Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 

Актуелно - Актуелности

За петок (30.09.2016) е закажана 42.седница на Советот на Општина Делчево. Седницата ќе се одржи во салата на ООУ „Ванчо Прке со почеток во 14:00 часот.

За седницата го предлагам следниот

Дневен ред

Усвојување на Записникот од 41.седница на Советот на општина Делчево

1. Квартален извештај за извршувањето на буџетот на општина Делчево за 2016 година за квартал 2;

(Кварталниот извештај Ви беше доставен со материјалите за 41.седница)

Образлагач: Анка Христова-Раководител на Одделението за финансиски прашања.

2.Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација помошен објект на ГД „Гранит“-АД Скопје;

3. Предлог-Одлука за вклопување на бесправно-изграден објект во урбанистичко-планска документација помошен објектза наплата во функција на терминал на ГД „Гранит“-АД Скопје;

Образлагач: Горан Петровски на Одделението за урбанизам.

4.Годишен извештај за работата на ООУ „Ванчо Прке“-Делчево за учебната 2015/2016 со Заклучок за усвојување;

5.Годишна програма за работа на  ООУ „Ванчо Прке“-Делчево за учебната 2016/2017 со Заклучок за усвојување;

6. Мислење за изведување на Програмата за реализација на еднодневна ученичка екскурзија на ученици од трето одделение во ООУ „Ванчо Прке“-Делчево;

7.Мислење за изведување на Програмата за реализација на дводневна  ученичка екскурзија низ РМ на ученици од шесто одделение во ООУ „Ванчо Прке“-Делчево;

8.Мислење за изведување на Програмата за реализација на тридневна  ученичка екскурзија низ РМ на ученици од деветто одделение во ООУ „Ванчо Прке“-Делчево;

Образлагач: По точките 4,5,6,7 и 8-Сашко Ивановски-Директор на ООУ „Ванчо Прке“-Делчево.

9.Годишен извештај за работата на ООУ „Св.Климент Охридски“-Делчево за учебната 2015/2016 со Заклучок за усвојување;

10.Годишна програма за работа на  ООУ „Св.Климент Охридски“-Делчево за учебната 2016/2017 со Заклучок за усвојување;

11.Предлог-Одлука давање согласност на ООУ „Св.Климент Охридски“ за продажба на дотраени средства и материјали

од реновирање на училишен објект; 

Образлагач: Валентина Михаиловска-Директор на ООУ „Св.Климент Охридски“.

12.Годишен извештај за работата на СОУ „М.М.Брицо“-Делчево за учебната 2015/2016 со Заклучок за усвојување;

13.Годишна програма за работа на  ООУ „М.М.Брицо“-Делчево за учебната 2016/2017 со Заклучок за усвојување;

Образлагач: Биљана Петровска- Директор на СОУ „М.М.Брицо“-Делчево.

14.Предлог-Одлука за дополнување на Програмата за изработка на урбанистички планиви на подрачјето на Општина Делчево за 2016 година;

15. Предлог-Одлука за дополнување на Програмата за изработка на урбанистички планови на подрачјето на Општина Делчево за 2016 година;

Образлагач: Зорка Котев-Виш соработник за урбанизам.

16. Елаборат за проценка на штета од мраз на подрачјето на општина Делчево со Заклучок за усвојување.

Образлагач: Кире Цоневски-Соработник за превенција и справување со кризна состојба, заштита и спасување.

16.Предлог-Одлука за утврдување на приоритет за проект за користење на средства од МСИП2 предвидени во компонента А-општински инвестиции;

Образлагач:Тони Стоименовски-Советник за поддршка на ЛЕР.

17.Предлог-Одлука за долгорочно домашно задолжување на општина Делчево.

Образлагач:Анка Христова-Раковдител на Одделението за финансиски прашања.

18.Прашања и предлози на членови на Совет.

 

II

Присуството на членовите на Советот на Општина Делчево е задолжително, а секое отсуство потребно е да се пријави кај Претседателот на Советот на Општина Делчево.

 

Број 09-2221/1
23.09.2016год.                                                  

Делчево                                                                                                         

СОВЕТ НА ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО
 Претседател,
 Драган Христов

Share/Save/Bookmark

Коментирај

Коментари кои не се поврзани со текстот што е објавен, нема да се објавуваат.
Коментари кои содржат навредлива содржина по било која основа нема да се објавуваат.
Коментари кои содржат несоодветни зборови нема да се објавуваат.
Коментари кои се упатени на други коментари а се со содржина која не е поврзана со содржината на текстот на статијата нема да се објавуваат.


