Делчево за постигнатите успеси во рамки на нивното четиригодишно образование во...
Објавено на 20 Јули 2017, 14.53 од Д.Чапевски
2017-07-21-07-02-08 На барање на жителите од УЗ Милково Брдо, поточно жители на ул. Пере Тошев се пристапи кон партерно уредување на јавна површина во овој дел од градот. Уредена е јавна површина со изградба на три пешачки...
Објавено на 19 Јули 2017, 06.37 од Д.Чапевски
2017-07-18-13-51-04 Во раните утрински часови, денес 19.07.2017 година десетте најдобри ученици од IV година за учебната 2016/2017 заминаа на заслуженото наградно  патување низ неколку европски дестинации. Наградното...
Објавено на 17 Јули 2017, 14.24 од Д.Чапевски
-19072017 Општина Делчево ги известува граѓаните дека ноќта на 18 јули спрема 19 јули 2017 година, со почеток во 24:00 часот , стручни екипи од ЈЗУ,,Центар за јавно здравје,, Скопје ќе извршат теристичка(од...
Објавено на 14 Јули 2017, 08.44 од Д.Чапевски
2017-07-14-07-51-51 Врз основа на членовите 18,19 и 20 од Законот за превоз во патниот сообраќај (Службен весник на Република Македонија број 68/2004, 127/06, 114/09, 83/10, 140/10, 17/11, 53/11, 06/12, 23/13, 120/13,...
Објавено на 12 Јули 2017, 14.55 од Д.Чапевски
2017-07-12-14-03-41 рз основа на член 23 од Законот за јавните претпријатија(Службен Весник на Република Македонија бр.38/96......39/2016),член 19-а од Законот за именување и дополнување на Законот за јавните претпријатија...
Објавено на 08 Јули 2017, 18.55 од Д.Чапевски
2017-07-10-11-06-23  Денес (Сабота 08.07.2017 година) започнавме со асфалтирање на локален пат во село Драмче. Оваа завршна фаза за реконструкцијата на оваа значајна локална сообраќајница следува по започнатата...
Објавено на 07 Јули 2017, 11.20 од Д.Чапевски
2017-07-10-10-29-56 Како што најавивме пред неколку дена, еве денес (07.07.2017год.) се дојде и до финалната фаза од реконструкцијата на ул. Кеј на Брегалница. Во тек се градежни активности за поставување на нов...
Објавено на 05 Јули 2017, 08.32 од Д.Чапевски
-022017-23062017-            Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локалната самоуправа(Службен Весник на Република Македонија бр.5/2002),член 52  став 1 од Законот за...
Објавено на 04 Јули 2017, 14.39 од Д.Чапевски
2017-07-06-09-43-03 Поради изразито лошата состојба на ул. Кеј на Брегалница, на барање на жителите кои гравитираат во овој дел од градот се започна со реконструкција на оваа улица. Изминатите неколку денови се работеше на...
Објавено на 19 Јуни 2017, 13.16 од Д.Чапевски
-012017-07062017- Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локалната самоуправа(Службен Весник на Република Македонија бр.5/2002),член 52  став 1 од Законот за административните службеници (Службен Весник...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес270
mod_vvisit_counterВчера1150
mod_vvisit_counterОваа недела3654
mod_vvisit_counterПретходна недела5448
mod_vvisit_counterОвој месец16019
mod_vvisit_counterПретходен месец25368
mod_vvisit_counterВкупно1668293

Присутни online: 20
Ваша IP: 54.92.158.65
,
Денес: Сеп 22, 2017

Интерактивни мапи

Плански региони во Р.М.