Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Актуелни случувања во општина Делчево

Актуелности

Plakat sliva

Со цел за промоција на сливата како земјоделски производ карактеристичен за Делчево и регионот Пијанец и производите од слива, општина Делчево  ја организира манифестацијата "Пијанечки денови на сливата".

Повеќе...

Актуелности

press center_natasaПочитувани

Општина Делчево, по седумдесети пат, традиционално како и секоја година го одбележува седми септември- денот на ослободувањето на нашиот град со низа активности и пригодни свечености во петок на 6 Септември.

Во рамки на програмата предвидено е:

Повеќе...

Актуелности

IMG 9446_resize

Утринава во основните училишта во Делчево започна првиот училишен ден за вкупно 129 првооделенци од градот Делчево и селата во општината.

Повеќе...

Актуелности

IMG 8828_resize

Во сабота 31.08.2013 година во Делчево се одржа завршниот дел на меѓународната манифестација "Пијанечко-Малешевска свадба во функција на туристичката понуда на регионот".

Повеќе...

Актуелности

IMG 8643_resize

Во понеделник 27.08.2013 година со почеток во 20.30 часот на летната сцена во центарот на Делчево се одржа целовечерен концерт на Ансамблот "Македонија".

Повеќе...

Актуелности

IMG 8580_resize

Во сабота 24.08.2013 година во фоајето на Спомен домот АСНОМ во Делчево се одржа најавениот концерт на класична гитара на Дарко Багески.

Повеќе...

Актуелности

sliva

Општина Делчево објавува 

ЈАВЕН ПОВИК

за пријавување учесници во манифестацијата

„Пијанечки денови на сливата 2013“ 

Општина Делчево во соработка со локалните институции почнувајќи од оваа година ја организира манифестацијата „Пијанечки денови на сливата 2013“.

Повеќе...

Актуелности

karikatura 00_resize

Врз основа на член  55 од Статутот на Општина Делчево (“Сл. гласник на општина Делчево”  бр. 12/06),  Комисијата за организирање на настани и културни манифестации при Општина Делчево, по повод Интернационалниот фестивал на афоризам „Пијанец 2013“ кој се организира во состав на манифестацијата „Пијанечки денови на сливата 2013“, распишува:

Повеќе...

Актуелности

ansambl makedonija

Општина Делчево во рамки на манифестацијата Топол Културен Бран 2013 година финансиски поддржана од Министерството за култура и општинскиот буџет ќе биде домаќин на Ансамблот „МАКЕДОНИЈА“.

Повеќе...

Актуелности

bageski

Во сабота 24.08.2013 година со почеток во 20.00 часот во фоајето на Спомен домот АСНОМ во Делчево ке се одржи маестрален концерт на класична гитара на Дарко Багески, во рамки на манифестацијата "Топол културен бран 2013" која што и оваа година ја спроведува Министерството за култура на Република Македонија во соработка со општините во државата.

Повеќе...

Актуелности

IMG 8305_resize

Во среда 14.08.2013 година со почеток во 19.00 часот свечено беше пуштено во употреба новото мултинаменско спортско игралиште во дворот на Основнато општинско училиште "Ванчо Прќе" од Делчево.

Повеќе...

Актуелности

И З В Е С Т У В А Њ Е

Според член 54 од Законот за домување (пречистен текст) Општина Делчево ги известува сите станари, сопственици на станови од Вашата стамбена зграда дека покренува иницијатива за организирање на консултативен состанок со 3-5 претставници од Вашата зграда, заради конституирање на ,,Заедница на сопственици,, која е пропишана во Законот за домување од 2009 година.

Повеќе...

Актуелности

IMG 7661_resize

Во четврток со почеток во 20.00 часот во предвечерието на христијанскиот празник "Св.Пантелејмон", врвот на планината Голак по 19-ти пат беше домаќин на Меѓународниот фолклорен фестивал "Голачки фолклорни средби 2013".

Повеќе...

Актуелности

Grb

Based on article 55 from Statute of Delcevo municipality(“Official gazette of municipality of Delcevo” 12/06), the Commission for organizing of events and cultural manifestations within municipality of Delcevo, on the occasion of International festival of cartoon “Attention, Plum”, organized within manifestation “Pijanec days of plum 2013”, announces:

Повеќе...

