Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Актуелни случувања во општина Делчево

Актуелности

IMG 2198_resize

Градоначалникот на Општина Делчево, Дарко Шехтански заедно со дел од вработените од одделението за урбанизам, уредување и одржување на градежно земјиште и заштита на животна средина, инспектор од одделението за инспекциски надзор при ЕЛС Делчево и директорот на ЈПКД „Брегалница“ беа во редовна посета на урбаната заедница 1-ви реон, населба Стрелиште.

Повеќе...

Актуелности

IMG 2205_resize IMG 2204_resize

Деновиве и официјално беше пуштено во употреба детското игралиште во урбаната заедница 1ви реон, населба Стрелиште. Станува збор за уредување и ревитализација на јавна површина која во годините наназад постепено била претворена во дива депонија исполнета со смет и обрасната со трева.

Повеќе...

Актуелности

Вторник, 15 јули 2014 година со почеток во 11:00 часот во Спомен домот АСНОМ во Делчево ќе се оддржи втората сесија на Форумите во заедницата во Општина Делчево од проектот План за управување со речниот слив на реката Брегалница.

Повеќе...

Актуелности

 

IMG resize

 Вторник, 08.07.2014 година со почеток во 14:00 часот во новата зграда на Полициската станица од општа надлежност Делчево, Советодавната група граѓани на Општина Делчево оддржа состанок  во рамки на проектот „Соработка помеѓу полицијата и локалното население“ имплементиран од страна на ОБСЕ - Мисијата во Скопје, преку Одделението за соработка со полицијата и локалното население, кој се имплементира на територијата на Република Македонија.

Повеќе...

Актуелности

IMG 2169_resize

Деновиве завршува проектот "Подобар живот на децата во пограничниот регион меѓу Р.Македонија и Р.Бугарија" кофинансиран од страна на европските фондови во соработка со националните фондови на Р. Македонија и Р. Бугарија.
Рамноправни партнери во овој проект се основното општинско училиште „Ванчо Прке“ Делчево, Република Македонија и детската градина „Детелина“ од град Гоце Делчев, Република Бугарија.

Повеќе...

Актуелности

IMG 2152_resize

Вторник, 08 јули 2014 година со почеток во 11:00 часот во Спомен домот АСНОМ во Делчево се оддржa првата сесија на Форумите во заедницата во Општина Делчево од проектот План за управување со речниот слив на реката Брегалница.

Повеќе...

Актуелности

IMG 2126_resize

Денес, 4ти јули петок со почеток во 12:00 часот фоајето на Спомен домот АСНОМ во Делчево се оддржа втората стратешка менторска средба во рамки на проектот ”Ние сме идни лидери и застапувачи на промени во нашите заедници” кој се реализираше од страна на Македонското Женско Лоби и советничките во Советот на Општина Делчево, а со поддршка на Канцеларијата на Фондот за родова еднаквост на Обединетите Нации (UN Women) во Скопје. Проектот се изведува во 22 општини.

Повеќе...

Актуелности

Во рамки на проектот „Соработка помеѓу полицијата и локалното население“ имплементиран од страна на ОБСЕ - Мисијата во Скопје, преку Одделението за соработка со полицијата и локалното население, кој се имплементира на територијата на Република Македонија на 08.07.2014 година (вторник) во 14:00 часот во салата за состаноци во новата зграда на Полициската Станица во Делчево, Советодавната група граѓани на Општина Делчево ќе оддржи состанок со следниот:

Повеќе...

Актуелности

Вторник, 08 јули 2014 година со почеток во 11:00 часот во Спомен домот АСНОМ во Делчево ќе се оддржи првата сесија на Форумите во заедницата во Општина Делчево од проектот План за управување со речниот слив на реката Брегалница.

Повеќе...

Актуелности

deratisation

Согласно Програмата за спроведување на општите мерки за заштита на населението од заразни болести за 2014 година на Општина Делчево и Решението од Министерството за здравство на Република Македонија – Државен здравствен и санитарен инспекторат, чија цел е организирано спроведување на општи и превентивни мерки за да се спречи појавата или да се намали, отстрани или искорени ширењето на заразните болести кај населението.

Повеќе...

