Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

е-општина

Договори за Јавни набавки

Печати PDF

Договор за набавка за изградба на делница Турија-Трстија од 24.08.2018

Договор за набавка и испорака на цемент склучен на 07.08.2018

Договор за набавка на прехрамбени производи за потребите на општината од 06.08.2018

Договор за набавка на огревно дрво склучен на 20.07.2018

Договор за Јавна набавка на услуги „Набавка за услуга за проектирање“ склучен на 26.06.2018

Договор за Јавна набавка на услуги „Набавка и испорака на цевки за улични канализациони мрежи“ склучен на 29.06.2018 година

Договор за Јавна набавка на услуги „Набавка и испорака на капаци за шахти и сливници за улична канализација“ склучен на ден 12.06.2018 година

Договор за Јавна набавка на услуги „Набавка и испорака на канцелариски материјали“ склучен на 12.06.2018

Договор за Јавна набавка на услуги „Набавка и испорака на резервни делови, прибори и масла за возниот парк на општината“ склучен на ден 14.06.2018 година

Договор за Јавна набавка на услуги „Проектирање на основни сообраќајни проекти за улиците „Питу Гули“, „Светозар Марковиќ“ и дел од улицата „Маршал Тито“, со обезбедување на ревизија“ склучен на ден 08.06.2018 година

Договор за Јавна набавка на услуги „набавка и испорака на бетонски плочи за поплочување“ склучен на 13.06.2018 година

Договор за Јавна набавка на услуги „Туристичка агенција за наградно патување на ученици“ склучен на ден 06.06.2018

Договор за Јавна набавка на услуги „Набавка и испорака на тонери“ склучен на 06.06.2018

Договор за Јавна набавка на услуги „фиксна телефонија и интернет“ склучен на 11.05.2018 година

Договор за Јавна набавка на услуги „Набавка и испорака на боја за обележување на хоризонтална сигнализација на сообраќајниците на подрачјето на Општина Делчево“ склучен на ден 15.05.2018 година

Договор за Јавна набавка на услуги „Интервентно одржување на општинските патишта, пристапни патишта, улици и чистење на речни корита и ендеци на подрачјето на Општина Делчево“ склучен на ден 19.04.2018 година

Договор за Јавна набавка на услуги „Моторен бензин и дизел гориво“ склучен на ден 02.04.2018

Договор за Јавна набавка на услуги „Основен проект за Градски парк - отворен и затворен дел“ склучен на ден 03.04.2018

Договор за Јавна набавка на услуги „Набавка и испорака на компјутери и компјутерска опрема“ склучен на 15.03.2018

Договор за Јавна набавка на услуги „ за АУП за Градски пазар - отворен и затворен дел“ склучен на ден 23.03.2018

Договор за Јавна набавка на услуги „Превоз за потребите на Општина Делчево“ склучен на 26.02.2018

Договор за Јавна набавка на услуги „Ревизија на урбанистичка планска документација“ склучен на ден 22.02.2018

Договор за Јавна набавка на услуги „Изработка на проектна документација -Основен проект за изградба на Градска капела“ склучен на ден 06.02.2018

Договор за Јавна набавка на услуги „Вршење на стручен надзор над изградба на објекти“ склучен на ден 06.02.2018

Годишни планови за Јавни набавки во Општина Делчево

Печати PDF

ГОДИШЕН ПЛАН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ ЗА 2018 ГОДИНА НА ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО

Службени гласници 2015 година

Печати PDF

 

Службен гласник бр.4

Службен гласник бр.3

Службен гласник бр.2

Службен гласник бр.1

 

За да можете да ги читате документите потребно е да имате инсталирано Adobe Acrobat Reader. Доколку немате инсталирано, истиот можете да го превземете од официјалната веб страна на Adobe.

