Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 

Актуелно - Актуелности

forumi-na-zaednicata


Ве покануваме на последователна, седма  форумска сесија во рамките на програмата Форуми во заедниците што ќе се одржи на 26 ноември  2014 година (среда) со почеток во 13 часот во големата сала на Спомен домот АСНОМ во Делчево.

Граѓаните на општина Делчево на дополнителната шеста форумска сесија го избраа проектот „Уредување на јавни површини“. Целта на оваа последователна  форумска сесија е да се промовираат резултатите од проектот. Проектот ќе се финансира  со вкупен  буџет  од  5.656 082 мкд, од кои 3. 256 082 мкд. се обезбедени од Општина  Делчево и 2. 400 000 мкд. се обезбедени од  Швајцарска агенција за развој и соработка.

Вашето учество на форумската сесија е од големо значење .  Затоа се надеваме дека ќе одвоите време и ќе присуствувате на оваа формска сесија чие траење нема да биде подолго од еден час.

ДНЕВЕН РЕД 

 13:00-13:15

 

 13:15-13:30

 

 

 Добредојде на учесниците

Претставување на целите и дневниот ред на 7-та форумска сесија

 Преглед на форумскиот процес (фаза на сесии и проекти)

 

13:30-14:00

 

 

14:00-14:30

 

 

 14:30-14:45 

 14:45-15:00

 

 

Презентација на резултатите од форумскиот процес

Прашања од граѓаните

 

 Информација за препораките од граѓаните упатени до општината

Прашања од граѓаните

 

 Обраќање на Градоначалникот на општина Делчево

 Затворање на последователната форумска сесија

Share/Save/Bookmark