Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Актуелни случувања во општина Делчево

Актуелности

ajde makedonija

Општина Делчево ги известува граѓаните дека ќе се приклучи кон Националната акција за чистење која е дел од проектот ,,Македонија без отпад 2013,, на МЖСПП и Асоцијацијата Ајде Македонија се со цел справување со неорганизираното и незаконско фрлање на отпад.

Повеќе...

Актуелности

DSC 0042_resize

Денеска среда 02.10.2013 година во Спомен домот АСНОМ се одржа прес конференција по повод одржувањето на 34-тиот меѓународен рели крос со теренски возила "Делчево 2013".

Повеќе...

Актуелности


Општина Делчево и Одделот за превенција при ПСОН-Делчево ги информира сите Претседатели на Месните и Урбани заедници, како и заинтересирани граѓани од општината дека на ден 01.10.2013 годнина во просториите на спомен Домот АСНОМ со почеток од 12 часот. Советодавната граѓанска група ќе одржи состанок на теми предвидени за безбедноста во месните и урбаните заедници, како и подигање на нивото на соработка на истите со полицијата, со цел навремено откривање и спречување на сторување кривично дело или друго инкриминирано дело.

Актуелности

IMG 1278_resize

Во сабота 28.09.2013 година со почеток во 19.30 часот во малата концертна сала во Спомен домот АСНОМ во Делчево се одржа фолклорна вечер со настап на фолклорниот ансамбл "Јонче Христовски" од Скопје, фолклорната група при НУЦК "Никола Јонков Вапцаров" од Делчево и КУД "Вера Јоциќ" од Македонска Каменица.

Повеќе...

Актуелности

IMG 1182_resize

Во петок и сабота 27-28.09.2013 година се одржа обука за енергетска ефикасност во рамки на проектот "Подобар живот на децата во пограничниот регион меѓу Р.Македонија и Р.Бугарија" од програмата за прекуграничната соработка кој што Општина Делчево и ООУ Ванчо Прќе го спроведува во соработка со општината Гоце Делчев од пограничниот регион на Р.Бугарија.

Повеќе...

Актуелности

Fotka kvintet-Deni resize

Во среда 02.10.25013 година со почеток во 19.00 часот во фоајето на Спомен домот АСНОМ во Делчево ке се одржи концерт на класична музика во изведба на Скопскиот дувачки квинтет на Васил Атанасов.

Повеќе...

Актуелности

Delcevo 2013 PLAKAT resize

Во сабота 05.10.2013 година со почеток во 12.00 часот во Делчево ке се одржи 34-тиот меѓународен рели крос "Делчево 2013".

Повеќе...

Актуелности

IMG 0038_resize

Во четврток 19.09.2013 година со почеток во 11.00 часот се одржа првата форумска сесија по програма за управување со речниот слив на р. Брегалница во салата во спомен домот АСНОМ во Делчево. На форумската сесија учество зедоа  околу 80-тина учесници. 

Повеќе...

Актуелности

Врз основа на член 65 Став (6) од Законот за животна средина  (,,Службен весник на Република Македонија,,бр.53/05,, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 124/10 и 51/11) , и одлука за неспроведување на стратегиска отцена  донесена од Градоначалникот на Општина Делчево за Детален Урбанистички план за централно градско подрачје  УЕ 2 дел од блок 2.2 измена и дополна доставено е:

Oдлука за спроведување на стратегиска отцена и

SEAForma ДУП Делчево.


Актуелности

Plakat sliva

Со цел за промоција на сливата како земјоделски производ карактеристичен за Делчево и регионот Пијанец и производите од слива, општина Делчево  ја организира манифестацијата "Пијанечки денови на сливата".

Повеќе...

Актуелности

press center_natasaПочитувани

Општина Делчево, по седумдесети пат, традиционално како и секоја година го одбележува седми септември- денот на ослободувањето на нашиот град со низа активности и пригодни свечености во петок на 6 Септември.

Во рамки на програмата предвидено е:

Повеќе...

Актуелности

IMG 9446_resize

Утринава во основните училишта во Делчево започна првиот училишен ден за вкупно 129 првооделенци од градот Делчево и селата во општината.

Повеќе...

Актуелности

IMG 8828_resize

Во сабота 31.08.2013 година во Делчево се одржа завршниот дел на меѓународната манифестација "Пијанечко-Малешевска свадба во функција на туристичката понуда на регионот".

Повеќе...

Актуелности

IMG 8643_resize

Во понеделник 27.08.2013 година со почеток во 20.30 часот на летната сцена во центарот на Делчево се одржа целовечерен концерт на Ансамблот "Македонија".

Повеќе...

Актуелности

IMG 8580_resize

Во сабота 24.08.2013 година во фоајето на Спомен домот АСНОМ во Делчево се одржа најавениот концерт на класична гитара на Дарко Багески.

Повеќе...

