Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Актуелни случувања во општина Делчево

Актуелности

IMG 0701_resize

Општинското основно училиште „Ванчо Прке“ Делчево денес 21.05.2014 година со низа активности го одбележува патрониот празник.

Повеќе...

Актуелности

international day for biological diversity

 

Општина Делчево како партнер на Програмата за зачувување на природата во Македонија финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), а координирана од Helvetas Swiss Intercooperation и Фармахем и УНЕП/ГЕФ/МЖСПП проектот „Поддршка на Република Македонија за ревизија на Националната стратегија за биодиверзитет и Акционен план и подготовка на Петтиот национален извештај кон Конвенцијата за биолошка разновидност", со помош на Македонското еколошко друштво.

Повеќе...

Актуелности

Во петок 16.05.2014 година се одржа петнаесетата седница на Советот на Општина Делчево. На седницата во фоајето на Спомен домот АСНОМ во Делчево на дневен ред беа ставени следните точки:

Повеќе...

Актуелности

СООПШТЕНИЕ

Општина Делчево им соопштува на  граѓаните  на Општина Делчево дека ЈАВНАТА РАСПРАВА по основен проект: „Реконструкција на постоечки кров и доградба на детска градинка „  која беше закажана за денес (понеделник 19.05.2014 година) поради оправдани причини се одложува за петок 23.05.2014 година со почеток од 14 часот.

ОПШТИНА   ДЕЛЧЕВО
Градоначалник
                                                                      Дарко  Шехтански

Актуелности

IMG 3112_resize

Недела 18.05.2014 година во село Разловци со низа настани по 138 пат беше одбележана годишнината од кревањето на Разловечкото востание во 1876 година. 

Повеќе...

Актуелности

И оваа година традиционално по  четврти пат на свечена церемонија Градоначалникот на Општина Делчево, г-дин Дарко Шехтански  ги прогласи најдобрите ученици (матуранти) од  СОУ„М.М Брицо“ Делчево, воедно им ги додели 10-те наградни патувања за тековната 2014 година при што ќе посетат една европска метропола.

Повеќе...

Актуелности


СООПШТЕНИЕ

Општина Делчево им соопштува на  граѓаните  на општина Делчево дека на ден 19.05.2014 година (понеделник) со почеток во 13 часот, во салата на Спомен дом АСНОМ ќе се одржи ЈАВНА РАСПРАВА по основен проект:

Повеќе...

Актуелности

          

 Врз основа на Договорот за соработка помеѓу УНДП и Општина Делчево, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување за 2014 година и Програмата за вработување на Владата на РМ 2011-2015 година, Општина Делчево и Агенцијата за вработување на РМ на ден 16.05.2014 година објавуваат

Повеќе...

Актуелности

Се информира јавноста дека второто продолжение на 14.седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 16.05.2014 година (петок), во салата на Спомен-домот „АСНОМ“, со почеток во 12.00 часот.

По завршувањето на 14.седница, ќе запоне со работа 15 седница на Советот.

Актуелности

Во петок 16.05.2014  година ( петок) ке се одржи Петнаесеттата  седница на Советот на Општина Делчево според следниот 

Повеќе...

Актуелности

Pokana razlovecko_1_resize

Градоначалникот на Општина Делчево Дарко Шехтански и Претседателот на Советот на Општина Делчево Драган Христов ги покануваат сите граѓани на манифестацијата за одбележување на 138 годишнината од Разловечкото востание.

Програмата за одбележување на настанот е следна:

Повеќе...

Актуелности

IMG 3053_resize

Во петок 09.05.2014 година со почеток во 11.00 часот во Делчево беше одбележана 69 годишнината од победата над фашизмот и Денот на Европа.

IMG 3046_resize IMG 3055_resize

IMG 3057_resize IMG 3058_resize

IMG 3059_resize IMG 3063_resize

По овој повод делегации на ЕЛС Делчево, Советот на Општина Делчево, претставници од политички партии и здруженија на граѓани положија букети со свежо цвеќе пред споменикот на паднатите борци од НОВ во центарот на градот.

Од страна на членовите на КУД "Гоце Делчев" од Делчево беше прочитан пригоден реферат за значењето на 9-ти Мај во интарнационални и национални рамки, како и придобивките од идеите за обединета Европа во современите општествени односи.

Актуелности

По повод одбележувањето на годишнината од Разловечкото Востание Општина Делчево и Градоначалникот Дарко Шехтански, објавуваат наградни конкурси и тоа:

Повеќе...

Актуелности

По повод одбележувањето на "24 мај- Св.Кирил и Методиј: покровители и просветители на општина Делчево", Општина Делчево и Градоначалниот Дарко Шехтански објавуваат наградни конкурси и тоа:

Повеќе...

