Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Актуелни случувања во општина Делчево

Актуелности

Во понеделник 15-ти Јули со почеток во 13.00 часот ке се одржи Петтата  седница на Советот на Општина Делчево според следниот 

Повеќе...

Актуелности

Врз основа на усвоената програма за волонтерство на Општина Делчево за 2013 година и јавниот повик објавен на официјалниот веб сајт на Општина Делчево врз основа на кој се организира волонтерска работа  во наредниот период, во општинската администрација ке бидат ангажирани двајца волонтери по основ на волонтерски договор.

Повеќе...

Актуелности

IMG 5739_resize

Во понеделни 08.07.2013 година со почеток во 15.30 часот во фоајето на Спомен домот АСНОМ се одржа планираниот инфо ден за ИПАРД програмите во Општина Делчево.

Повеќе...

Актуелности

На ден 05.07.2013 година , во просториите на спомен домот АСНОМ, со почеток од 18 часот се одржа работен состанок во рамки на проектот на ,,Подобрување на партнерствово и меѓусебната доверба меѓу полицијата и заедницата,, менаџиран од Одделот за превенција при СВР Штип и ПСОН Делчево, поддржан од мегународната мисија на ОБСЕ во Р.Македонија.

Овој состанок претставуваше трета фаза од целокупно наведениот проект, при што посебен осврт беше даден на интегрирање на ромската популација во општина Делчево, во институциите на системот, предупредување од страна на овластените претставници за последиците кои ќе ги сносат посебно малолетниците, мерки кои треба да бидат превземени за одредено девијантно и асоцијално поведение, како и потребата од многу поголема интеракција помеѓу соодветните чинители на системот за намалување на малолетничката деликвенција и стопирање на нагорната развојната динамика на овој вид на инкриминирани акти.

Наредната четврта фаза од проектот ќе биде организирана во форма на сеопфатен Форум, каде ќе се разгледаат конкретни проблематични случаи и ќе се заземат конкретни ставови за соодветно дејствување на повиканите субјекти, каде како координатор на активностите ке бидат општина Делчево и СГГ.

Актуелности

Render 3_resize

Во рамки на тековните активности на Општина Делчево, деновиве започнува проектот за изградба на повеќенаменските спортски терени  во склоп на Општинското основно училиште Ванчо Прќе во Делчево.

Повеќе...

Актуелности

Се повикуваат сите заинтересирани кандидати да се пријават на јавниот повик врз основа на кој се организира волонтерска работа во Општина Делчево и тоа:

1. За волонтирање во OЈУДГ„Весели Цветови“ Делчево (1 лице)

Кандидатот да е студент на Педагошки факултет- предучилишно воспитание или Филозофски факултет – Педагогија

2. За волонтирање во Општина Делчево (2 лица)

Еден кандидат студент на Економски факултет и еден кандидат студент на Факултет за информатика.

Повеќе...

Актуелности

Volonteri resize

Градоначалникот на Општина Делчево г-дин Дарко Шехтански во рамки на своите програмски определби и планирани активности, усвои програма за волонтерство на Општина Делчево за 2013 година. Во програмата се опфатени повеќе општи одредби за значењето на волонтерството и основните поими поврзани со него, видот на услуги, начин и постапка на вршење на волонтерски ангажман, правата и обврските на волонтерите, како и начинот за евиденција на вршењето на волонтерските работи, согласно законските рамки на РМ.

Повеќе...

Актуелности

IMG 5451_resize

Во петок 14.06.2013 година со почеток во 13.00 часот во просториите на општинската организација на Црвен крст од Делчево се одржа пригодна свеченост за доделување на признанија на повеќе крводарители кои во изминатиот период имаат дарувано крв над 50 пати.

Повеќе...

Актуелности

IMG 5434_resize

Во четврток со почеток во 12.00 часот се одржа завршната презентација на проектот "Да ги вратиме старите сорти на јаболка и круша на нашите трпези" финансиран од ГЕФ ПМГ.

Повеќе...

Актуелности

IMG 5361_resize

Деновиве градежната оператива на фирмата изведувач на градежните работи за реконструкција на улицата "Св.Кирил и Методиј", започна со завршните активности за асфалтирање на оваа важна сообраќајница во населбата Милково Брдо. Во тек се минимални земјани работи за стабилизирање на постилката на улицата, по што ке следува асфалтирање на истата. 

Повеќе...

Актуелности

IMG 5370_resize

На 11.06.2013 година, во просториите на спомен домот АСНОМ во Делчево, со почеток во 10 часот се одржа координативен состанок на субјектите вклучени во Системот за управување со кризи на регионално ниво.

Повеќе...