Последни актуелни информации

Објавено на 16 Март 2018, 13.49 од Д.Чапевски
2018-03-16-12-53-35 Денес во просториите на Министерството за животна средина и просторно планирање градоначалникот Горан Трајковски заедно со директорот на ЈПКД Брегалница Розета Цонева и Н.Е. Сибил Сутер Техада,...
Објавено на 15 Март 2018, 12.38 од Д.Чапевски
2018-03-15-12-41-52 Делчевската јавна библиотека „Илинден“ денеска донираше училишен прибор на учениците од Подрачното училиште во делчевското село Тработивиште и книги за потребите на училишната библиотека. Оваа активност...
Објавено на 14 Март 2018, 13.53 од Д.Чапевски
2018-03-14-13-03-09  Во организација на Заедничкиот секретаријат на Interreg-ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија - Македонија 2014-2020, денеска во Делчево се одржува Форум за пронаоѓање партнери...
Објавено на 13 Март 2018, 13.34 од Д.Чапевски
-2018- Со цел да се зацврсти и унапреди соработката на Општината со граѓанските организации, Општина Делчево ќе врши распределба на средства од Буџетот на Општината за 2018 година кои се наменети зa...
Објавено на 13 Март 2018, 13.15 од Д.Чапевски
-2018- Со цел да се зацврсти и унапреди соработката на Општината со спортските организациии да се придонесе во развојот на спортот на локално ниво, Општина Делчево ќе врши распределба на средства од Буџетот на...
Објавено на 08 Март 2018, 15.29 од Д.Чапевски
2018-03-08-14-35-22 Седмата седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 15.03.2018 година (четврток) во ООУ „Ванчо Прке“ со почеток во 14.00 часот. За седницата e предложен следниот Дневен ред I -Усвојување на...
Објавено на 08 Март 2018, 11.57 од Д.Чапевски
2018-03-08-11-06-46 Градоначалникот на Делчево Горан Трајковски денеска ја потпиша Европската повелба за еднаквост помеѓу жените и мажите во локалните заедници. Оваа повелба е иницијатива на Советот на европските локални и...
Објавено на 07 Март 2018, 15.26 од Д.Чапевски
2018-03-07-14-28-39 Во Делчево се одржува дводневна работилница на тема „Одржливо искористување на природните ресурси “, а на која присуствуваат претставници од општините и локалните  интистуции од Делчево и...
Објавено на 06 Март 2018, 10.00 од Д.Чапевски
---------------------------------5------- Врз основа на член 24 точка 2 од Законот за просторно и урбанистчко планирање ( Сл. Весник бр. 51/05 ) и Законот за изменување и дополнување на Законот за просторно и урбанистчко планирање ( Сл. Весник...
Објавено на 05 Март 2018, 15.46 од Д.Чапевски
2018-03-05-14-51-32 Источно-планскиот регион оваа година од Швајцарската Конфедерација ќе има на располагање 100 илјади шв. франци за инфраструктурни и меки проекти. Градоначалниците од сите 11 општини од регионот на 4...
Објавено на 01 Март 2018, 15.23 од Д.Чапевски
2018-03-01-14-24-53 Општина Делчево ја зпочнува постапката за изработка на проект за изградба на современ градски пазар. В понеделник  на 5 март 2018 г. се отвора електронската јавна набавка за „Архитектонско...
Објавено на 01 Март 2018, 15.01 од Д.Чапевски
2018-03-01-14-03-24 В сабота (03.03.2018) во ООУ „Св.Климент Охридски“ во Делчево ќе се одржат општински натпревари по предметите биологија и природни науки. По предметот биологија ќе се натпреваруваат  40 ученици од...
Објавено на 01 Март 2018, 12.36 од Д.Чапевски
2018-03-01-11-40-56 Пред претставници на десетина активни спортски клубови во општина Делчево беше презентиран новиот Правилник за условите, начинот и постапката за доделување финансиска поддршка на спортски клубови и...
Објавено на 28 Февруари 2018, 15.55 од Д.Чапевски
2018-02-28-15-01-26 Шестата седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 01.03.2018 година (четврток) во ООУ „Ванчо Прке“ со почеток во 16.00 часот.  За седницата e предложен следниот Дневен...
Објавено на 27 Февруари 2018, 14.29 од Д.Чапевски
2018-02-27-13-36-28 Општина Делчево во партнерство со НВО Регионален центар за застапување од Делчево изработува Стратегија за соработката со граѓанскиот сектор. На денешната прва прес-конференција со која се означи и...
Објавено на 26 Февруари 2018, 12.31 од Д.Чапевски
2018-02-26-11-35-15 Во Делчево викендов, делчевските играорци од КУД „Гоце Делчев“ ја спроведеоа првата акција во рамките на кампањата „Мрдни со прст за почисто Делчево“. Под мотото „Играорци во акција“ беше извршено...
Објавено на 26 Февруари 2018, 12.26 од Д.Чапевски
2018-02-26-11-29-00 Интензивно се работи на расчистување на снегот и мразот по улиците и тротоарите во градот Делчево. Според информацијата од ЈПКД „Брегалница“ чистењето на тротоарите кое е нивна надлежост е во тек, за...
Објавено на 26 Февруари 2018, 11.28 од Д.Чапевски
-74---- Планинарски друштва од Делчево и Кочани, заедно со претставници на десетина институции и здруженија на граѓани од Делчево и соседните општини учествуваа на планинарскиот марш на планината Голак...
Објавено на 26 Февруари 2018, 09.38 од Д.Чапевски
-5------ Петтата редовна седница на Советот на Општина Делчево се одржа на 23.02.2018 година (петок) во ООУ „Ванчо Прке“ со почеток во 14.00 часот. Дневниот ред кој беше предложен и усвоен на седницата е...
Објавено на 23 Февруари 2018, 15.44 од Д.Чапевски
---4-------- Како функционира една општина, кои се надлежностите на општината , колку жители има Делчево и од каде потекнува неговото име, беа дел од прашањата кои денеска му ги поставија на градоначалникот, Горан...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес276
mod_vvisit_counterВчера1212
mod_vvisit_counterОваа недела276
mod_vvisit_counterПретходна недела10640
mod_vvisit_counterОвој месец25480
mod_vvisit_counterПретходен месец40057
mod_vvisit_counterВкупно1876983

Присутни online: 16
Ваша IP: 54.80.1.73
,
Денес: Мар 19, 2018