Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Категорија-Минати соопштенија

Филтер      Прикажи #  
# Наслов на артиклот Кликови
1 Сто дена - градоначалник на Општина Делчево, Горан Трајковски 6089
2 С О О П Ш Т Е Н И Е за спроведување на јавна презентација и јавна анкета по Нацрт - Детален урбанистички план (ДУП) за Урбана единица 1, дел од урбан блок 2.1 – Кожара 2969
3 ООУ Ванчо Прке ги објави програмите за ученичките ексукрзии за 3, 6 и 9-то одделение 3698
4 Известување од Центарот за јавно здравје – Кочани 3273
5 ЈАВЕН ПОВИК за поднесување програми и проекти за реализација во 2015 година 3572
6 Продолжуваат активностите за спроведување на Проект за отворени денови за социјална заштита во руралните средини 3781
7 Јавен повик за пријавување на такси возачи вработени во правни лица лиценцирани за такси дејност од Општина Делчево за посетување на обука за изучување на англиски јазик 4038
8 Согласно потребата од назначување на лица за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид и степен на попреченост Општина Делчево назначи лица за контакт 3965
9 Закажан состанок на Советодавната група граѓани на Општина Делчево 3604
10 Соопштение за првата теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци со УЛВ метода за 2014 година 3807
11 СООПШТЕНИЕ за ЈАВНА РАСПРАВА 4986
12 СООПШТЕНИЕ за ЈАВНА РАСПРАВА 3669
13 Апел за спроведување на донаторска акција 3761
14 Соопштение 3621
15 Соопштение за Урбана заедница на Трети реон во Делчево 3726
16 Повторен оглас за невработени лица 4017
17 Јавен оглас за невработени лица 4190
18 Вапцарови бранувања во чест на големиот македонски поет 3629
19 Ке се одржи редовната годишна средба "Можности и потреби на граѓанскиот сектор во општина Делчево" за 2012 3384
20 Меѓународен кошаркарски турнир "Трофеј на Делчево 2011" 4008
21 Работилница за трансгранична соработка на етно начин 3713
22 Продолжува проектот за реализација на Бесплатни ортопедски прегледи во Делчево 3734
23 О Г Л А С За продажба на ствари сопственост на Општина Делчево со јавно наддавање 3657
24 ОГЛАС За продажба на ствари сопственост на Општина Делчево со јавно наддавање по втор пат 3869
25 Оглас за доделување линии за вршење на превоз 3764
26 Соопштение за бесплатните ортопедски прегледи за 28.05.2011 3105
27 Соопштение од општина Крива Паланка 3638
28 Соопштение за одбележување на 135 годишнината од Разловечкото востание 4623
29 Известување за Урбана заедницана 2-ри реон 3384
30 Соопштение за 1-ви мај 3176
31 Соопштение од општина Пехчево 3256
32 Меѓународен пријателски тест натпревар на КК Клубски 3850
33 Гостување на КУД Танец во Делчево 3582
34 Организација на традиционална велигденска изложба 3221
35 ИНФОРМАЦИЈА За кандидатите кои конкурирале на јавниот конкурс за членови на комисии за пописен реон, реонски инструктори и реонски попишувачи 3079
36 Објавен е повик за доделување на финансиски сретства во рамките на ИПАРД програмата 3638
37 Соопштение за попис 2011 год. 3513
38 Покана за трибина Партнер 3348
39 Стартува Кошаркарскиот куп за жени во Делчево 3235
40 Соопштение и покана за одбележување на 4-ти Мај-108 години од смртта на Гоце Делчев 3472
41 Соопштение и покана за празнување на 4-ти Февруари-139 години од раѓањето на Гоце Делчев 3357
42 П О К А Н А за свечено пуштање во употреба на улица и патишта 3323
43 Соопштение по повод поставување на камен темелник на нова спортска сала 3053
44 П О К А Н А 2852
45 Анкета за усвојување на ДУП во Централно гратско подрачје 3368
46 Соопштение по повод чествувањето на 23 Октомври- Денот на македонската револуционерна борба 2841
47 Соопштение за објавен прашалник 2907
48 Соопштение за постапката за основање и работа на заедница на сопственици на посебните делови во станбените згради 3106
49 Соопштение за патување за Крушево за илинден 2010 3097
50 Трка за светска хармонија 3133
51 Соопштение за доделена парична помош за новороденчиња 2986
52 Сооштение од Црвен крст-Делчево 3516
53 Соопштенија за месна заедница-Ѕвегорска река 2964
54 Соопштение за волонтери 2921
55 Соопштение за месни заедници 3042

