Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 

Актуелно - Актуелности

Во четврток (30.10.2014 година) Советот на Општина Делчево ќе ја одржи Дваесеттата седница. Седницата ќе се одржи во  наставничката канцеларија во ООУ „Ванчо Прке“-Делчево, со почеток во 15.00 часот. 

За седницата е предложен следбниот

Дневен ред

1.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација со намена А-4 на лицето Фиданчо Симовски;
2.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација  на лицето  Раде Манасиевски;
3.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација  на лицето Наташа Атанасова;
4.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација со намена Б-1 на лицето Митко Ангеловски;
5.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект со намена А4-викенд куќа во урбанистичко-планска документација  на лицето  Љупчо Стојчевски;
6.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект со намена А4-викенд куќа во урбанистичко-планска документација  на лицето Ленка Димитровска;
7.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект со намена А4-викенд куќа во урбанистичко-планска документација  на лицето Бранко Стаменков;
8.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-станбена куќа на лицето Павле Георгиевски;
9.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-гаража на лицето Крум Стоиловски;
10.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-гаража на лицето Ѓорѓија Мулачки;
11.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-помошен објект на лицето Ванчо Пешовски;
12.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-помошен објект на лицето Митко Бојчовски;
13.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-гаража на лицето Митко Бојчовски;
14.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација на лицето Иле Јовчев;
15.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект со намена Б1 во урбанистичко-планска документација на лицето Иле Јовчев;
16.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-помошен објект на лицето  Бистра Ѓеорѓиевска;
17.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-гаража на лицето  Бистра Ѓеорѓиевска;
18.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација со намена Б1 зграда 4  на лицето  Ванчо Ѓеорѓиевски;
19.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација помошен објект зграда број 6  на лицето  Ванчо Ѓеорѓиевски;
20.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-гаража зграда број 2 на лицето Киро Димитровски;
21.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-гаража зграда број 3 на лицето Киро Димитровски;
22.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација-станбена куќа на лицето Ивица Манасиевски;
23.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација на лицето Ивица Манасиевски;
Образлагач: По точките од 1 до 23 - Стојмир Мицевски- Самостоен референт за сообраќај и патишта.

24.Предлог-Заклучок за усвојување на Годишниот извештај за работа за учебната 2013/2014 на ОЈУДГ „Весели Цветови“-Делчево;
25.Предлог-Заклучок за усвојување на Годишната програма за работа за учебната 2014/2015 на ОЈУДГ „Весели Цветови“-Делчево;
Образлагач:Тони Ивановски- Директор на ОЈУДГ „Весели Цветови“-Делчево.

26.Предлог-Заклучок за усвојување  на Извештајот за јавната безбедност и безбедноста на сообраќајот на патиштата на подрачјето на општина Делчево;
Образлагач: Кирил Синадиновски- Командир на Полициската станица од општа надлежност-Делчево.

27.Предлог-Одлука за определување на месец април за месец на јавното здравје;
28.Предлог-Одлука за формирање на Координативно тело за акција АПРИЛ-месец  на јавното здравје;
Образлагачи:Благица Јочевска- претседател на Комисијата за еднакви можности меѓу мажите и жените и Сузана Петровска- координатор на Комисијата за еднакви можности.

29. Предлог-Одлука за прифаќање на Иницијатива за изработка на ДУП на Централно градско подрачје Урбана единица 2, блок 2.2 – урбан модул М1, делчево измена и дополна 2014-2019;
Образлагач:Горан Петровски-Раководител на Одделението за урбанизам, уредување на градежно земјиште и заштита на животната средина.

30.Предлог-Заклучок за усвојување на Годишниот извештај за работа на ООУ „Св.Климент Охридски“-Делчево ( Годишниот извештај е доставен со материјалите за 19.седница).
Образлагач:Валентина Михаиловска-Директор на ООУ „Св.Климент Охридски“-Делчево.

Дополнување со две точки:

  • Предлог - Одлука за прифаќање на Иницијативата за изработка на Детален урбанистички план на централно градско подрачје Урбана единица 2, блок 2.2 - урбан модул М1, Делчево измена и дополна 2014-2019;
  • Предлог - Одлука за измени и дополнување на Одлуката за извршување на Буџетот на општин а Делчево за 2014 година;

Присуството на членовите на Советот на Општина Делчево е задолжително, а секое отсуство потребно е да се пријави кај Претседателот на Советот на Општина Делчево.


СОВЕТ НА ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО
Претседател,
Драган Христов

Share/Save/Bookmark

Коментирај

Коментари кои не се поврзани со текстот што е објавен, нема да се објавуваат.
Коментари кои содржат навредлива содржина по било која основа нема да се објавуваат.
Коментари кои содржат несоодветни зборови нема да се објавуваат.
Коментари кои се упатени на други коментари а се со содржина која не е поврзана со содржината на текстот на статијата нема да се објавуваат.