 


ПОД-ПРОЕКТ „ ДОГРАДБА НА ГРАДИНКА ВЕСЕЛИ ЦВЕТОВИ ВО ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО„

Печати PDF

Општина Делчево преку Проектот за подобрување на општинските услуги, финансиран со заем од Светска банка, обезбеди финансиски средства за реализација на под-проектот „ Доградба на градинка Весели Цветови во во општина Делчево“.

Имплементацијата на проектот предвидено е да трае 12 месеци.

Проектот предвидува : изградба на нови 4 училници со тоалети,изградба на ходници помеѓу игралните за комуникација помеѓу училниците и игралните како и изградба на помошни простории за сервисни услуги од типот на перална и сушална. Доградбата ќе вклучува и нова фасада со термо-изолациски карактеристики како и инсталација на подно греење во новите училници и инсталација на систем за соларно греење.

 Подетални информации околу самиот под-проект се презентирани во  PAD документот кои во електронска форма може да ги пронајдете на следниов линк:

  1. PROJECT APPRAISAL DOCUMENT (PAD) - DELCEVO

или пак директно може да го  контактирате  лицето:

  • Горан Петровски- Раководител на одделние за урбанизам, заштита на животна средина, комунални дејности, сообраќај и локален економски развој
    e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
    тел. 033/411-550 

Закон за заштита на лични податоци

Печати PDF


 

Одделение за урбанизам,заштита на животна средина, комунални дејности,сообраќај и ЛЕР