Последни актуелни информации

Објавено на 13 Јули 2018, 07.37 од Д.Чапевски
2018-07-13-06-39-51 Општина Делчево се приклучува на движењето Let's Do it! World  и глобалната акција за чистење на светот во еден ден, во која учествуваат околу 20 милиони луѓе од 150 земји, а се организира по повод...
Објавено на 12 Јули 2018, 11.37 од Д.Чапевски
2018-07-12-10-40-19 Советниците од делчевскиот Совет на Седницата одржана на 10 јули 2018 донесоа Одлука за одобрување финансиски придонес од Буџетот на Општина Делчево за спроведување на проектот за локална и регионална...
Објавено на 11 Јули 2018, 08.53 од Д.Чапевски
2018-07-11-07-55-32 На единаесеттата седница на Советот на Општина Делчево, мнозинството советници ја донесоа Одлуката за продолжување со работа на Локалниот музеј „Пијанец“ кој ќе го чува историското, археолошкото,...
Објавено на 10 Јули 2018, 11.11 од Д.Чапевски
2018-07-10-10-19-30 Во рамките на одлуката за доделување средства за финансирање поректи за развој на подрачја со специфични развојни потреби во 2018, Општина Делчево од Бирото за регионален развој и Министерството за...
Објавено на 09 Јули 2018, 10.16 од Д.Чапевски
2018-07-09-09-17-55 Општина Делчево ја започна постапката за изработка на техничка документација на ниво на основен проект за изградба на улици предвидени со ДУП за населбата Басарица во вкупна должина од 2.126...
Објавено на 09 Јули 2018, 08.34 од Д.Чапевски
2018-07-09-07-39-23 Во рамките на кампањата „Да ја поддржиме приказната на Делчево“и акцијата „Заедно до поубаво Делчево“, Општина Делчево објавува  ЈАВЕН КОНКУРС За избор на најубаво уреден двор во општина...
Објавено на 06 Јули 2018, 14.51 од Д.Чапевски
2018-07-06-13-54-45 Делчевската јавна библиотека „Илинден“ го зголеми фондот на стручна литература со нови 29 наслови од областа на јавните финансии, макроекономијата, современото банкарство, меѓународната економија,...
Објавено на 06 Јули 2018, 13.37 од Д.Чапевски
2018-07-06-12-39-06 Со цел поубаво и почисто Делчево, општинските комунални редари и инспектори ја започнаа акцијата за почисто Делчево, во рамките на која ќе се вршат инспекциски контроли на јавните и сообраќајните...
Објавено на 06 Јули 2018, 10.12 од Д.Чапевски
-2018- Општина Делчево ги известува граѓаните дека ноќта помеѓу 9 и 10.07.2018 година, стручни екипи од ЈЗУ „Центар за јавно здравје“ Скопје ќе извршат теристичка(од земја) дезинсекција против комарци, односно...
Објавено на 04 Јули 2018, 12.47 од Д.Чапевски
2018-07-04-11-51-38  Поради лошата состојба на дел од улиците во градот и оштетувањата на коловозот, а согласно со Годишната програма за одржување на улици и патишта и договорот по објавениот тендер, Општина Делчево...
Објавено на 04 Јули 2018, 12.15 од Д.Чапевски
2018-07-04-11-20-37 Во рамките на кампањата „Да ја поддржиме приказната на Делчево“, Општина Делчево ја започнува акцијата „Заедно до поубаво Делчево“ во која ќе врши избор на најубаво уреден двор. Летниот период дава...
Објавено на 03 Јули 2018, 11.40 од Д.Чапевски
2018-07-03-10-46-35 Врз основа на член 48 став 1 од Законот за локална самоуправа („Сл. Весник на РМ“ бр. 5/2002) и член 25 став 2 точка 1 од Статутот на Општина Делчево (“Сл. гласник на Општина Делчево“ бр.15/2013),...
Објавено на 03 Јули 2018, 11.19 од Д.Чапевски
2018-07-03-10-25-04   Заврши реконструкцијата на улицата „Маршал Тито“ во центарот на Делчево со која беше опфатена изградба на атмосферска канализација во должина од 177 метри и целосно поставување нов асфалт во...
Објавено на 02 Јули 2018, 13.20 од Д.Чапевски
2018-07-02-12-22-18 Општина Делчево распиша Јавен конкурс за избор на идеен проект за реконструкција на градски плоштад пред спомен дом АСНОМ во Делчево во централното градско подрачје во Делчево на локалитетот согласно...
Објавено на 28 Јуни 2018, 09.07 од В.Мицевски
2018-06-28-08-24-13 Младинското советодавно тело формирано од Советот на Општина Делчево денеска ја одржа својата прва Седница на која за претседател на Советот на млади беше избран Никола Тренчевски, а за заменик...
Објавено на 26 Јуни 2018, 10.18 од В.Мицевски
2018-06-26-09-29-24 Делчево ќе добие мултикултурен и мултифункционален центар кој треба да придонесе за унапредување на учеството на граѓанскиот сектор и граѓаните на Општина Делчево во креирањето на локалните политики. Во...
Објавено на 25 Јуни 2018, 10.20 од В.Мицевски
2018-06-25-09-31-03 Најдобрите ученици од трите образовни институции во Делчево, денеска ги примија решенијата за стипендии кои ги доделува градоначалникот на Општина Делчево. Иван Даневски, матурант од СОУ „М.М.Брицо“ ќе...
Објавено на 22 Јуни 2018, 13.05 од Д.Чапевски
2018-06-22-12-15-34   Амбасадорот на САД во Македонија, Џес Бејли, денеска ја посети Општина Делчево при што оствари работна средба со градоначалникот Горан Трајковски. На средбата, амбасадорот Бејли се интересираше...
Објавено на 22 Јуни 2018, 07.32 од Д.Чапевски
-2018-  Врз основа на член 11 од Правилникот за начинот, условите, критериумите и постапката за доделување на награди и признанија на Општина Делчево (Службен гласник на Општина Делчево бр.1/2018),...
Објавено на 21 Јуни 2018, 13.33 од Д.Чапевски
2018-06-21-12-37-21 Во завршна фаза е реконструкцијата на улицата „Маршал Тито“ во центарот на Делчево. Денеска  се поставува првиот слој асфалт, а како што информираат од фирмата изведувач на работите „Ескалатори“...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес492
mod_vvisit_counterВчера1534
mod_vvisit_counterОваа недела492
mod_vvisit_counterПретходна недела10561
mod_vvisit_counterОвој месец23490
mod_vvisit_counterПретходен месец44305
mod_vvisit_counterВкупно2038860

Присутни online: 22
Ваша IP: 54.81.244.248
,
Денес: Јул 16, 2018