Актуелности

IMG 5349_resize

Градежната механизација на фирмата изведувач на градежните работи за реконструкција на локалниот пат кон село Нов Истевник во понеделник 10.06.2013 година во предвидениот рок ги заврши асфалтерски работи за асфалтирање на 830 метри делница од овој локален патен правец.

Повеќе...

Актуелности

Почитувани,

Ја информираме јавноста дека Општина Делчево согласно Законот за градење, од 1-ви Јуни 2013 година започна со постапката за издавање на одобрение за градење по електронски пат.

За таа цел сите заинтересирани граѓани и баратели на одобрение за градба потребно е самостојно да се регистрираат на веб сајтот www.gradezna-dozvola.mk и согласно упатството за подносители на барања за одобрение за градба, да постапат во рамки на процедурата за поднесување на нивното барање.

Барањето на одобрение за градба заедно со сите прилози кон тоа барање, се доставуваат во електронска форма од било која локација со користење на персонален компјутер и интернет конекција.

За авторизација на барањата потребно е подносителот на барањето да поседува валиден дигитален сертификат издаден од овластен издавач, со кој во рамки на системот ке врши потпишување на целокупната неопходна документација.

Ваквиот електронски систем за поднесување и издавање на одобрение за градење  овозможува квалитетен, транспарентен и унифициран начин на постапување на сите надлежни органи и субјекти во постапката на издавање на одобрение за градење по најсовремени стандарди, во најкраток можен рок а врз основа на поднесено барање за одобрение за градење од страна на граѓаните.

Ви благодариме.

Делчево, 07.06.2013

ПРЕС ЦЕНТАР

Актуелности

Врз основа на член 65 Став (6) од Законот за животна средина  (,,Службен весник на Република Македонија,,бр.53/05,, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 124/10 и 51/11) , и одлука за спроведување на стратегиска отцена  донесена од Градоначалникот на Општина Делчево за Планска програма за изработка на Државна урбанистичка планска документација за ТИРЗ во Делчево м.в.Милково Брдо  доставено е: Oдлука за спроведување на стратегиска отцена и SEAForma ДУП Делчево.

Основни податоци за планскиот документ (SEA форма) се дадени во документот достапен на сл. интернет врска тука.

Oдлука за спроведување на стратегиска отцена за ПЛАНСКА ПРОГРАМА ЗА ИЗРАБОТКА НА ДРЖАВНА УРБАНИСТИЧКА ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ТЕХНОЛОШКА ИНДУСТРИСКА РАЗВОЈНА ЗОНА ДЕЛЧЕВО М.В. МИЛКОВО БРДО, КО ДЕЛЧЕВО е достапна на сл. интернет врска тука.

ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО

Актуелности

IMG 5272_resize

Деновиве започна целосната реконструкција на локалниот пат на потегот од регионалниот пат Делчево-Берово кон селото Нов Истевник (Балабанско маало).

Повеќе...

