Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Актуелни случувања во општина Делчево

Актуелности

VelkoV collage_resize

Како што вчера беше најавено, денес 08.07.2016 година, според предвидената динамика за работа на градежната компанија започнаа активностите за реконструкција со нов асфалт во должина од 253 метри на улицата Велко Влаховиќ во населбата Милково Брдо. Во месец мај екипи на ЈПКД Брегалница на оваа делница извршија промена на азбестните водоводни цевки со нови ПВЦ како и вградување на потребните пропратни елементи со што се создаде можноста за почеток на реконструкцијата на улицата.

Повеќе...

Актуелности

Razlovechko Vostanie1  DSC0224_resize

Веднаш по изградбата на пешачката улица во должина од 28 метри на улицата Разловечко Востание во делот од кај ул.Питу Гули во населбата Милково Брдо, денес започнаа и активности за асфалтирање на крак 1 од истата улица во должина од 74 метри и профил од 6 метри како и асфалтирање на крак 2 во должина од околу 60 метри и профил од 6 метри. Асфалтирањето се врши со асфалт со големина на фракција БНС 16А. Изградбата на оваа улица е дел од програмата за работа на градоначалникот Дарко Шехтански.
Веќе утре е предвидено да се започне со реконструкција на дел од улицата Велко Влаховиќ во должина од околу 253 метри на која предходно беше заменета дел од водоводната мрежа, односно старите азбестни цевки беа заменети со нови полиетиленски и беа вградени сите потребни пропратни елементи.

Повеќе...

Актуелности

 DSC0231_resize  DSC0020_resize

Во изминатиов период со взаимна соработка на Општина Делчево и Владата на Р.Македонија, преку Програмата – Подршка на имплементација на Декадата и стратегијата за ромите во населбата Стар Расадник беше изградена пристапна улица – крак од улицата Видое Смилевски – Бато.

Повеќе...

Актуелности

plakat mirche_ACEV

Во рамки на „Топлиот културен бран“ за 2016 кој е под покровителство на Министерството за култура, а во соработка со општините во Македонија, на 08.07.2016 со почеток во 20 часот во салата на Спомен домот „АСНОМ“ ќе се одржи - Вечер на хорска музика.

Повеќе...

Актуелности

Општина Делчево ги известува граѓаните дека ноќта 23 спрема 24 јуни 2016 година, со почеток во 02:00 часот , стручни екипи од ЈЗУ,,Центар за јавно здравје,, Скопје ќе извршат теристичка(од земја) аеросолна дезинсекција против комарци со УЛВ метода, односно ќе се спроведе редовно прскање против заразно-преносливи инсекти и комарци. Оваа активност ќе се изведе во следите предвидени атари:

Повеќе...

Актуелности

Триесет и деветата седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 27.06.2016 година во  салата на Спомен домот  „АСНОМ“, со почеток во 12:00 часот

  За седницата е предложен следниот

Дневен ред

Повеќе...

Актуелности

Барање за доставување понуди бр. 03-69/01

Во рамките на проектот на УСАИД за општински стратегии за климатски промени, Милиеуконтакт Македонија има потреба од изведувач на изградба на атмосферска канализација во населба Милково брдо, Oпштина Делчево.

Повеќе...

Актуелности

  DSC0053_resize  DSC0058_resize

По поставувањето односно замената на постоечките водоводни азбестни цевки со нови полиетиленски цевки на улицата Светозар Марковиќ во централното градско подрачје, деновиве се работи на поставување на атмосферска канализација на истата улица.  Станува збор за поставување на атмосферска канализација (полиетиленски цевки фи 400 фи 500) во должина од околу 380 метри. Со изградбата на атмосферската канализација се отвора можноста да се започне и со изградба на фекална канализација на истата улица.

Повеќе...

Актуелности

Врз основа на член 65 став (6) од Законот за животната средина („Службен весник на Република Македонија" бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12, 93/13, 187/13, 42/14, 44/15, 129/15, 192/15 и 39/16), Градоначалникот на општина Делчево ја донесува Одлуката за неспроведување на стратегиска оцена за планскиот документ  ЛУПД за лесна индустрија (Г2) на КП 4417 и 4418/2 КО Град општина Делчево.

Повеќе...

Актуелности

 DSC0023_resize

На предлог на општинските советници, Општина Делчево предводена од Градоначалникот Дарко Шехтански целосно опреми нова сала за венчавки. Новата сала за венчавки е лоцирана на ул. Методи Митевски – Брицо бр.40 (старата општинска зграда, втори кат).