Актуелности

IMG 2104_resize

Понеделник, 30.06.2014 година се одржа 17-тата седница на Советот на Општина Делчево. На седницата во фоајето на Спомен домот АСНОМ во Делчево по претходно усвојување на записникот од 16-тата седница на дневен ред беа ставени следните точки:

Повеќе...

Актуелности

IMG 1649_resize

Заврши санацијата и реконструкцијата на дел од  тротоарниот простор долж улицата Ѓорче Петров на потегот од влезот на ЈПКД „Брегалница“ до раскрсницата со ул. Питу Гули во населбата Милково брдо во Делчево. Санирани се вкупно 352 метри квадратни при што за санацијата  е искористен дел од претходно употребениот бекатон материјал, а онаму каде што имало поголеми оштетувања бекатон плочките се заменети со сосема нови.

Повеќе...

Актуелности

IMG 7415_resize

Екипи на Јавното претпријатие за комунална дејност Брегалница од Делчево деновиве завршија со првиот дел од проектот за реконструкција и санација на тротоарниот простор во централното градско подрачје. Станува збор за реконструкција и санација на дел од тротоарот долж Булеварот "Методи Митевски Брицо" на потегот од мостот на река Брегалница  до  влезот на ЈПКД  „Брегалница“.

Повеќе...

Актуелности

IMG 2116_resize

Деновиве заврши санацијата и реконструкцијата на дел од покривачот и кровната конструкција на Спомен домот „АСНОМ“- Делчево. Со оваа  акција беше извршена санација на 25 метри квадратни покривач на Спомен домот „АСНОМ“ и реконструкција на 96 метри квадратни стреа.

Повеќе...

Актуелности

IMG 1669_resize IMG 1671_resize

Денес 28.06.2014 година (сабота) во рамки на Националната кампања за чистење во склоп на проектот „Македонија без отпад 2014“ и Асоцијацијата Ајде Македонија на три однапред одредени локации (Пустевски Ендек, Манастирски Ендек и Голачки пат) во Општина Делчево се одржа акција за чистење на несоодветно депонираниот отпад на претходно лоцирани депонии. 

Повеќе...