Печати PDF

УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВОН НАСЕЛЕНО МЕСТО ЗА ГРАНИЧЕН ПРЕМИН „ДЕЛЧЕВО“ КО ЗВЕГОР

Печати PDF

Ревизорски извештаи од овластен државен ревизор

Печати PDF

Последни актуелни информации

Објавено на 15 Октомври 2018, 14.56 од Д.Чапевски
2018-10-15-13-57-45 Во организација на Меѓуопштинското здружение на слепи лица од Кочани и Сојузот на слепите од Благоевград, соседна Бугарија, денеска во Делчево се одржа 5-та по ред прекугранична средба на слепите лица...
Објавено на 11 Октомври 2018, 09.38 од Д.Чапевски
-77-   Со пригодна свеченост, Општина Делчево денеска ја одбележа 77-годишнината од почетокот на антифашистичкото Востание. Пред Споменикот на паднатите борци, делегација од Општина Делчево предводена...
Објавено на 09 Октомври 2018, 14.03 од Д.Чапевски
2018-10-09-13-06-47 Советничката група на опозициската коалиција предводена од ВМРО -  ДПМНЕ во Делчево денеска остана уште без еден советник. Советникот Вице Стоиловски од ГРОМ, на денешната, 14 Седница на Советот,...
Објавено на 09 Октомври 2018, 13.55 од Д.Чапевски
-5-3- Врз основа на Уредбата за учество на јавноста во текот на изработка на прописи и други акти како и планови и програми од областа на животната средина („Сл. Весник на РМ” бр. 147/08 и 45/11)...
Објавено на 09 Октомври 2018, 08.05 од Д.Чапевски
2018-10-09-07-07-34 Од вчера (08.10.2018 година) е ставен во функција елетричниот полнач за електрични автомобили во Делчево кој се наоѓа на паркингот пред Спомен-домот АСНОМ. Заинтересираните граѓани кои имаат електрични...
Објавено на 08 Октомври 2018, 14.50 од Д.Чапевски
2018-10-08-13-52-04 Општина Делчево ги информира граѓаните кои овој период варат ракија дека не смеат да го фрлаат комињето во канализацијата, бидејќи постои опасност од нејзино затнување. Поради евидентираните случаи за...
Објавено на 08 Октомври 2018, 10.27 од Д.Чапевски
2018-10-08-09-28-48 По повод Светскиот ден на учителот, на традиционална свеченост во Делчево беа доделени признанијата на најдобрите просветни работници во двете основни училишта, како и во средното училиште во...
Објавено на 05 Октомври 2018, 12.26 од В.Мицевски
2018-10-05-11-33-47 Четиринаесетата Седницата ќе се одржи на 09.10.2018 (вторник) во фоајето на Спомен домот АСНОМ во 14.00 часот. За седницата е предложен следниот Дневен ред -Усвојување на Записникот од...
Објавено на 05 Октомври 2018, 12.16 од В.Мицевски
2018-10-05-11-24-27 Сто педесет дечиња од детските градинки од Источна Македонија денеска во Делчево се натпреваруваа во детските „Игри без граници“. Годинава во организација на делчевската детска градинка „Весели...
Објавено на 05 Октомври 2018, 11.55 од В.Мицевски
2018-10-05-11-05-59 Со пригодна свеченост организирана од повозрасните ученици, во двете основни училишта во Делчево сто и едно прваче станаа членови на Светската детска организација. Свечено облечени и насмеани, тие...
Објавено на 04 Октомври 2018, 14.13 од Д.Чапевски
2018-10-04-13-21-29   Општина Делчево штеди енергија од уличното осветлување и до 70%, а за 30% е зголемен броојот на електрични светилки во јавното осветлување. Ова се само дел од резултатите од партнерскиот проект...
Објавено на 04 Октомври 2018, 10.15 од Д.Чапевски
2018-10-04-09-28-48 Општина Делчево ги известува жителите на с. Вирче дека водата од селската чешма Чешма џамија во селото не е исправна за пиење. Согласно со резултатите од направените анализи на водата од страна на...
Објавено на 03 Октомври 2018, 14.55 од Д.Чапевски
2018-10-03-13-56-46 Општина Делчево ги известува жителите на с. Град дека водата од локалниот селски водовод во с. Град не е исправна за пиење. Согласно со известувањето од ЈЗУ Јавно здравје од Кочани, водата од...
Објавено на 02 Октомври 2018, 12.52 од Д.Чапевски
2018-10-02-11-56-23 Детската градинка „Весели цветови“ од Делчево  ќе биде домаќин на традиционалните регионални спортски игри „Игри без граници“ кои ќе се одржат в петок на 5 октомври, во спортската сала на СОУ...
Објавено на 02 Октомври 2018, 08.31 од Д.Чапевски
2018-10-02-07-43-48   Подвижен рендген апарат, мамограф, болнички кревети, душеци, помагала, апарати, мебел, колички и најразличен друг медицински инвентар во вредност од 300 илјади евра се донирани во делчевскиот...
Објавено на 27 Септември 2018, 14.28 од Д.Чапевски
2018-09-27-13-32-52 Се решава децениски проблем на крак од ул. „Острец“ во населбата Маџир Маало којшто претставуваше тесно грло и проблематично место за користење од страна на жителите на оваа зона.  Деновиве е...
Објавено на 27 Септември 2018, 10.49 од Д.Чапевски
2018-09-27-09-53-16  Заврши изградбата на тротоарот на ул „Светзар Марковиќ“ во должина од 510 метри, а од денеска треба да започне изградбата на тротоарите на ул „Питу Гули“ од двете страни на улицата во должина од...
Објавено на 27 Септември 2018, 08.35 од Д.Чапевски
-400 Деновиве завршува изградбата на дел од локалниот пат  Илиово-Турија, делница с. Турија- с. Трстија во должина од 400м и ширина на коловозот од 3,5 метри. Средствата се обезбедени од Буџетот на...
Објавено на 26 Септември 2018, 09.29 од Д.Чапевски
2018-09-26-08-32-06 Во кратка работна посета на општина Делчево беше заменик министерот во  Владата на Р.Македонија за образование Петар Атанасов.Целта на посетата беше   заеднички  работен состанок со...

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес533
mod_vvisit_counterВчера1174
mod_vvisit_counterОваа недела4005
mod_vvisit_counterПретходна недела10419
mod_vvisit_counterОвој месец28304
mod_vvisit_counterПретходен месец57694
mod_vvisit_counterВкупно2200488

Присутни online: 45
Ваша IP: 54.166.207.223
,
Денес: Окт 18, 2018