Последни актуелни информации

Објавено на 13 Октомври 2017, 08.37 од Д.Чапевски
2017-10-13-07-45-07 Имајќи го предвид Нацрт записникот на Дваесет и шестата седница на Владата на Република Македонија одржана на 05.09.2017 година, а во врска со Декларативните заложби на Владата на Република Македонија...
Објавено на 05 Октомври 2017, 12.57 од Д.Чапевски
-11-     По повод 11-ТИ ОКТОМВРИ -  “Ден на  востанието на македонскиот народ“, Општина Делчево предовдена од градоначалникот Дарко Шехтански Ве поканува свечено да го прославиме...
Објавено на 15 Септември 2017, 13.10 од Д.Чапевски
-2017 Општина Делчево ги известува сите заинтересирани лица кои сакаат да ги користат услугите од програмата „Општинско- корисна работа 2017“, проект „Подобри услуги за подобри луѓе“, да се пријават во...
Објавено на 14 Септември 2017, 14.33 од Д.Чапевски
-20172018  Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РМ (АВРМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Општина Делчево, Оперативниот план за активни програми и...
Објавено на 12 Септември 2017, 08.06 од Д.Чапевски
2017-09-13-07-13-02  Започната е изградба на крак за атмосферска канализација по дел од улица "Македонска" во населбата Милково брдо. Оваа нова линија ќе придонесе кон надминување на неповолната постоечка...
Објавено на 04 Септември 2017, 07.56 од Д.Чапевски
-q-2017q Општина Делчево има чест и задоволство да Ве покани на манифестацијата Пијанечки денови на сливата 2017 која ќе се одржи од 07.09.2017,плато пред спомен дом АСНОМ во Делчево. Програма 17:00 часот...
Објавено на 17 Август 2017, 10.51 од Д.Чапевски
2017-08-17-09-56-34 Врз основа на член 35 став 3 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр. 199/2014, 44/2015,193/15, 31/16,163/16),член 50 точка 4 од Законот за локална самоуправа ("Сл.весник на...
Објавено на 10 Август 2017, 08.20 од Д.Чапевски
2017-09-13-07-23-56 Започнаа главните градежно-оперативни работи за реконструкција на улица "Питу Гули" во населбата Милково брдо во Делчево. Оваа улица е една од најзначајните сообраќајници во оваа населба, по која...
Објавено на 09 Август 2017, 08.35 од Д.Чапевски
------q---2017q Граѓаните на Општина Делчево можат да бидат горди на својата преубава традиција. Врвот на планината Голак повторно беше гнездо за починка и рекреација на голем број на добронамерници кои со сета своја...
Објавено на 08 Август 2017, 08.27 од Д.Чапевски
-q-2017q Синоќа се реализираше прекрасна прва вечер на меѓународниот фолклорен фестивал "Голачки фолклорни средби 2017" кој се одржува по 23-ти пат во нашата општина.Главната завршна манифестација ќе се...
Објавено на 27 Јули 2017, 13.53 од Д.Чапевски
----50------ Ве известуваме дека 50 седница на Советот на Општина Делчево која првично беше закажана за 12.05.2017 година, ќе се одржи на 28.07.2017 година (петок) во фоајето на Спомен домот АСНОМ, со почеток во...
Објавено на 21 Јули 2017, 10.39 од Д.Чапевски
10- Матурантите кои на 19.07.2017 година заминаа на заслуженото наградно патување кое го добија како награда од Општина Делчево за постигнатите успеси во рамки на нивното четиригодишно образование во...
Објавено на 20 Јули 2017, 14.53 од Д.Чапевски
2017-07-21-07-02-08 На барање на жителите од УЗ Милково Брдо, поточно жители на ул. Пере Тошев се пристапи кон партерно уредување на јавна површина во овој дел од градот. Уредена е јавна површина со изградба на три пешачки...
Објавено на 19 Јули 2017, 06.37 од Д.Чапевски
2017-07-18-13-51-04 Во раните утрински часови, денес 19.07.2017 година десетте најдобри ученици од IV година за учебната 2016/2017 заминаа на заслуженото наградно  патување низ неколку европски дестинации. Наградното...
Објавено на 17 Јули 2017, 14.24 од Д.Чапевски
-19072017 Општина Делчево ги известува граѓаните дека ноќта на 18 јули спрема 19 јули 2017 година, со почеток во 24:00 часот , стручни екипи од ЈЗУ,,Центар за јавно здравје,, Скопје ќе извршат теристичка(од...
Објавено на 14 Јули 2017, 08.44 од Д.Чапевски
2017-07-14-07-51-51 Врз основа на членовите 18,19 и 20 од Законот за превоз во патниот сообраќај (Службен весник на Република Македонија број 68/2004, 127/06, 114/09, 83/10, 140/10, 17/11, 53/11, 06/12, 23/13, 120/13,...
Објавено на 12 Јули 2017, 14.55 од Д.Чапевски
2017-07-12-14-03-41 рз основа на член 23 од Законот за јавните претпријатија(Службен Весник на Република Македонија бр.38/96......39/2016),член 19-а од Законот за именување и дополнување на Законот за јавните претпријатија...
Објавено на 08 Јули 2017, 18.55 од Д.Чапевски
2017-07-10-11-06-23  Денес (Сабота 08.07.2017 година) започнавме со асфалтирање на локален пат во село Драмче. Оваа завршна фаза за реконструкцијата на оваа значајна локална сообраќајница следува по започнатата...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес423
mod_vvisit_counterВчера678
mod_vvisit_counterОваа недела4261
mod_vvisit_counterПретходна недела6872
mod_vvisit_counterОвој месец19295
mod_vvisit_counterПретходен месец25923
mod_vvisit_counterВкупно1696681

Присутни online: 9
Ваша IP: 54.158.238.108
,
Денес: Окт 20, 2017

Интерактивни мапи

Плански региони во Р.М.