Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Актуелни случувања во општина Делчево

Актуелности

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Службен весник на РМ бр.199/2014, 42/2015, 44/2015,193/2015,31/16,163/16), Градоначалникот на Општина Делчево  го донесува следното:

СООПШТЕНИЕ

Повеќе...

Актуелности

Во врска со најавените ниски временски температури и заклучоците од состанокот на Главниот штаб за управување и кризи и кризни состојби жителите на општина Делчево се известуваат:

Повеќе...

Актуелности

DSC 0003_resize

Прво па машко новороденче во Делчево во новата година. Пресреќните родители Маја и Атанаско Златковски добија втора рожба во семејството - здраво машко бебе, тешко 1750 грама. Градоначалникот Дарко Шехтански во придружба на раководитеката на Одделението за општи и правни работи Сузана Петровска како и директорката на ЈПКД Брегалница, Марија Сумрачка денес беше во посета на првото новороденче за 2017 година.

Повеќе...

Актуелности

Седницата ќе се одржи на 09.01.2017 (понеделник) во ООУ „Ванчо Прке“ со почеток во 12.00 часот. За седницата е предложен следниот

Дневен ред

Повеќе...

Актуелности

Седницата ќе се одржи на 28.12.2016 (среда) во ООУ „Ванчо Прке“ со почеток во 16.30 часот.    За седницата е предложен следниот
Дневен ред

Повеќе...

Актуелности

DSC 0004_resize DSC 0005_resize

На ден 22.12.2016 во просториите на ООУ Ванчо Прке со почеток во 12.30 часот се одржа јавна расправа по Извештајот за стратегиска оцена на влијанието врз животната средина за Стратегијата за справување со климатски промени.

Повеќе...

Актуелности

DSC 0003_resize DSC 0006_resize

Учениците од петто до деветто одделение од ООУ Ванчо Прке во рамки на активностите во склоп на наставната единица по ликовно образование во изминатиот месец  имаат изработено десетици новогодишни украси. Сите овие украси се изработени од исклучиво биоразградливи материјали со единствена порака - „Да се грижиме и да ја чуваме природата“ .

Повеќе...

Актуелности

Врз основа на член 4 од уредбата за учество на јавноста во текот на изработката на прописи и други акти, како и планови и програми од областа на животната средина („Службен весник на Република Македонија“ бр. 147/08, 45/11), градоначалникот на Општина Делчево, го објавува следното известување:

 За организирање Јавен увид и Јавна расправа по Извештајот за стратегиска оцена на животната средина за стратегија за климатски промени за Општина Делчево

Повеќе...

Актуелности

Врз основа на член 51 став 10 и член 35 од Законот за просторно и урбанистчко планирање ( Сл. Весник бр. 51/05 ) и Законот за изменување и дополнување на Законот за просторно и урбанистчко планирање (Сл. Весник бр. 137/07; 91/09; 124/10; 18/11,53/11,144/12 и 163/16)  Градоначалникот на Општина Делчево го донесува следното:

 

С О О П Ш Т Е Н И Е

Повеќе...

Актуелности

DSC 0007_resize DSC 0006_resize

07.12.2016 - Со читање на пригоден реферат за животот, делото и значењето на Св. Климент Охридски пред неговата биста поставена во дворот на истоименото основно училиште во Делчево започна и чествувањето на овој значаен за македонската историографија лик. Во меѓувреме во двете спортски сали во склоп на гимназијата и основното училиште се одржуваа натпревари во ракомет и фудбал. Со почеток во 18.00 часот беше приредена свечена приредба на која учество зедоа учениците од прво до девето одделение.
Св. Климент Охридски заедно со Св. Наум Охридски се најистакнатите ученици на светите браќа Кирил и Методиј. Дваесетина години им помагале на солунските браќа во реализацијата на Моравската мисија.

Повеќе...

Актуелности

Среда, 30.12.2016 година по седумнаесети пат ќе се реализира есенската акција за пошумување „Ден на дрвото“. Акцијата е во организација на Здружението на граѓани ,,Ден на дрвото-засади ја својата иднина,, која е подржана од Владата на Р.Македонија. Се известуваат сите заинтересирани граѓани кои сакаат да се вклучат во акцијата потребно е со себе да понесат и алат за пошумување (ашов). За оваа година  предвидено е да се пошумуваат 2 локаци.

