Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Актуелни случувања во општина Делчево

Актуелности

DSC 0028_resize DSC 0027_resize

Деновиве екипи на ЈПКД „Брегалница“ работат на изградба на фекална канализација во населбата Басарица. Според проектната документација ќе бидат вградени ПВЦ коругирани цевки со различен  дијаметар и тоа : Цевки со дијаметар Ф200 = 336 метри, цевки со дијаметар Ф250 =53 метри  и цевки со дијаметар Ф300 = 140 метри.

Повеќе...

Актуелности

Покана за присуство на состанокот на МЗ„Звегорска река“ кој ќе се одржи на ден 02.11.2016 година, во просториите на продавницата на ТОМЧО, со почеток во 18.30 часот со следниот 

ДНЕВЕН РЕД

Повеќе...

Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 

Актуелности

DSC 0006_6resize

Започната е изградба на нова улица во с.Тработивиште. Станува збор за изградба на нова улица во должина од 130 метри со ширина на коловозната лента од 3,5 метри и банкини од двете страни по 0,75м. Подготвителните активности се веќе започнати, се работи на расчистување на теренот и подготовка на подлогата по што во наредните неколку денови ќе следи и асфалтирање на истата. Средствата за изградба на оваа улица се обезбедени од Буџетот на Општина Делчево.

Повеќе...

Актуелности

DSC 0032_resize DSC 0033_resize

Во рамки на редовните активности на градоначалникот Дарко Шехтански за посета на населените места во општината, денес беше извршена посета на с.Разловци. Со месното население беше разговарано околу тековните проблеми со кои се соочуваат жителите и изнаоѓање на начини за нивно решавање. Особено позитивен одзив од мештаните се започнатите активности за реконструкција на мостот на р.Брегалница чија што структура и статика беше нарушена после последните поплави кои се случија во овој регион.

Повеќе...

Актуелности


На следната интернет врска е прикачен 
Просторниот План за Источно Плански регион и Извештај за стратегиска оцена за животна средина (Нацрт-Извештај)Сите мислења, забелешки, предлози, коментари и прашања по однос на двата документи може да се достават и писмено на адреса на Министерството за животна средина и просторно планирање: Бул.,,Гоце Делчев,,бр.18(зграда на МРТВ, 10-ти кат)Скопје, или пак во електронска форма на е-mail:d. Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите .

Актуелности

DSC 0005_resize

Со полагање на буќети свежо цвеќе на споменикот на големиот македонски револуционер и деец на тајната македонска организација - Гоце Делчев, денес беше одбележан 23-ти Октомври Ден на македонската револуционерна борба. Во чест на овој светол празник членовите од културно уметничкото друштво Гоце Делчев од Делчево прочитаа пригоден реферат за значењето на овој празник кој е симбол на борбата на македонскиот народ за вековниот стремеж за своја сопствена држава. Буќети свежо цвеќе пред споменикот положија делегации од Општина Делчево, Советот на Општина Делчево, основните и средното училиште, политичката партија ВМРО-ДПМНЕ и здружението на борци.

Повеќе...

Актуелности

ilindenska1 ilindenska2

Посета на населбата 3-ти реон (Маџир маало) и увид на градежни активности за изградба на крак од улица "Илинденска" во оваа населба.
Овој крак на улицата се наоѓа во ислучителни тешки теренски услови, иако е со мала должина е од огромно значење за голем број на жители од повисоките делови од самата населба кои секојдневно мораа да ја користат оваа улица во остварување на своите потреби.

Повеќе...

Актуелности

По повод 23-ти Октомври денот на македонската револуционерна борба на 23.10.2016 (недела) со почеток во 10.30 часот пред споменикот на Гоце Делчев во центарот на градот, делегации на Општина Делчево, Советот на Општина Делчево, локални и државни институции, училиштата, партиски делегации ќе положат буќети свежо цвеќе. Воедно ќе биде прочитан реферат за значњето и улогата на празникот.

Актуелности

За четврток (06.10.2016) е закажана 43. седница на Советот на Општина Делчево. Седницата ќе се одржи во салата на ООУ „Ванчо Прке со почеток во 16:00 часот.

За седницата е предложен следниот

Дневен ред

Повеќе...

Актуелности

Ученичките екскурзии се посебен облик на воспитно-образовна  работа што се изведува надвор од учелиштето со цел да се реализираат конкретни цели од наставните програми. Ученичките екскурзии имаат воспитно-образовен и забавно-рекреативен карактер.

Повеќе...

