Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 

Актуелно - Актуелности

Врз основа на член 39 став 2 и член 48 од Законот за локална самоуправа („Сл. Весник на РМ“ бр. 5/2002), како и член 25 став 2 од Статутот на Општина Делчево (“Сл. гласник на Општина Делчево“ бр.15/2013), Претседателот на Советот на Општина Делчево на ден  31.01.2020 година, донесе

РЕШЕНИЕ за свикување на 35. редовна седница на Советот на Општина Делчево

I

35 седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 10.02.2020 (понеделник) во 14:00 часот во Мултимедијалниот центар во Делчево. Центарот е сместен на вториот кат од Спомен-домот АСНОМ Делчево.

За седницата е предложен следниот

Дневен ред

          

1.Предлог-Програма за  уредување на градежно земјиште на подрачјето на општина Делчево за 2020 година;
2.Предлог-Програма за изградба, реконструкција, одржување и заштита на општински патишта и улици во Општина Делчево за 2020 година;
Образлагач:  По точките 1 и 2-Звонко Атанасов-Раководител на Одделение за урбанизам.

3.Годишен извештај за реализирани активности на Општинскиот Совет за бебедност на сообраќајот на патиштата-Делчево за 2019 година со Заклучок за усвојување;
4.Предлог-Годишна Програма за работа на Општинскиот Совет за бебедност на сообраќајот на патиштата-Делчево
Образлагач: По точките  3 и 4-Николина П.Мавродиева-Виш соработник за сообрачај и патишта

5.Предлог-Одлука за промена на назив и скратен назив на Локален историски, археолошки, етнолошки и природно-научен “Музеј на град Делчево – Пијанец”-Делчево.
Образлагач: Ванчо Новоселски-Советник за образование.

6.Предлог-Решение за разрешување и именување претставник на основачот во Училишниот одбор на СОУ „М.М.Брицо“-Делчево;
Образлагач: Драган Маневски-Претседател на Советот на Општина Делчво.

7.Предлог-Програма за социјална заштита на Општина Делчево за 2020 година;
8.Деловник за работа на Комисијата за еднакви можности;
Образлагач: По точките 7 и 8-Сузана Петровска-Координатор на Комисијата за еднакви можности.

9.Предлог-Одлука за утврдување вредност на бодот за пресметување на платите на административните службеници во ОЈУДГ „Весели Цветови“-Делчево;
10.Предлог-Одлука за утврдување максимален износ на вредноста на бодот за пресметување на платите на давателите на јавни услуги и директорот на ОЈУДГ „Весели Цветови“-Делчево;
11.Предлог-Одлука за утврдување вредност на бодот за пресметување на платите на помошно-технички лица вработени во ОЈУДГ „Весели Цветови“-Делчево;
Образлагач: По точките 9,10 и 11-Билјана Симовска-Директор на ОЈУДГ „Весели Цветови“-Делчево.

12.Полугодишен извештај за работата на ООУ „Св.Климент Охридски“-Делчево за првото полугодие од учебната 2019/2020  година со Заклучок за усвојување;
Образлагач: Горан Димитровски-Директор на ООУ „Св.Климент Охридски“-Делчево.

13.Предлог-Одлука за ослободување од плаќање на комунална такса за јавно осветлување на иматели на електрични броила за мерење на електрична енергија,
Образлагач: Кире Цоневски-Соработник за превенција, заштита и спасување.

14.Полугодишен извештај за работата на СОУ „М.М.Брицо“-Делчево за учебната 2019-2020 година со Заклучок за усвојување;
Образлагач: Љупчо Прачкоски-Директор на СОУ „М.М.Брицо“-Делчево.

 15.Предлог-Одлука за приоритетен предлог за развој на подрачјата со специфични развојни потреби;
 Образлагач: Тони Стоименовски-Советник за ЛЕР.

            II

Присуството на членовите на Советот на Општина Делчево е задолжително, а секое отсуство потребно е да се пријави кај Претседателот на Советот на Општина Делчево.

Бр.09-282/1                                                                                                                                                                                                                                                    СОВЕТ НА ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО
31.01.2020 год.                                                                                                                                                                                                                                                                                Претседател,
Д е л ч е в о                                                                                                                                                                                                                                                                         Драган Маневски,с.р.

Share/Save/Bookmark

Коментирај

Коментари кои не се поврзани со текстот што е објавен, нема да се објавуваат.
Коментари кои содржат навредлива содржина по било која основа нема да се објавуваат.
Коментари кои содржат несоодветни зборови нема да се објавуваат.
Коментари кои се упатени на други коментари а се со содржина која не е поврзана со содржината на текстот на статијата нема да се објавуваат.