Последни актуелни информации

Објавено на 20 Февруари 2018, 11.45 од Д.Чапевски
2018-02-20-11-06-53 Петтата редовна седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 23.02.2018 година (петок) во ООУ „Ванчо Прке“ со почеток во 14.00 часот. За седницата e предложен предлагам следниот Дневен...
Објавено на 19 Февруари 2018, 13.53 од Д.Чапевски
--74---- По повод 74-годишнината од Февруарскиот поход, Општина Делчево организира планинарски марш до планината Голак на ден 25.02.2018. За таа цел, Општина Делчево  ги информира граѓаните на Општина...
Објавено на 16 Февруари 2018, 13.16 од Д.Чапевски
2018-02-16-12-20-24 Прв пат преку јавен повик, Општина Делчево ќе ги доделува општинските пари на спортски клубови и здруженија и на граѓански организации од Делчево. Ова е предвидено во новиот Правилник за условите,...
Објавено на 16 Февруари 2018, 11.13 од Д.Чапевски
2018-02-16-10-17-35 Роднокрајни автори од Делчево ќе ги презентираат своите дела во Пландиште, Р. Србија  во рамките на проектот „Презентација на роднокрајни автори и размена на активности од библиотечното работење“...
Објавено на 14 Февруари 2018, 13.11 од Д.Чапевски
2018-02-14-12-14-00 Општина Делчево го формира Локалниот совет за превенција кој е составен од претставници на локалната и централната власт, како и други владини и невладини организации. Локалниот совет за превенција се...
Објавено на 13 Февруари 2018, 13.09 од Д.Чапевски
2018-02-13-12-11-16 Реконструкцијата на регионалниот патен правец село Бигла- Виница во должина од 14 км. ќе започне за две недели. Градежните работи за овој патен правец се влезени во Програмата на ЈП за државни патишта,...
Објавено на 13 Февруари 2018, 12.21 од Д.Чапевски
2018-02-13-11-24-11  Инфраструктурни проекти Приоритет на новата локална власт во Општина Делчево е решавање на инфраструктурните проблеми и создавање услови за реализација на проекти кои треба да донесат подобар...
Објавено на 12 Февруари 2018, 13.49 од Д.Чапевски
2018-02-12-12-50-14 Сто дена-предизвик за поубаво Делчево  Отпочнување нови проекти, дореализација на старите кои носат развој, исплата на дел од старите наследени долгови, но и почеток на градење нов имиџ на...
Објавено на 09 Февруари 2018, 15.49 од Д.Чапевски
m-------------- Имплементацијата на Стратегијата на Ромите и подобрување на квалитетот на животот со посебен акцент на проблемите со домувањето на Ромите беше тема на денешната средба на градоначалникот на Општина...
Објавено на 09 Февруари 2018, 12.59 од Д.Чапевски
-800- - Во моментов, екипите на ЈПКД „Брегалница“ работат на  реконструкција на потисен цевковод од пумпа до резервоар во должина од 800 метри, досега реконструирана е водоводна линија во должина од 160...
Објавено на 08 Февруари 2018, 10.08 од Д.Чапевски
2018-02-08-09-10-02 Општина Делчево информира дека поради дефект на водоводната линија на улиците „Лика Чопова“ и „Ленинова“ во населбата Ново Делчево, денеска во периодот од 08 до 15 часот ќе има прекин во...
Објавено на 07 Февруари 2018, 12.17 од Д.Чапевски
2018-02-07-11-20-03 ЈПКД „Брегалница“ интензивно работи на чистење на дивите депонии во градот. Досега е завршено чистењето на депонијата на реката Брегалница во индустрискиот дел од градот, депонијата за градежен шут...
Објавено на 06 Февруари 2018, 11.45 од Д.Чапевски
2018-02-06-10-49-16 Работната единица за развој и поттикнување на земјоделството од Делчево им соопштува на заинтересираните граѓани, посебно на земјоделците дека ќе организира едукација по јавните повици од ИПАРД 2018 и...
Објавено на 06 Февруари 2018, 11.37 од Д.Чапевски
2018-02-06-10-40-23 Во Јавната локална библиотека „Илинден“ во Делчево расте интересот кај младите за читање книги на англиски јазик. Поради овој факт, ЈЛБ „Илинден” од саемот на книгата во Софија, Р.Бугарија, набави...
Објавено на 04 Февруари 2018, 10.26 од Д.Чапевски
146--------------- Денес 04.02.2018 година се навршуваат 146 години од раѓањето на идеологот, организатор и водач на македонското револуционерно националноослободително движење кон крајот на XIX и почетокот на...
Објавено на 02 Февруари 2018, 13.24 од Д.Чапевски
2018-02-02-12-28-08 Советот на Општина Делчево донесе Правилник за начинот, условите, критериумите и постапката за доделување награди и признанија на Општина Делчево. Со овој Правилник, кој е прв ваков документ, Општина...
Објавено на 02 Февруари 2018, 12.55 од Д.Чапевски
2018-02-02-11-57-33  Четириесет ученици од Делчево денеска се сретнаа со претседателот на македонското Собрание, Талал Џафери и остварија средба со пратеници од македонскиот парламент. Посетата е во рамките на...
Објавено на 02 Февруари 2018, 10.07 од Д.Чапевски
2018-02-02-09-13-12 Согласно Програмата за извршување на јавни работи во Општина Делчево за 2018 година, бр.08-140/1 од 30.01.2018 година, Општина Делчево објавува Јавен повик до сите заинтересирани работоспособни...
Објавено на 01 Февруари 2018, 12.58 од Д.Чапевски
-26-2- Врз основа на член 24 точка 2 од Законот за просторно и урбанистчко планирање ( Сл. Весник бр. 51/05 ) и Законот за изменување и дополнување на Законот за просторно и урбанистчко планирање ( Сл. Весник...
Објавено на 31 Јануари 2018, 10.27 од Д.Чапевски
-4-  Четвртата седница на Советот на Општина Делчево се одржa на 30.01.2018 година (вторник) во ООУ „Ванчо Прке“ со почеток во 14.00 часот. За седницата е предложен дневен редсо 23 точки и на самата...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес3
mod_vvisit_counterВчера836
mod_vvisit_counterОваа недела2211
mod_vvisit_counterПретходна недела12483
mod_vvisit_counterОвој месец31549
mod_vvisit_counterПретходен месец35919
mod_vvisit_counterВкупно1846838

Присутни online: 8
Ваша IP: 54.167.29.208
,
Денес: Фев 21, 2018