Објавен повик за кластерски иницијативи

Печати
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 

Минати конкурси

Центарот за развој на Источен плански регион објави Повик за финансирање на кластерски иницијативи. Ова е одлична можност за бизнис субјектите (приватни компании и индивидуални претприемачи) да направат сопствена мрежа на интересни соработници преку која полесно ќе ги остварат сопствените интереси. Според условите на конкурсот потребно е здружување на најмалку 7 (седум) правни приватни субјекти и една партнерска јавна или граѓанска организација. Максималниот износ на средства за финансирање од страна на Центарот за развој е 600.000,00 мкд, а како сопствено учество  потребно е да се обезбеди минимум 25 % од износот на чинење на проектот. Јавниот повик трае до 31.07.2010 год. до 16.00 часот. Спроведувањето на активностите на проектот е до 31.12.2010 год. Повеке информации можат да најдат на официјалниот веб сајт на Центарот на сл. линк тука. 
Share/Save/Bookmark