Последни актуелни информации

Објавено на 18 Февруари 2020, 13.39 од Д.Чапевски
2020-02-18-12-41-17 Единицата за управување со проектот „Водоснабдување на Делчево“ на својот шести состанок ги даде проекциите за реализација на инфраструктурниот дел од проектот. На состанокот главна тема беше...
Објавено на 18 Февруари 2020, 08.06 од Д.Чапевски
------76---- По повод 76-годишнината од Февруарскиот поход, Општина Делчево организира планинарски марш до планината Голак на ден 23.02.2020. За таа цел, Општина Делчево  ги повикува граѓаните, здруженијата,...
Објавено на 14 Февруари 2020, 12.00 од Д.Чапевски
2020-02-14-11-02-59  Интензивно се работи на изградбата на пристапните рампи на првиот пешачки мост на реката Брегалница. Согласно со проектот, пристапните рампи на пешачкиот мост се составени од пешачка рампа и скали...
Објавено на 13 Февруари 2020, 14.00 од Д.Чапевски
2020-02-13-13-05-55 Со изградба на кровната конструкција, денеска започна втората фаза од доизградбата на соборниот храм „Свети Кирил и Методиј“ во Делчево. Работите треба да завршат за два месеци, а средствата за...
Објавено на 12 Февруари 2020, 14.05 од Д.Чапевски
2020-02-12-13-06-50 Во рамките на Програмата за изградба на нови објекти и за реконструкција, санација и адаптација на постојните објекти што ги користат националните установи од областа на културата за 2020 година,...
Објавено на 11 Февруари 2020, 11.52 од Д.Чапевски
2020-02-11-10-54-46 Во работна посета на Општина Делчево денеска престојува заменик- амбасадорот на Сојузна Република Германија во земјава, Ото Граф, при што беше остварена средба со градоначалникот Горан Трајковски....
Објавено на 11 Февруари 2020, 09.59 од Д.Чапевски
2020-02-11-09-02-14 Учениците и студентите од Делчево кои ќе добиваат стипендии од Општина Делчево за учебната 2019/2020 година денеска ги добија решенијата од Општина Делчево. Годинава, вкупно 18 средношколци кои...
Објавено на 10 Февруари 2020, 15.11 од Д.Чапевски
-35- Советниците на денешната Седница на Советот донесоа повеќе програми за работа за 2020 година и усвоија извештаи за реализација на програмите во 2019 година. Советниците ги разгледаа и ги донесоа:...
Објавено на 06 Февруари 2020, 15.30 од Д.Чапевски
a- Денес во посета на Делчево беше амбасадорката на Велика Британија г-ѓа Рејчел Галовеј. На работниот состанок кој се одржа во кабинетот на градоначалникот Горан Трајковски се разговараше на повеќе теми...
Објавено на 06 Февруари 2020, 10.08 од Д.Чапевски
2020-02-06-09-13-04 Екипите на ЈПКД „Брегалница“ и Економскиот оператот „Еуро-бетон“ с. Град кој е задолжен за зимско одржување на општинските патишта и улици на подрачјето на Општина Делчево од утрово работат на терен на...
Објавено на 06 Февруари 2020, 09.10 од Д.Чапевски
----35------- Врз основа на член 39 став 2 и член 48 од Законот за локална самоуправа („Сл. Весник на РМ“ бр. 5/2002), како и член 25 став 2 од Статутот на Општина Делчево (“Сл. гласник на Општина Делчево“...
Објавено на 05 Февруари 2020, 19.59 од Д.Чапевски
2020-02-06-09-05-42 Денеска во посета на Општина Делчево беше директорот на Царинска управа, Ѓоко Танасовски. На средбата разговаравме за повеќе аспекти од локално значење , тоа што го работиме ние како Локална...
Објавено на 04 Февруари 2020, 11.28 од Д.Чапевски
-------148------ Општина Делчево со пригодна свеченост ја одбележа 148-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев, идеолог, организатор и водач на македонското револуционерно националноослободително движење кон крајот на...
Објавено на 30 Јануари 2020, 13.20 од Д.Чапевски
2020-01-31-07-33-52  Во согласност со Годишната програмата на Општина Делчево за регулација на речните корита и водотеци како и програмата на ЈПКД ,,Брегалница'' за чистење на диви депонии денес механизација и екипи...
Објавено на 27 Јануари 2020, 14.25 од Д.Чапевски
2020-01-27-13-27-45 Со дислокација на подземната инфраструктура на локацијата предвидена за изградба на градската капела кај градските гробишта во Делчево, економскиот оператор „ПАНЕЛ-М Мехаз“ ДООЕЛ од Тетово,...
Објавено на 22 Јануари 2020, 14.50 од Д.Чапевски
------12-- Општина Делчево денеска објави Поедноставена отворена постапка за јавна набавка на работи за изградба на улици, пристапни патеки и тротоари во Општина Делчево. По јавната набавка на работи отворањето...
Објавено на 20 Јануари 2020, 12.03 од Д.Чапевски
-2020- Врз основа на член 5 од Правилникот за условите, начинот и постапката за доделување на финансиска помош на спортски клубови, спортски здруженија, правни лица во областа на спортот и здруженија на...
Објавено на 19 Јануари 2020, 11.02 од Д.Чапевски
2020-01-19-10-17-32 Васил Панчовски денеска беше најсреќен и највешт и успеа од триесетината момчиња кои се фрлија во студените води на река Брегалница, да го фати светиот крст при церемонијата за осветување на реката...
Објавено на 17 Јануари 2020, 12.58 од Д.Чапевски
2020-01-17-11-59-11   Привршуваат подготовките за чествувањето на православниот христијански празник Св. Богојавление-Водици во Делчево. Почитувајќи ја традицијата, в недела на 19 јануари, празнувањето ќе започне во...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес1760
mod_vvisit_counterВчера2769
mod_vvisit_counterОваа недела7440
mod_vvisit_counterПретходна недела17154
mod_vvisit_counterОвој месец46321
mod_vvisit_counterПретходен месец66761
mod_vvisit_counterВкупно3301847

Присутни online: 30
Ваша IP: 3.233.221.149
,
Денес: Фев 19, 2020