Последни актуелни информации

Објавено на 22 Јануари 2020, 14.50 од Д.Чапевски
------12-- Општина Делчево денеска објави Поедноставена отворена постапка за јавна набавка на работи за изградба на улици, пристапни патеки и тротоари во Општина Делчево. По јавната набавка на работи отворањето...
Објавено на 20 Јануари 2020, 12.03 од Д.Чапевски
-2020- Врз основа на член 5 од Правилникот за условите, начинот и постапката за доделување на финансиска помош на спортски клубови, спортски здруженија, правни лица во областа на спортот и здруженија на...
Објавено на 19 Јануари 2020, 11.02 од Д.Чапевски
2020-01-19-10-17-32 Васил Панчовски денеска беше најсреќен и највешт и успеа од триесетината момчиња кои се фрлија во студените води на река Брегалница, да го фати светиот крст при церемонијата за осветување на реката...
Објавено на 17 Јануари 2020, 12.58 од Д.Чапевски
2020-01-17-11-59-11   Привршуваат подготовките за чествувањето на православниот христијански празник Св. Богојавление-Водици во Делчево. Почитувајќи ја традицијата, в недела на 19 јануари, празнувањето ќе започне во...
Објавено на 17 Јануари 2020, 09.50 од Д.Чапевски
-msip Повик за поднесување на понуди (ППП) - РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА  МАКЕДОНИЈА ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP)MSIP-NCB-109-19   1.Овој Повик за поднесување на понуди ја следи...
Објавено на 15 Јануари 2020, 11.13 од Д.Чапевски
2020-01-15-10-14-47 Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве интензивно работат на изградба на крак од одводна канализација во с. Град. Како што истакна директорот на ЈКП „Брегалница“, Стојче Стојковски, изградбата на одводната...
Објавено на 14 Јануари 2020, 13.23 од Д.Чапевски
2020-01-14-12-27-55  Ѕвегорските суроваскари го продолжија живото културно наследство во Пијанец поврзано со Василица. Локалниот обичај под маски или театарот на отворено во кој главните ликови, невестата и...
Објавено на 14 Јануари 2020, 11.08 од Д.Чапевски
2020----- Градоначалникот на Општина Делчево Горан Трајковски на денешната прес-конференција информираше дека во Делчево, 2020 година ќе биде година на инфраструктурна офанзива со која се решаваат децениски...
Објавено на 14 Јануари 2020, 10.26 од Д.Чапевски
2020-01-14-09-28-12 Новогодишно украсената елка поставена во паркот кај Езерцата во Делчево, на Стара нова година  беше мета на вандали. Денеска , полуизгорена, таа сведочеше за односот на поединци кон општинскиот...
Објавено на 14 Јануари 2020, 10.01 од Д.Чапевски
2020-01-14-09-02-45 Општина Делчево денеска го објави Јавниот повик за доделување финансиска помош на здруженија на граѓани од Општина Делчево за 2020 година. Годинава во Буџетот на Општина Делчево се предвидени 400.000...
Објавено на 13 Јануари 2020, 08.21 од Д.Чапевски
2020-01-14-07-24-00 Комисијата за доделување ученички стипендии ја утврди листата  ученици кои ќе добиваат ученички стипендии за учебната 2019/2020 година по  повторениот Конкурс за доделување ученички стипендии...
Објавено на 13 Јануари 2020, 07.54 од Д.Чапевски
-2020-    Врз основа на член 27 од Правилникот за условите, начинот и постапкатаза доделување на финансиска помош на спортски клубови, спортски здруженија, правни лица во областа на спортот и...
Објавено на 10 Јануари 2020, 15.20 од Д.Чапевски
2020-01-10-13-41-32  Советот на Општина Делчево на редовната 34 Седница ја донесе Стратегијата за надворешна комуникација за период 2020-2024 година со што Општина Делчево се запиша како прва општина од крајниот исток...
Објавено на 10 Јануари 2020, 07.54 од Д.Чапевски
-34- 34. седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 10.01.2020 (петок) во 14:00 часот во Мултимедијалниот центар во Делчево. Центарот е сместен на вториот кат од Спомен-домот АСНОМ...
Објавено на 08 Јануари 2020, 13.28 од Д.Чапевски
2020-01-08-12-41-01  На 1 јануари во 10, 25 ч во штипската болница се роди првиот жител на Делчево во 2020 година. Новороденчето го носи името Нино и е прво дете во семејството на Наталија и Горан Илиевски од с....
Објавено на 31 Декември 2019, 12.40 од Д.Чапевски
2019-12-31-11-42-09 Делчево ќе гради партнерство со реонот Младост кој припаѓа на еден од најголемите црноморски градови во Бугарија и трет по големина во земјата, Варна. Ова беше договорено денеска на првата...
Објавено на 31 Декември 2019, 11.20 од Д.Чапевски
2019-12-31-10-23-11 Почитувани сограѓани, Ги броиме последните часови од старата година, кога вообичаено, се прави резиме на годината што изминува. Во старата, одговоривме на дел од потребите на граѓаните, цврсто работиме...
Објавено на 27 Декември 2019, 12.31 од Д.Чапевски
2019-12-27-12-34-17  Во пресрет на новогодишните празници, градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, денеска додели илјада новогодишни пакетчиња на децата од детската градинка „Весели цветови“, пониските...
Објавено на 27 Декември 2019, 08.18 од Д.Чапевски
-2020-    Согласно член 2 точка 8 од Законот за буџети, буџетот на општината претставува годишен план на вкупните приходи и други приливи и одобрени средства и се состои oд основен буџет, буџет на...
Објавено на 26 Декември 2019, 17.01 од Д.Чапевски
2019-12-26-14-23-53     Советниците на Општина Делчево на денешната Седница го изгласаа Буџетот на Општина Делчево за 2020 кој изнесува 336.995.000 денари, додека Основниот буџет е проектиран во износ од...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес526
mod_vvisit_counterВчера1949
mod_vvisit_counterОваа недела7504
mod_vvisit_counterПретходна недела17775
mod_vvisit_counterОвој месец49128
mod_vvisit_counterПретходен месец76002
mod_vvisit_counterВкупно3237893

Присутни online: 23
Ваша IP: 3.229.142.175
,
Денес: Јан 24, 2020