Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 

Актуелно - Актуелности

11

Петок, 28.11.2014 во работниот клуб на Центарот за вработување Делчево се одржа инфо ден на АВРМ на кој свое учество зедоа претставници од Министерството за труд и социјална политика, Општина Делчево, Националниот совет за претприемништво и конкурентност, вработени во Центарот за вработување во Делчево и работодавачи.

За почеток свое обраќање пред присутните имаа претставниците од Министерството за труд и социјална политика образлагајќи ги причините за организирање на вакви инфо денови на АВРМ, како и темите за кои ќе се продискутира на истиот. Во продолжение следуваше кратка презентација за Делчево, во која беа претставени целите и залагањата на Општина Делчево во насока за обезбедување на оптимални услови за развивање на бизнис климата во нашата општина, во која особен акцент се става на развојот на четирите индустриски зони и најавената ТИРЗ од страна на Владата на Р. Македонија. Презентацијата пред присутните беше презентирана од страна на г-дин Тони Стоименовски советник за ЛЕР во Општина Делчево.

Раководителката на Цирото за вработување во Делчево, г-ѓа Христина Смилевска ги презентираше активните мерки за работодавачите во кои спаѓаат:

Како и активните мерки за вработување на барателите на работа:

44 33

Share/Save/Bookmark