Со ова се реши голем проблем кој се јавуваше поради несаканите преклопувања на термини на културно-уметнички настани  и регистрации на млади брачни парови кои се одвиваа во фоајето на Спомен дом „АСНОМ“.

Повеќе...

Актуелности

 DSC0004_resize

Со почеток во 14.00 часот на ден 30.05.2016 година во салата на ООУ „Ванчо Прке“ се одржа триесет и осмата седница на Советот на Општина Делчево. На седницата беа разгледани и усвоени следните точки од дневниот ред.

Повеќе...

Актуелности

 DSC0103_resize

Јавната презентација на Нацрт - Детален урбанистички план (ДУП) за Урбана единица 1, дел од урбан блок 2.1 – Кожара со КП бр.6017 КО Делчево се одржа на ден 25.05.2016 год. во фоајето на спомен дом АСНОМ. Со воведен говор Јавната презентација ја започна Раководителот на Оддението за урбанизам, Горан Петровски кој ги образложи постапките преземени и спроведени до Јавната презентација и Јавната анкета и нагласи дека со ова воедно е почеток на Јавната анкета која ќе трае 10 дена.

Повеќе...

Актуелности

 DSC0062_resize  DSC0066_resize

Денес 24.05.2016 година, Делчево го празнува својот патрон празник- Денот на сесловенските просветители светите браќа Кирил и Методиј.Настанот за одбележување на патрониот празник започна во 07.00 часот во новоизградениот дел од храмот „Св. Кирил и Методиј“ каде се одржа Света архиерејска литургија на која чиноначалствуваше Митрополитот Брегалнички г. Иларион по што во 10:00 часот следуваше и света литија со кршење на славски колач во новата црква-параклис во дворот на СОУ М.М.Брицо во Делчево која е посветена на нивниот ученик “ Св.Климент Охридски “ изградена на темелите на урнатата некогашна градска црква и годинава не се заборави споменот на учителите кои му ја дадоа писменоста на целиот словенски род.

Повеќе...

Актуелности

 DSC0043_resize  DSC0047_resize

Основното училиште Ванчо Прке со низа активности денес го чествува својот патронен празник. Со почеток во 9 часот на новото мултинаменско игралиште во дворот на училиштето се одржаа турнири во фудбал и ракомет.

Повеќе...

Актуелности

 DSC0052_resize

Успешно завршен проектот насловен „Социјална кохезија преку воспоставување на активности во центри по интереси“  кој се реализираше  во период од  22 месеци во СОУ„М.М. Брицо“.

Со почеток во 13:00 часот во гиманзијата М.М. Брицо се одржа завршен настан од проектот за прекугранична соработка од чија реализација гимназијата доби целосно изградени 6 нови училници и едносменско работење.

Повеќе...