Повеќе...

Актуелности

mhjasmin1 

Заврши рехабилитацијата на дел од улица "Мито Хаџивасилев Јасмин" на спој со улицата "Маршал Тито".
Претходно крајно неповолна состојба на оштетениот коловоз и деградиран труп на улицата од страна ендекот "Грозданец" како и надвиснатата карпа која ја ограничуваше улицата која никогаш не беше изградена со нејзината целосна ширина од 6 метри беа ограничувачки фактори кои пречеа на нормалното користење на коловозот од страна на возачите.

Повеќе...

Актуелности

  

 DSC 0005_resize DSC 01

Во Делчево деновиве во тек е реализација на редица градежни проекти во неколку делови од градот. Имено во населбата Стар Расадник на ул. Мито Х. Јасмин на спој со ул. Маршал Тито односно раскрсницата кај ветеринарната станица се работи на разбивање на постоечка карпа и проширување на коловозот, а воедно од страната на ендекот Грозданец се работи на изградба на потпорен ѕид за стабилизирање на земјиштето.

Повеќе...

Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 

Актуелности

grozdanec1 grozdanec2

На уште едно барање на жителите на Урбаната заедница „Стар Расадник“ за решавање на тековни проблеми позитивно е одговорено и пристапено кон решавање на истите од страна на Општина Делчево предводена од градоначалникот Дарко Шехтански.

Повеќе...

Актуелности

DSC 0009_resize DSC 0006_resize

На барање на жителите на оваа населба ќе се создадат подобри услови за користење на улицата која е од огромно значење за самите жители, како за возилата така и за пешаците. Постоењето на карпата од едната страна и целосно руинираниот заштитен бетонски ѕид на ендекот од другата страна на улицата допринесуваа за субстандардните услови за користење на истата. Со рушење на дел од карпата и обезбедување на потпорниот ѕид, значително ке се подобрат сообраќајните услови за користење на оваа постојна значајна сообраќајница.По подготовките кои се во тек, овој дел од улицата ќе биде асфалтиран со нов асфалт.

Повеќе...

