Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 

Актуелно - Актуелности

DSC 0021_resize

За одбележување на Светскиот ден и сеќавање на жртвите од сообраќјни незгоди 17 Ноември во ЕЛС Делчево се одржа работилница на тема „Како до помалку сообраќајни незгоди“ на која присуствуваа претставници од ЕЛС Делчево, Авто школи, Основни и средни училишта, медиуми, шумска полиција, Центар за управување со кризи и Дирекција за заштиота и спасување и ЈП Македонија.

DSC 0026_resize

На состанокот на присутните беа презентирани  статистички податоци во периодот од 2011, 2012 и 2013 година за бројот на случени сообраќајни незгоди на подрачјето на Општина Делчево  по што се разви дискусија помеѓу претставниците за мерките кои треба да се превземат: одржувањето на сообраќајната сигнализација,  зголемување на превентивното делување во образовните институции и планирање на повеќе финансиски средства за општините за одржување на патиштата и улиците.

Презентацијата со статистичките податоци презентирана на состанокот е достапна на сл. линк тука.

Share/Save/Bookmark