Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 

Актуелно - Актуелности

24kiril i metodij 1_1

24kiril i metodij 2_2

Општина Делчево со посебен пиетет го одбележува Денот посветен на сесловенските просветители, светителите Кирил и Методиј, 24 Мај, кои се слават како заштитници на градот Делчево. По тој повод, Општина Делчево организира свеченост во чии рамки е предвидена следната програма:

 Програма

8:00 - 10:00 ч –Свечена литургија во крстилницата „Св. Наум“ дел од црквата во изградба „Св.Кирил и Методиј“

10:00 -10:30 ч- Литија од црквата „Св.Кирил и Методиј“ до параклисот посветен на свети Климент Охридски, во дворот на СОУ „М.М.Брицо“

10:30 - 11:00 ч.- Oтворање на изложбата „Словенските апостоли св. Кирил и Методиј“   проф.д-р Александар Атанасовски, рецензент на изложбата ( автори  Зоја Богдановска - виш кустос историчар и д-р Снешка Лакалиска-виш кустос историчар на уметност во Музеј на град Скопје) во фоајето на Спомен-домот АСНОМ

11:00 - 12:00 ч. - Свечена програма  во салата од Спомен-домот АСНОМ

12:00 - 13:00 ч. - Свечен коктел

Share/Save/Bookmark