Последни актуелни информации

Објавено на 25 Април 2017, 12.39 од Д.Чапевски
-2017 Општинските натпревари по сообраќај „Детски семафор“ и „Сообраќјно техничка култура на младите“ оваа година се одржаа во ООУ Ванчо Прќе во Делчево. Натпреварувачките екипи беа ООУ „Св.Климент Охридски“...
Објавено на 06 Април 2017, 07.58 од Д.Чапевски
2017-04-06-07-03-26  На барање на жителите на Урбаната заедница 1ви Реон  деновиве екипи од ЈПКД „Брегалница“ активно работат на реконструкција на дел од пешачка зона меѓу улиците Солунска и Јане Сандански. ...
Објавено на 04 Април 2017, 08.19 од Д.Чапевски
-49- Седницата ќе се одржи на 11.04.2017 година (вторник) во ООУ „Ванчо Прке“ со почеток во 14.00 часот.           За седницата e предлoжен следниот Дневен...
Објавено на 31 Март 2017, 13.31 од Д.Чапевски
2017-03-31-12-38-37 Општина Делчево објавува повик за доставување на понуди за изведување градежни работи кои вклучуваат „РЕКОНСТРУКЦИЈА И ДОГРАДБА НА УЛИЦА СВЕТОЗАР МАРКОВИЌ, РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ДЕЛ ОД УЛИЦА МАРШАЛ ТИТО И...
Објавено на 31 Март 2017, 13.10 од Д.Чапевски
2017-03-31-13-00-23 Во рамки на проектот МАПСИ – Македонска активна платформа за социјална инклузија, кој го имплементира Институт за економски стратегии и меѓународни односи – Охрид и партнерската организација Македонско...
Објавено на 24 Март 2017, 12.17 од Д.Чапевски
2017-03-24-11-19-09 Се известуваат жителите на општина Делчево дека следејќи ги состојбите предизвикани од пожарите на отворен простор, а имајќи го во предвид претстојниот пролетен и летен период, започнувањето на...
Објавено на 20 Март 2017, 12.12 од Д.Чапевски
2017-03-20-11-13-07  Во рамките на проектот „Соработка помеѓу полицијата и локалното население “ имплементиран од страна на ОБСЕ -  Мисијата во Скопје, преку Одделението за соработка со полицијата и локалното...
Објавено на 09 Март 2017, 13.18 од Д.Чапевски
2017-03-09-12-28-08 Финализираа градежните работи за изградба на тротоарска патека од десната страна на улицата "Мито Хаџивасилев Јасмин" на потегот од раскрсницата кај ветеринарната станица кон Урбаната заедница „Стар...
Објавено на 08 Март 2017, 13.58 од Д.Чапевски
2017-03-08-13-06-23 Претседателот на Владата на Република Македонија, Емил Димитриев, денеска  реализираше работна посета во Делчево. Во рамки на посетата Премиерот Димитриев  ги посети новоизградените простории...
Објавено на 08 Март 2017, 11.37 од Д.Чапевски
-2-22-2016-2021     На ден 07.03.2017г во просториите на Спомен дом ,АСНОМ,, ( сала на совет ) со почеток во 11:00 часот се одржа  Јавната презентација воедно и почеток на Јавна анкета за Предлог...
Објавено на 07 Март 2017, 09.31 од Д.Чапевски
-48- 48.седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 14.03.2017 (вторник) во ООУ „Ванчо Прке“ со почеток во 14.00 часот. За седницата е предложен следниот Дневен ред -Усвојување на Записникот од...
Објавено на 03 Март 2017, 08.26 од Д.Чапевски
2017-03-03-07-35-14  Денеска во Делчево се одржа  втората Работилница за креирање на локална стратегија за социјална инклузија на млади и жени која исто така е во рамки на проектот Македонска активна платформа за...
Објавено на 02 Март 2017, 09.24 од Д.Чапевски
2017-03-02-08-30-12 Врз основа на член 35 став 3 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр.199/14, 44/15),член 50 точка 4 од Законот за локална самоуправа ("Сл.весник на РМ" бр.5/02), член 107 од...
Објавено на 01 Март 2017, 13.15 од Д.Чапевски
2017-03-01-12-21-17 На официјална прес-конференција во банкет салата на хотел „Македонија“ градоначалниците на Делчево и Благоевград  го означија почетокот на реализацијата на проектот  “Енергетски ефикасно...
Објавено на 27 Февруари 2017, 13.03 од Д.Чапевски
2017-02-27-12-07-39 Покана за учество на прес конференција за отварање на проект “Енергетски ефикасно осветлување во регионот Благоевград-Делчево” Ref. № CB006.1.11.114. Почитувани граѓани, претставницина медиуми, колеги...
Објавено на 23 Февруари 2017, 18.48 од Д.Чапевски
2017-02-24-07-50-26 Со интонирањето на химната на Р.Македонија во спортската сала при СОУ „Методи Митевски – Брицо“ започна официјалниот дел од програмата за одржување на Државното првенство во ФУТСАЛ за средни ...
Објавено на 21 Февруари 2017, 09.14 од Д.Чапевски
2017-02-21-08-17-43 Со одлука на Извршниот одбор на ФЕДЕРАЦИЈАТА НА УЧИЛИШЕН СПОРТ НА МАКЕДОНИЈА донесена на 16.02.2017 година, за прв пат Државното првенство во ФУТСАЛ за средни  училишта во машка  конкуренција...
Објавено на 17 Февруари 2017, 12.05 од Д.Чапевски
-73- Со традиционалниот планинарски марш општина Делчево ќе ја одбележи 73 годишнината од реализацијата на февруарскиот поход во 1944 година.Овој значаен настан од македонската понова историја одиграл...
Објавено на 16 Февруари 2017, 14.48 од Д.Чапевски
2017-02-16-13-54-14 Денес со почеток во 11.00 часот во салата на ООУ „Ванчо Прке“ се одржа завршен настан на кој беа презентирани резултатите од Проектот на УСАИД за општински стратегии за климатски промени, спроведуван од...
Објавено на 15 Февруари 2017, 15.05 од Д.Чапевски
-47- 47.седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 22.02.2017 (среда) во ООУ „Ванчо Прке“ со почеток во 14.00 часот. За седницата е предложен следниот Дневен ред -Усвојување на...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес181
mod_vvisit_counterВчера828
mod_vvisit_counterОваа недела3772
mod_vvisit_counterПретходна недела6163
mod_vvisit_counterОвој месец24512
mod_vvisit_counterПретходен месец23086
mod_vvisit_counterВкупно1516687

Присутни online: 10
Ваша IP: 54.92.167.9
,
Денес: Апр 28, 2017

Интерактивни мапи

Плански региони во Р.М.