Последни актуелни информации

Објавено на 05 Декември 2019, 13.40 од Д.Чапевски
2019-12-05-12-45-05   „Везот на животот“ новото дело на поетесата Ана Дедова, денеска беше промовирано во Делчево во рамките на кампањата „Денови на хуманост-дарувај со љубов“ организирана од Општина Делчево и ЈЛБ...
Објавено на 05 Декември 2019, 09.14 од Д.Чапевски
2019-12-05-08-16-59 Осум ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од Делчево се закитија со награди на манифестацијата за популаризација на природните науки „Ноември – месец на науката“ во организација на Македонското географско...
Објавено на 03 Декември 2019, 14.12 од Д.Чапевски
2019-12-03-13-16-25   Денеска во Дневниот центар e пуштена во употреба сензорната собаопремена преку иновативниот проект „Здрави деца – сигурна иднина“  и Источно- планскиот регион со средства од Швајцарската...
Објавено на 03 Декември 2019, 12.47 од Д.Чапевски
2019-12-03-11-50-21  Претставници од 11 општини од Косово и од нво-секторот од оваа земја, денеска престојуваат во Делчево со цел размена на искуства во делот на ЕУ-фондовите, но и градење нови партнерства и...
Објавено на 03 Декември 2019, 08.39 од Д.Чапевски
2019-12-03-07-43-45  „Музиката од светот“ во интерпретација на маестро Ѕене и прекрасниот вокал Елена, синоќа од Делчево испрати порака за поголема свест за лицата со посебни потреби со фокус на правата на овие лица....
Објавено на 02 Декември 2019, 12.19 од Д.Чапевски
2019-12-02-11-20-23   Општина Делчево денеска објави Поедноставена отворена постапка за набавка на работи„Изградба на придружни и услужни објекти на гробишта мртовечница-КАПЕЛА со ладилник и помошни простории во...
Објавено на 02 Декември 2019, 11.09 од Д.Чапевски
2019-12-02-10-12-55 Во рамките на манифестацијата „Денови на хуманост- дарувај со љубов“ посветен на Светскиот ден на лицата со попреченост, 3 Декември, вечерва делчевскиот композитор Дејан Ѓеоргиевски-Ѕене и вокалната...
Објавено на 28 Ноември 2019, 14.50 од Д.Чапевски
-32- 32 седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 06.12.2019година (петок) во 14:00 часотво Мултимедијалниот центар во Делчево. Центарот е сместен на вториот кат од Спомен-домот АСНОМ...
Објавено на 28 Ноември 2019, 08.09 од Д.Чапевски
2019-11-28-07-17-59 По повод Светскиот ден посветен на лицата со попреченост, 3 Декември, Општина Делчево во партнерство со Здружението „Бравура кооператива“ и Дневниот центар за лица со посебни потреби, ЈЛБ „Илинден“ ,...
Објавено на 27 Ноември 2019, 14.05 од Д.Чапевски
2019-11-27-13-16-09     Со пригодна свеченост денеска во Делчево Здружението Фолклорна група „Копачка“ одбележа 5 години од впишувањето, на ова по многу нешта уникатно оро, на Репрезентативната листа на...
Објавено на 27 Ноември 2019, 11.09 од Д.Чапевски
2019-11-27-11-13-22 Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве интензивно работат на изградба на крак од канализациската мрежа  во селото Стамер со што се решава долгогодишен проблем за жителите во ова село.  Станува...
Објавено на 25 Ноември 2019, 15.19 од Д.Чапевски
2019-11-25-14-21-59 Општина Делчево стана 167 членка на Мрежата ЦИВИНЕТ Сло-Хр-ЈИЕ која е една од најактивните и најбројните европски мрежи со членки од 6 земји. Мрежата ЦИВИНЕТ  им дава можност на членките да бидат...
Објавено на 23 Ноември 2019, 10.25 од Д.Чапевски
-200-   Јавори, јасени, липи и чемпреси се засадуваа денеска во урбаниот дел од градот по однапред направен распоред од одговорните лица во Општина Делчево. Во акцијата „За почист воздух“се вклучија...
Објавено на 22 Ноември 2019, 14.53 од Д.Чапевски
2019-11-22-13-55-26   На денешната Седница на Советот за социјална заштита на Општина Делчево беше донесен Социјалниот план за 2020 година на Општина Делчево во кој се содржани  главните активности на...
Објавено на 22 Ноември 2019, 10.34 од Д.Чапевски
-------200- Сѐ е поготвено за акцијата за пошумување во урбаниот дел од градот која ја организира Општина Делчево, а ќе се одржи утре на 23.11.2019, сабота . За таа цел, Општина Делчево ги повикува сите граѓани,...
Објавено на 21 Ноември 2019, 10.07 од Д.Чапевски
-2020- Изградбата на градскиот пазр во Делчево е приоритетен проект во Програмата за развој на Општина Делчево за 2020 година усвоен од советниците на 31 Седница на Советот на Општина Делчево. Целта на...
Објавено на 20 Ноември 2019, 14.37 од Д.Чапевски
2019-11-20-13-43-25  Советниците на денешната 31 Седница на Советот на Општина Делчево ја усвоија Одлуката за основање Заедничко јавно претпријатие за регионално управување со отпад. Согласно со Одлуката, Заедничкото...
Објавено на 19 Ноември 2019, 08.40 од Д.Чапевски
2019-11-19-07-46-39  Во Општина Делчево има 27 згради за колективно домување, од кои 22% имаат лифт,  а 55% имаат деловни простории, додека најстарата зграда е изградена во 1950 година. Овие податоци стојат во...
Објавено на 18 Ноември 2019, 14.18 од Д.Чапевски
2019-11-18-13-21-16   Започна асфалтирањето на последните 500 метри од локалниот пат Илиово-Турија, делницата од с. Турија до с. Трстија со што се заокружува комплетно изградбата на овој локален пат и се решава голем...
Објавено на 18 Ноември 2019, 11.48 од Д.Чапевски
2019-11-18-12-49-58 Уништувањето на урбаната опрема значи уништување на јавни добра купени со буџетски средства на Општина Делчево. Од тој аспект, граѓаните треба да се сами свесни дека со уништување на урбаната опрема во...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес1560
mod_vvisit_counterВчера2054
mod_vvisit_counterОваа недела9735
mod_vvisit_counterПретходна недела20677
mod_vvisit_counterОвој месец12818
mod_vvisit_counterПретходен месец74155
mod_vvisit_counterВкупно3122498

Присутни online: 35
Ваша IP: 3.229.122.219
,
Денес: Дек 05, 2019