Последни актуелни информации

Објавено на 19 Април 2019, 10.49 од Д.Чапевски
2019-04-19-09-52-09 Околу триесет милиони денари, средства  од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој доби Општина Делчево од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделието и руралниот развој за...
Објавено на 18 Април 2019, 12.43 од Д.Чапевски
2019-04-18-11-47-47 Во просториите на Спомен домот АСНОМ во Делчево се одржа  јавна консултација со засегнатите страни и локалното население на населените места долж делниците кои се предвидени за реконструкција т.е...
Објавено на 18 Април 2019, 11.32 од Д.Чапевски
2019-04-18-10-35-30 Амабсадорот на Република Франција, Кристијан Тимоние, денеска престојуваше во  Делчево. Во рамките на посетата, амбасадорот Тимоние оствари работна средба со градоначалникот на Општина Делчево,...
Објавено на 18 Април 2019, 11.21 од Д.Чапевски
2019-04-18-10-24-32 Донаторот на изградбата на фасадата на црквата „Св.Кирил и Методиј“, д-р Милен Врабевски е задоволен од текот и од квалитетот на работите на изградба на фасадата која го добива и својот конечен...
Објавено на 18 Април 2019, 07.54 од Д.Чапевски
2019-04-18-06-56-15  Деновиве започна реконструкцијата на старата училишна зграда во подрачното училиште „Св.Климент Охридски“ во селото Стамер. Во првата фаза од реконструкцијата е опфатена  промена на...
Објавено на 18 Април 2019, 07.39 од Д.Чапевски
2019-04-18-06-41-31 Започна асфалтирањето на првата улица во новата населба „Пролет“.  Се асфалтираат 262 метри од улица „1“ која води од старата зграда на Општина Делчево покрај река Габровчица и на која ќе бидат...
Објавено на 17 Април 2019, 12.59 од Д.Чапевски
2019-04-17-12-02-26  Над 200 средношколци од регионот денеска учествуваат на семинарот за „Иновации, прогрес и дигитален свет“ кој е во организација на Фондацијата „Бугарско сеќавање“и Општина Делчево,  како...
Објавено на 16 Април 2019, 13.55 од Д.Чапевски
2019-04-16-12-57-27 По неколку децении во делчевското Јавно комунално претпријатие „Брегалница“ е набавена нова машина ровокопач-утоварач. Вредноста на машината е 5,3 милиони денари, а инвестицијата е од сопствени средства...
Објавено на 15 Април 2019, 13.18 од Д.Чапевски
2019-04-15-12-21-04 Со пригодна свеченост, денеска делчевската гимназија „М.М. Брицо“ го одбележа својот патронен празник и прослави 95- години од раѓањето на патронот, истакниот делчевски првоборец и организатор на НОБ,...
Објавено на 15 Април 2019, 13.06 од Д.Чапевски
2019-04-15-12-13-20 Средношколците од регионот повторно ќе имаат можност да се запознаат со новините во дигиталниот свет и претприемништвото. Делчево ќе биде домаќин на регионалниот семинар „Иновации, прогрес и дигитален...
Објавено на 15 Април 2019, 07.23 од Д.Чапевски
2019-04-15-06-27-09 Општина Делчево во соработка со локалните образовни и институции од областа на културата и оваа година ја организира традиционалната Велигденска изложба која има продажно-хуманитарен...
Објавено на 15 Април 2019, 06.50 од Д.Чапевски
2019-04-15-05-53-18  Продолжува изградбата на крак од улица „Острец“ во населбата Маџир Маало. ЈПКД „Брегалница“ Делчево работи на порамнување и поставување бехатон плочки и рабници на овој дел од улицата. Предвидена...
Објавено на 12 Април 2019, 08.12 од Д.Чапевски
2019-04-12-07-15-52 Првиот стратешки документ на Општина Делчево кој треба да ја унапреди состојбата со родовата еднкавост на жените и мажите во општината е изработен во рамките на проектот „ Со стратегија и акциски...
Објавено на 10 Април 2019, 08.19 од Д.Чапевски
2019-04-10-07-35-04 ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ЈАВНА КОНСУЛТАЦИЈА ЗА ИЗВЕШТАЈ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И СОЦИЈАЛНИ АСПЕКТИ И ПЛАН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА ПРОЕКТИТЕ “РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ПАТНА ДЕЛНИЦА МЕЃУ ДЕЛЧЕВО И...
Објавено на 09 Април 2019, 11.22 од Д.Чапевски
2019-04-09-10-26-00 Над 50 м3 комунален отпад се собрани во последната реализирана акција за пролетно чистење на дивите депонии, а организирана од ЈПКД „Брегалница“. Екипи на ова Јавно претпријатие ги чистеа дивите депонии...
Објавено на 08 Април 2019, 11.37 од Д.Чапевски
2019-04-08-10-39-56 Ученици и професори од словенечката гимназија „Полјане“ кои деновиве престојуваат во посета на делчевската гимназија, денеска беа на работна средба кај градоначалникот на Општина Делчево, Горан...
Објавено на 08 Април 2019, 11.07 од Д.Чапевски
2019-04-08-10-16-51 По повод Светскиот ден на Ромите 8 Април, најдобрите ученици Роми од трите образовни институции во Делчево, денеска беа на прием кај градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски. Ученичката во...
Објавено на 05 Април 2019, 10.28 од Д.Чапевски
2019-04-05-09-29-50 На 13 април во Делчево во организација на Здружението „Kings of the roаds“ од Делчево, а со поддршка на Општина Делчево ќе се одржи четвртата ревија на популарните „олд тајмери“ на која се очекува...
Објавено на 05 Април 2019, 10.20 од Д.Чапевски
2019-04-05-09-22-44 Фондот за иновации и технолошки развој на 30.03.2019 година објави Јавен повик за поднесување предлог проекти за финансирање под Инструментот за поддршка – Ко-финансирани грантови за...
Објавено на 04 Април 2019, 14.20 од Д.Чапевски
2019-04-04-13-24-51 За прв пат во Делчево пред љубителите на пишаниот збор беше претставена најдобрата кинеска детска литература. Преку презентација на литературата творена од најдобрите кинески автори за деца, публиката...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес1054
mod_vvisit_counterВчера2584
mod_vvisit_counterОваа недела3638
mod_vvisit_counterПретходна недела17511
mod_vvisit_counterОвој месец60399
mod_vvisit_counterПретходен месец73356
mod_vvisit_counterВкупно2616405

Присутни online: 55
Ваша IP: 52.200.130.163
,
Денес: Апр 23, 2019