Актуелности

DSC 0009_resize DSC 0012_resize

.

Продолжуваат активностите за етапно подобрување на водоснабдителниот систем во населбата Милково Брдо. Заменети се цемент-азбестните цевки од водоводната линија со нови полиетиленски на дел од ул. В.Влаховиќ по што следуваше и реконструкција во должина од 253 метри со асфалт на истата улица. Деновиве екипи на ЈПКД Брегалница работат на замена на  дотраените азбестни цевки со нови ПВЦ цевки со дијаметар ф100 мм на улица Питу Гули на потегот од раскрсницата со ул. В.Влаховиќ кон раскрсницата со ул. Ѓорче Петров.

Повеќе...

Актуелности

2 2

Во изминатиов период при комуникацијата на градоначалникот Дарко Шехтански со месното население на селата Драмче и Очипала како приоритетен проблем за решавање беше истакната потребата од реконструкција на локалниот  пат с.Очипала – с.Драмче.

Повеќе...

Актуелности

За петок (30.09.2016) е закажана 42.седница на Советот на Општина Делчево. Седницата ќе се одржи во салата на ООУ „Ванчо Прке со почеток во 14:00 часот.

За седницата го предлагам следниот

Дневен ред

Повеќе...

Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 

Актуелности

DSC 0045_resize DSC 0046_resize

Денес 19.09.2016 година со почеток во 13:00 часот, во салата на Спомен дом – АСНОМ се одржа јавна презентација неопходноста за довршување на започнати проекти за реконструкција и изградба на улици во Делчево.

Повеќе...

Актуелности

alt

Општина Делчево им соопштува на граѓаните на општина Делчево дека на ден 19.09.2016 година (понеделник) со почеток во 13,00 часот, во салата на Спомен дом АСНОМ ќе се одржи ЈАВНА РАСПРАВА за неопходноста за довршување на проектите:

a) Основен проект за реконструкција на дел од улица “Маршал Тито” во Делчево;
b) Основен проект за реконструкција на улица “Орце Николов” и улица “Скопска” во Делчево;
c) Основен проект за реконструкција на ул. “Кеј на Брегалница” во Делчево;
d) Основен проект за реконструкција на улица “Вера Јоциќ” во Делчево;
e) Основен проект, СРЦ-Делчево Улици, Дел за “Улица бр. 7” во Делчево.

ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО
ГРАДОНАЧАЛНИК
Дарко Шехтански