Последни актуелни информации

Објавено на 21 Ноември 2019, 10.07 од Д.Чапевски
-2020- Изградбата на градскиот пазр во Делчево е приоритетен проект во Програмата за развој на Општина Делчево за 2020 година усвоен од советниците на 31 Седница на Советот на Општина Делчево. Целта на...
Објавено на 20 Ноември 2019, 14.37 од Д.Чапевски
2019-11-20-13-43-25  Советниците на денешната 31 Седница на Советот на Општина Делчево ја усвоија Одлуката за основање Заедничко јавно претпријатие за регионално управување со отпад. Согласно со Одлуката, Заедничкото...
Објавено на 19 Ноември 2019, 08.40 од Д.Чапевски
2019-11-19-07-46-39  Во Општина Делчево има 27 згради за колективно домување, од кои 22% имаат лифт,  а 55% имаат деловни простории, додека најстарата зграда е изградена во 1950 година. Овие податоци стојат во...
Објавено на 18 Ноември 2019, 14.18 од Д.Чапевски
2019-11-18-13-21-16   Започна асфалтирањето на последните 500 метри од локалниот пат Илиово-Турија, делницата од с. Турија до с. Трстија со што се заокружува комплетно изградбата на овој локален пат и се решава голем...
Објавено на 18 Ноември 2019, 11.48 од Д.Чапевски
2019-11-18-12-49-58 Уништувањето на урбаната опрема значи уништување на јавни добра купени со буџетски средства на Општина Делчево. Од тој аспект, граѓаните треба да се сами свесни дека со уништување на урбаната опрема во...
Објавено на 18 Ноември 2019, 10.14 од Д.Чапевски
2019-11-18-09-16-25 Општина Делчево организира акција за пошумување на урбаниот дел од градот која ќе се одржи на 23.11.2019, сабота . За таа цел се повикуваат сите граѓани, институции и здруженија да земат масовно учество...
Објавено на 15 Ноември 2019, 15.26 од Д.Чапевски
2019-11-15-14-30-04   Претставници од месни заедници, од граѓанските организации, претставници од бизнис-заедницата во Делчево учествуваат на Форумот за општински буџет кој го организираше Општина Делчево во...
Објавено на 13 Ноември 2019, 14.48 од Д.Чапевски
-31- 31. седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 20.11.2019 година (среда) во 14:00 часотво Мултимедијалниот центар во Делчево. Центарот е сместен на вториот кат од Спомен-домот АСНОМ...
Објавено на 13 Ноември 2019, 14.37 од Д.Чапевски
2019-11-13-13-39-50 Со низа активности предвидени во проектот „Интернет суперхерои“, Делчево се вклучува во борбата со лажните вести и дава свој придонес во медиумската писменост во рамките на Деновите на медиумската...
Објавено на 11 Ноември 2019, 12.38 од Д.Чапевски
2019-11-11-11-39-53 Планинарскиот-спортски клуб ,,Голак” Делчево ги постави сите патокази на планинарската патека ,,Средна” со што целата патека е комплетирана и е ставена на располагање во туристичката понуда на Општина...
Објавено на 11 Ноември 2019, 11.46 од Д.Чапевски
2019-11-11-10-47-51 Општина Делчево ги информира заинтересираните граѓани, претставници од месните и урбаните заедници, претставници од НВО-секторот, организации и правни лица дека организира „Форум за општински Буџет“ на...
Објавено на 11 Ноември 2019, 11.31 од Д.Чапевски
2019-11-11-10-37-50  Во населбата СРЦ во тек е изградба на крак од фекална канализација. Екипи на ЈКП „Брегалница“ работат на поставување цевки фи- 200, во должина од околу 30 метри по што канализационата линија ќе...
Објавено на 11 Ноември 2019, 09.00 од Д.Чапевски
2019-11-11-08-01-42 Разговор помеѓу две индивидуи со различни идеи и ставови за уметноста се спојуваат во една заедничка сликовита целина којашто доминира во просторот и со специфично осветлување и рефлексија ја креираат...
Објавено на 08 Ноември 2019, 14.25 од Д.Чапевски
2019-11-08-13-27-44  Интензивно се работи на поставување фекална канализација која поминува низ дел од населбите Басарица и Полето. Согласно со проектот, се градат 4 крака од фекалната канализација во должина од 2...
Објавено на 08 Ноември 2019, 12.31 од Д.Чапевски
2019-11-08-11-35-11 Согласно со препораките на Владата, од денеска во Општина Делчево се воспоставени дежурни инспекциски екипи кои ќе вршат контрола поврзана со евентуалната употреба на недозволени средства за огрев и кај...
Објавено на 08 Ноември 2019, 11.10 од Д.Чапевски
2019-11-08-10-13-53 ЛАГ Малеш – Пијанец  започнува со реализација на проект кој треба да придонесе за подобрување на состојбата со управувањето со отпадот во трите општини Делчево Берово и Пехчево. Како еден од ...
Објавено на 07 Ноември 2019, 15.11 од Д.Чапевски
2019-11-07-14-24-15 Во централното градско подрачје, Делчево доби нова улица. Денеска се асфалтираше улицата позната како „Станбена улица 4“ која ќе го поврзува новиот пешачки мост со детската градинка. Улицата која е во...
Објавено на 07 Ноември 2019, 14.05 од Д.Чапевски
2019-11-07-13-07-42   Општина Делчево во соработка со ПСД „Голак“ и планинарскиот водич, Љупчо Чучуковски,  ја започна едукативната кампања „Играме и учиме за природата“ која ги учи најмладите преку игра како да...
Објавено на 06 Ноември 2019, 13.28 од Д.Чапевски
2019-11-06-12-32-50  Со поставувањето нов асфалт, заврши изградбата на крак од улицата „Орце Николов“ во населбата Ново Делчево. Денеска механизацијата од ОСД „Кирил“ ја асфалтираа улицата која е во должина од 50...
Објавено на 06 Ноември 2019, 08.24 од Д.Чапевски
2019-11-06-07-25-17 Општина Делчево ги информира граѓаните, правните и физичките лица, дека со цел да се спречи загадување на амбиенталниот воздух и за почиста животна средина, а согласно со Законот за амбиентален воздух,...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес1039
mod_vvisit_counterВчера2569
mod_vvisit_counterОваа недела8847
mod_vvisit_counterПретходна недела13738
mod_vvisit_counterОвој месец44353
mod_vvisit_counterПретходен месец65940
mod_vvisit_counterВкупно3081327

Присутни online: 25
Ваша IP: 18.204.48.199
,
Денес: Ное 21, 2019