Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 

Актуелно - Актуелности

Општина Делчево по повод 17 Ноември-Светскиот ден за одбележување и сеќавање на жртвите во сообраќајни незгоди активно со свои активности се вклучува во борбата за подигање на свеста и превенција против  евидентната појава на сообраќајни незгоди на нашите патишта. За таа цел во организација на Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата Делчево во петок 15.11.2013 година во фоајето на Спомен домот АСНОМ, ке се одржи информативно едукативна работилница во која

Одбележувањето на 17-ти Ноември на интернационално ниво во светски рамки се случува како резултат прогласувањето од страна на Организацијата на обединетите нации.

Во работилницата се поканети свое учество да земат претставници од сите надлежни институции

Активностите за одбележување на овој ден се интензивирани на национално и локално ниво бидејќи состојбите во безбедноста на сообраќајот  имаат тенденција на влошување што ги нарушува заложбите за реализација на целите од Националната стратегија 2009-2014.

Безбедноста на граѓаните на нашата општина од било кој вид е еден од програмските приоритети на Градоначалникот Шехтански за негова работа со што во иднина ке следуваат и дополнителни мерки и активности во таа насока.

Делчево, 14.11.2013 год.

Прес центар

Општина Делчево

Share/Save/Bookmark