Последни актуелни информации

Објавено на 13 Декември 2019, 09.07 од Д.Чапевски
2019-12-13-08-09-05 Општина Делчево и Општина Виница по вторпат беа активни учесници на Бизнис-самитот „Патот на свилата“ кој овој месец се одржа во Кина. Двете општини се активни членки и  први општини од Р. С....
Објавено на 12 Декември 2019, 22.41 од Д.Чапевски
2019-12-12-21-47-24 Во рамките на новогодишната програма, Академскиот хор „Мирче Ацев“ ќе одржи новогодишен концерт во Делчево на 14.12.2019 (сабота) во 19 часот во киносалата.На програмата се композиции од Мокрањац,...
Објавено на 11 Декември 2019, 14.00 од Д.Чапевски
8----  Уникатната изложба под работен наслов „8 Мега- ана“ плод на повеќегодишна работа на стручните тимови од Природонаучниот музеј од Скопје и Музејот од Софија денеска беше отворена во Делчево....
Објавено на 11 Декември 2019, 13.48 од Д.Чапевски
2019-12-11-12-59-19 Се известуваат сите спортски клубови, спортски здруженија, правни лица во областа на спортот и здруженија на граѓани кои имаат добиено и исплатено финансиска помош од Општина Делчево  да достават...
Објавено на 11 Декември 2019, 10.25 од Д.Чапевски
8- Сѐ е подготвено за уникатната по многу нешта изложба под работен наслов „8 Мега ана“ плод на повеќегодишна работа на стручните тимови од Природонаучниот музеј од Скопје и несебичната поддршка на...
Објавено на 09 Декември 2019, 19.15 од Д.Чапевски
2019-12-09-18-16-14 Комисијата за доделување ученички стипендии ја утврди листата од 14 ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од 2, 3 и 4 година кои ќе добиваат ученички стипендии за учебната 2019/2020 година. На јавно објавениот...
Објавено на 09 Декември 2019, 19.10 од Д.Чапевски
2019-12-09-18-14-09 Комисијата за доделување студентски стипендии ја утврди листата на студенти кои за учебната 2019/2020 ќе добиваат студентска стипендија од Буџетот на Општина Делчево. Согласно со критериумите објавени...
Објавено на 06 Декември 2019, 10.44 од Д.Чапевски
2019-12-06-09-47-39 Во делчевската деветолетка „Св.Климент Охридски“ се инсталира националниот библиотечен информациски систем КОБИС со што ова делчевско училиште е прво училиште кое ја има започнато оваа постапка која има...
Објавено на 06 Декември 2019, 10.31 од Д.Чапевски
2019-12-06-09-36-52 Фосилите од палеонтолошката гробница на животни кај Стамер, Делчевско ќе бидат изложени за прв пат пред делчевци во рамките на тематската изложба „8 MEGA ANNA“ . Изложбата  е плод на...
Објавено на 05 Декември 2019, 13.40 од Д.Чапевски
2019-12-05-12-45-05   „Везот на животот“ новото дело на поетесата Ана Дедова, денеска беше промовирано во Делчево во рамките на кампањата „Денови на хуманост-дарувај со љубов“ организирана од Општина Делчево и ЈЛБ...
Објавено на 05 Декември 2019, 09.14 од Д.Чапевски
2019-12-05-08-16-59 Осум ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од Делчево се закитија со награди на манифестацијата за популаризација на природните науки „Ноември – месец на науката“ во организација на Македонското географско...
Објавено на 03 Декември 2019, 14.12 од Д.Чапевски
2019-12-03-13-16-25   Денеска во Дневниот центар e пуштена во употреба сензорната собаопремена преку иновативниот проект „Здрави деца – сигурна иднина“  и Источно- планскиот регион со средства од Швајцарската...
Објавено на 03 Декември 2019, 12.47 од Д.Чапевски
2019-12-03-11-50-21  Претставници од 11 општини од Косово и од нво-секторот од оваа земја, денеска престојуваат во Делчево со цел размена на искуства во делот на ЕУ-фондовите, но и градење нови партнерства и...
Објавено на 03 Декември 2019, 08.39 од Д.Чапевски
2019-12-03-07-43-45  „Музиката од светот“ во интерпретација на маестро Ѕене и прекрасниот вокал Елена, синоќа од Делчево испрати порака за поголема свест за лицата со посебни потреби со фокус на правата на овие лица....
Објавено на 02 Декември 2019, 12.19 од Д.Чапевски
2019-12-02-11-20-23   Општина Делчево денеска објави Поедноставена отворена постапка за набавка на работи„Изградба на придружни и услужни објекти на гробишта мртовечница-КАПЕЛА со ладилник и помошни простории во...
Објавено на 02 Декември 2019, 11.09 од Д.Чапевски
2019-12-02-10-12-55 Во рамките на манифестацијата „Денови на хуманост- дарувај со љубов“ посветен на Светскиот ден на лицата со попреченост, 3 Декември, вечерва делчевскиот композитор Дејан Ѓеоргиевски-Ѕене и вокалната...
Објавено на 28 Ноември 2019, 14.50 од Д.Чапевски
-32- 32 седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 06.12.2019година (петок) во 14:00 часотво Мултимедијалниот центар во Делчево. Центарот е сместен на вториот кат од Спомен-домот АСНОМ...
Објавено на 28 Ноември 2019, 08.09 од Д.Чапевски
2019-11-28-07-17-59 По повод Светскиот ден посветен на лицата со попреченост, 3 Декември, Општина Делчево во партнерство со Здружението „Бравура кооператива“ и Дневниот центар за лица со посебни потреби, ЈЛБ „Илинден“ ,...
Објавено на 27 Ноември 2019, 14.05 од Д.Чапевски
2019-11-27-13-16-09     Со пригодна свеченост денеска во Делчево Здружението Фолклорна група „Копачка“ одбележа 5 години од впишувањето, на ова по многу нешта уникатно оро, на Репрезентативната листа на...
Објавено на 27 Ноември 2019, 11.09 од Д.Чапевски
2019-11-27-11-13-22 Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве интензивно работат на изградба на крак од канализациската мрежа  во селото Стамер со што се решава долгогодишен проблем за жителите во ова село.  Станува...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес1298
mod_vvisit_counterВчера2677
mod_vvisit_counterОваа недела12958
mod_vvisit_counterПретходна недела16368
mod_vvisit_counterОвој месец32409
mod_vvisit_counterПретходен месец74155
mod_vvisit_counterВкупно3142089

Присутни online: 37
Ваша IP: 3.234.214.113
,
Денес: Дек 13, 2019