Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 

Актуелно - Актуелности

Општина Делчево ги известува граѓаните дека ноќта помеѓу 29 и 30.05.2018 година, стручни екипи од ЈЗУ „Центар за јавно здравје“ Скопје ќе извршат теристичка(од земја) дезинсекција против комарци, односно ќе се спроведе планираното мајско прскање против комарци. Оваа активност ќе се изведе во следите предвидени атари:   

Посебно се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни и неопходни мерки за заштита на нивните пчелни семејства од евентуалните последици кои можат да настанат од предвиденото теристичко прскање со аеросолни препарати.

Инаку, Во рамки на спроведување на активностите предвидени во Програмата за заштита на населението од заразни болести, општина Делчево ќе изврши уште 1(едно) теристичко прскање кон крајот на месец јуни и едно авионско во периодот јули-август 2018 година.


Share/Save/Bookmark