Последни актуелни информации

Објавено на 20 Февруари 2018, 11.45 од Д.Чапевски
2018-02-20-11-06-53 Петтата редовна седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 23.02.2018 година (петок) во ООУ „Ванчо Прке“ со почеток во 14.00 часот. За седницата e предложен предлагам следниот Дневен...
Објавено на 19 Февруари 2018, 13.53 од Д.Чапевски
--74---- По повод 74-годишнината од Февруарскиот поход, Општина Делчево организира планинарски марш до планината Голак на ден 25.02.2018. За таа цел, Општина Делчево  ги информира граѓаните на Општина...
Објавено на 16 Февруари 2018, 13.16 од Д.Чапевски
2018-02-16-12-20-24 Прв пат преку јавен повик, Општина Делчево ќе ги доделува општинските пари на спортски клубови и здруженија и на граѓански организации од Делчево. Ова е предвидено во новиот Правилник за условите,...
Објавено на 16 Февруари 2018, 11.13 од Д.Чапевски
2018-02-16-10-17-35 Роднокрајни автори од Делчево ќе ги презентираат своите дела во Пландиште, Р. Србија  во рамките на проектот „Презентација на роднокрајни автори и размена на активности од библиотечното работење“...
Објавено на 14 Февруари 2018, 13.11 од Д.Чапевски
2018-02-14-12-14-00 Општина Делчево го формира Локалниот совет за превенција кој е составен од претставници на локалната и централната власт, како и други владини и невладини организации. Локалниот совет за превенција се...
Објавено на 13 Февруари 2018, 13.09 од Д.Чапевски
2018-02-13-12-11-16 Реконструкцијата на регионалниот патен правец село Бигла- Виница во должина од 14 км. ќе започне за две недели. Градежните работи за овој патен правец се влезени во Програмата на ЈП за државни патишта,...
Објавено на 13 Февруари 2018, 12.21 од Д.Чапевски
2018-02-13-11-24-11  Инфраструктурни проекти Приоритет на новата локална власт во Општина Делчево е решавање на инфраструктурните проблеми и создавање услови за реализација на проекти кои треба да донесат подобар...
Објавено на 12 Февруари 2018, 13.49 од Д.Чапевски
2018-02-12-12-50-14 Сто дена-предизвик за поубаво Делчево  Отпочнување нови проекти, дореализација на старите кои носат развој, исплата на дел од старите наследени долгови, но и почеток на градење нов имиџ на...
Објавено на 09 Февруари 2018, 15.49 од Д.Чапевски
m-------------- Имплементацијата на Стратегијата на Ромите и подобрување на квалитетот на животот со посебен акцент на проблемите со домувањето на Ромите беше тема на денешната средба на градоначалникот на Општина...
Објавено на 09 Февруари 2018, 12.59 од Д.Чапевски
-800- - Во моментов, екипите на ЈПКД „Брегалница“ работат на  реконструкција на потисен цевковод од пумпа до резервоар во должина од 800 метри, досега реконструирана е водоводна линија во должина од 160...
Објавено на 08 Февруари 2018, 10.08 од Д.Чапевски
2018-02-08-09-10-02 Општина Делчево информира дека поради дефект на водоводната линија на улиците „Лика Чопова“ и „Ленинова“ во населбата Ново Делчево, денеска во периодот од 08 до 15 часот ќе има прекин во...
Објавено на 07 Февруари 2018, 12.17 од Д.Чапевски
2018-02-07-11-20-03 ЈПКД „Брегалница“ интензивно работи на чистење на дивите депонии во градот. Досега е завршено чистењето на депонијата на реката Брегалница во индустрискиот дел од градот, депонијата за градежен шут...
Објавено на 06 Февруари 2018, 11.45 од Д.Чапевски
2018-02-06-10-49-16 Работната единица за развој и поттикнување на земјоделството од Делчево им соопштува на заинтересираните граѓани, посебно на земјоделците дека ќе организира едукација по јавните повици од ИПАРД 2018 и...
Објавено на 06 Февруари 2018, 11.37 од Д.Чапевски
2018-02-06-10-40-23 Во Јавната локална библиотека „Илинден“ во Делчево расте интересот кај младите за читање книги на англиски јазик. Поради овој факт, ЈЛБ „Илинден” од саемот на книгата во Софија, Р.Бугарија, набави...
Објавено на 04 Февруари 2018, 10.26 од Д.Чапевски
146--------------- Денес 04.02.2018 година се навршуваат 146 години од раѓањето на идеологот, организатор и водач на македонското револуционерно националноослободително движење кон крајот на XIX и почетокот на...
Објавено на 02 Февруари 2018, 13.24 од Д.Чапевски
2018-02-02-12-28-08 Советот на Општина Делчево донесе Правилник за начинот, условите, критериумите и постапката за доделување награди и признанија на Општина Делчево. Со овој Правилник, кој е прв ваков документ, Општина...
Објавено на 02 Февруари 2018, 12.55 од Д.Чапевски
2018-02-02-11-57-33  Четириесет ученици од Делчево денеска се сретнаа со претседателот на македонското Собрание, Талал Џафери и остварија средба со пратеници од македонскиот парламент. Посетата е во рамките на...
Објавено на 02 Февруари 2018, 10.07 од Д.Чапевски
2018-02-02-09-13-12 Согласно Програмата за извршување на јавни работи во Општина Делчево за 2018 година, бр.08-140/1 од 30.01.2018 година, Општина Делчево објавува Јавен повик до сите заинтересирани работоспособни...
Објавено на 01 Февруари 2018, 12.58 од Д.Чапевски
-26-2- Врз основа на член 24 точка 2 од Законот за просторно и урбанистчко планирање ( Сл. Весник бр. 51/05 ) и Законот за изменување и дополнување на Законот за просторно и урбанистчко планирање ( Сл. Весник...
Објавено на 31 Јануари 2018, 10.27 од Д.Чапевски
-4-  Четвртата седница на Советот на Општина Делчево се одржa на 30.01.2018 година (вторник) во ООУ „Ванчо Прке“ со почеток во 14.00 часот. За седницата е предложен дневен редсо 23 точки и на самата...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес269
mod_vvisit_counterВчера836
mod_vvisit_counterОваа недела2477
mod_vvisit_counterПретходна недела12483
mod_vvisit_counterОвој месец31815
mod_vvisit_counterПретходен месец35919
mod_vvisit_counterВкупно1847104

Присутни online: 12
Ваша IP: 50.19.34.255
,
Денес: Фев 21, 2018